پخش زنده
امروز: -
ایراکلی گاریباشویلی نخستوزیر گرجستان مدعی شد که کییف در ناآرامیها بر سر لایحه جنجالی عوامل خارجی در گرجستان دست دارد و از ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین خواست به جای برافروختن آتش شورشها در تفلیس، مواظب کشور خودش باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به گزارش وبگاه آر تی، ایراکلی گاریباشویلی نخستوزیر گرجستان مدعی شد که کییف در ناآرامیها بر سر لایحه جنجالی عوامل خارجی در گرجستان دست دارد و از ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین خواست به جای برافروختن آتش شورشها در تفلیس، مواظب کشور خودش باشد. نخستوزیر گرجستان این اظهارات را در مصاحبه مفصلی که شبکه تلویزیونی ایمِدی گرجستان روز یکشنبه پخش کرد، بیان داشت.
گاریباشویلی حمایت علنی زلنسکی از معترضان را به شدت محکوم کرد و وی را به تلاش مجدد برای باز کردن «جبهه دومی» علیه روسیه در گرجستان متهم ساخت. زلنسکی اوایل این هفته ویدیویی خطاب به گرجیها منتشر کرد و اظهار داشت که همه اوکراینیها برای این کشور آرزوی «موفقیتی اروپایی» و «دموکراتیک» دارند.
گاریباشویلی این سوال را مطرح کرد که «پیش بینیها حکایت از تشدید بیشتر درگیریها در اوکراین دارد و نیروهای خارجی متعددی تمایل دارند که «جبهه دومی» در خاک گرجستان باز شود. دیگر چگونه میتوان توضیح داد که زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، همزمان با درگیری در کشورش، مترصد فرصت است تا به چندین هزار شرکت کننده اقدامی مخرب در گرجستان متوسل شود؟» وی از رهبر اوکراین خواست که در درجه اول «مراقب خود و کشورش باشد.»
علاوه بر این، گاریباشویلی کییف را متهم کرد که مدتها به دنبال بیثبات سازی گرجستان است و ظاهراً چنین تلاشهایی پیش از درگیری جاری بین روسیه و اوکراین بوده است. مشخصاً وی مدعی شد که کییف عمداً در اکتبر ۲۰۲۱ میخائیل ساکاشویلی رئیسجمهور سابق گرجستان را که به یکی از مقامات اوکراینی تبدیل شده بود، برای انجام یک «کودتا» به کشورش فرستاد.
گاریباشویلی بیان داشت: «ساکاشویلی به عمد فرستاده شد، هدف اصلی این بود که در اینجا کودتا کرده و در زمان مناسب کشور را به جنگ بکشاند. امروز ما شکی در این باره نداریم.»
نخستوزیر گرجستان همچنین با این ادعا که «چند ده» جنگجوی گرجستانی در بحبوحه ناآرامیها بر سر لایحه عوامل خارجی از اوکراین بازگشتهاند، به آنها توصیه کرد که درخصوص وضعیت این کشور «توهم» نداشته باشند. او هشدار داد: «ما خیلی بیشتر از آنچه آنها بتوانند تصور کنند، میدانیم» و افزود که تا زمانی که حزب حاکم رویای گرجستان در قدرت باقی بماند، «جبهه دومی» به وجود نخواهد آمد.
مقامات اوکراینی طی درگیریهای جاری با روسیه، بارها از تفلیس بابت موضع بیطرفش انتقاد کردهاند و از آن خواستهاند که در عوض «جبهه دومی» را علیه مسکو باز کند. یکی از این تماسها در اوایل جنگ توسط الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین مطرح شد که گرجستان را متهم میکرد که در آن زمان «رفتار چندان مناسبی نداشته». این مقام مسئول آشکارا اعتراف کرد که یک درگیری احتمالی جدید بر سر اوستیای جنوبی و آبخازیا، که در دهه ۱۹۹۰ از تفلیس جدا شدند و پس از جنگ ۲۰۰۸ استقلال آنها از سوی روسیه به رسمیت شناخته شد، «قطعا به ما کمک خواهد کرد.»