پخش زنده
امروز: -
نشریه پولیتیکو روز یکشنبه گزارش داد آمریکا و اوکراین به طور فزایندهای بر سر طرحهای کی یف در خصوص جنگ با روسیه اختلاف نظر دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه روسی آرتی، نشریه پولیتیکو روز یکشنبه گزارش داد آمریکا و اوکراین به طور فزایندهای بر سر طرحهای کی یف در خصوص جنگ با روسیه اختلاف نظر دارند. گویا مقامات در واشنگتن بر این باورند که اصرار جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه اوکراین تصمیم خواهد گرفت که چه زمانی به دنبال صلح باشد، احتمالا برای زمان زیادی «قابل دفاع» باقی نماند.
پولیتیکو مدعی شد، خودداری اوکراین از تسلیم شهر محاصره شده آرتیوموفسک (باخموت) باعث نگرانی برخی از مقامات دولت بایدن شده است که احتمال دارد اوکراین به خاطر مصرف زیاد مهمات و نیروی انسانی نتواند در سایر مناطق ضد حملهای علیه نیروهای روسیه انجام دهد.
در این گزارش آمده است که اگرچه پنتاگون پیشنهاد داده حفظ این شهر از نظر راهبردی برای اوکراین اهمیتی ندارد، «کی یف در حال حاضر، دیدگاه واشنگتن را نادیده گرفته است.»
پولیتیکو به نقل از دو مقام ناشناس در کاخ سفید نوشت: «درخصوص درخواستهای مداوم نارضایتیهایی وجود دارد و در مواقعی زلنسکی قدردانی مناسبی از خود نشان نداده است.»
بایدن بارها اعلام کرده است که ایالات متحده جریان تسلیحات آمریکایی به اوکراین را «هرقدر هم که طول بکشد» حفظ خواهد کرد و کییف به تنهایی تصمیم خواهد گرفت که چه زمانی بر سیر میز مذاکرات صلح با روسیه بنشیند. با این حال، گویا که مقامات کاخ سفید نگران هستند که وعده زلنسکی برای تصرف کریمه - که در سال ۲۰۱۴ به پیوستن روسیه رای داد - فقط «جنگ را گسترش خواهد داد" و میتواند «تشدید شدید تنشها از سوی مسکو» را موجب شود.
گزارش پولیتیکو اولین نشانه از این مسئله نیست که واشنگتن از طرحهای زلنسکی در خصوص شبه جزیره کریمه حمایت نمیکند. ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ماه ژانویه هشدار داد که حمله به این شبه جزیره روسی «بسیار بسیار دشوار» خواهد بود، در حالی که بنا بر گزارش ها، پنتاگون به کنگره گفته است که در وهله اول اوکراین فاقد توانایی انجام چنین عملیاتی است.
پولیتیکو نوشت: «بایدن همچنان به موضع خود مبنی بر اینکه ایالات متحده تمام تصمیمات مربوط به جنگ و صلح را به زلنسکی واگذار خواهد کرد، پایبند است. اما زمزمههایی در سرتاسر واشنگتن به راه افتاده است که با ادامه جنگ، این موضع تا چه میزان قابل دفاع خواهد بود.»
تصمیم گیری اوکراین توسط مأموران اطلاعاتی ایالات متحده نیز زیر سوال رفته است که هفته گذشته به نیویورک تایمز گفتند که یک "گروه طرفدار اوکراین" پشت حمله سپتامبر ۲۰۲۲ به خطوط لوله گاز نورد استریم بوده است. اگرچه جاسوسان تاکید کردند که دولت زلنسکی در این حمله نقشی نداشته است، اما پولیتیکو مدعی شد که دولت بایدن به کییف پیام داده است که "خشونت خارج از مرزهای اوکراین تحمل نخواهد شد. "
مقاله نیویورک تایمز با گزارشهای قبلی سیمور هرش (روزنامهنگار) که دولت بایدن و سیآیای را مسئول این انفجارها میدانست، در تناقض بود. مسکو انتشار مقاله نیویورک تایمز را "حقهای هماهنگ شده" توصیف کرد که با هدف دور کردن انگشت اتهامات از ایالات متحده به سمت اوکراین صورت گرفته است.