پخش زنده
امروز: -
پیکر آیتالله زینالعابدین باکویی از اساتید پیشکسوت حوزه علمیه، عصر امروز در قم تشییع و تدفین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مراسم تشییع و تدفین عالم وارسته آیت الله زین العابدین باکویی از اساتید پیشکسوت حوزه علمیه و امام جمعه اسبق فریدونکنار که در ۸۲ سالگی چشم از این جهان فرو بست، عصر امروز با حضور علما، اساتید، طلاب و مردم متدین قم از مسجد امام حسن عسکری (ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشییع و در جوار حرم مطهر به خاک سپرده شد.
آیت الله العظمی سبحانی از مراجع تقلید بر پیکر این عالم ربانی نماز اقامه کرد.
مراسم ترحیم مرحوم آیتالله باکویی نیز امشب بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد اعظم قم برگزار خواهد شد.
برگزاری مراسم گرامیداشت آن عالم فرزانه در شهرهای مختلف:
تهران:
مراسم بزرگداشت مرحوم آیتالله زینالعابدین باکویی از اساتید حوزه و دانشگاه روز سه شنبه ۲۳ اسفند ماه از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ دقیقه در مسجد قدس دانشگاه تربیت مدرس (واقع در تقاطع بزرگراه جلال آل احمد و بزگراه شهید چمران) برگزار خواهد شد.
دودانگه - ساری:
مراسم ختم و گرامیداشت یاد مرحوم آیتالله زینالعابدین باکویی از علمای بنام منطقه دودانگه روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ در مسجد جامع شهر فریم واقع در منطقه دودانگه شهرستان ساری با حضور مردم زادگاهش برگزار خواهد شد.
ساری:
مراسم بزرگداشت ارتحال آیتالله زینالعابدین باکویی از علمای بنام استان مازندران روز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در مصلای امام خمینی (ره) شهرستان ساری با حضور امت خداجو و ولایتمدار استان برگزار خواهد شد.
فریدونکنار:
مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیتالله زینالعابدین باکویی از علمای بنام استان مازندران روز جمعه ۲۶ اسفند ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در مصلای نماز جمعه شهرستان فریدونکنار با حضور مردم وفادار منطقه برگزار خواهد شد.
بابلسر:
مجلس بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم آیتالله زینالعابدین باکویی از علمای بنام استان مازندران روز جمعه ۲۶ اسفند ماه از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ در مسجد جامع بابلسر با حضور مردم قدرشناس شهرستان برگزار خواهد شد.
آیت الله زین العابدین باکویی
آیت الله زین العابدین باکویی فرزند آیتالله اسحاق باکویی، متولد سال ۱۳۱۹ هجری شمسی در روستای کتریم بخش دودانگه ساری، موسس حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) فریدونکنار، از شاگردان آیات عظام امام خمینی (ره)، گلپایگانی، میرزا هاشم آملی، سلطانی و مشکینی بود که از ایشان بیش از ۱۰ عنوان کتاب در حوزههای مختلف به چاپ رسیده است.
آیت الله باکویی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش روستای کتریم به پایان برد و پس از آن راهی ساری و سپس قم شد.
ایشان دروس حوزوی را به طور کامل از دوره مقدماتی تا دوره عالی در حوزه علمیه قم سپری کرد. آیتالله باکویی مقدمات را نزد بزرگانی، چون آیات شیخ ابوالقاسم نحوی، شهید صدوقی، آقای اعتمادی، آقای حسینی و آقای ستوده فرا گرفت.
ایشان دروس سطح را در محضر اساتید بنام حوزه همچون امام خمینی (ره)، آیت الله گلپایگانی، آیت الله میرزا هاشم آملی، آیت الله سلطانی و آیت الله مشکینی گذراند و سپس به عنوان مدرس حوزه علمیه قم منصوب شد.
آیت الله باکویی که حدود ۶۰ سال تدریس حوزههای علمیه را در کارنامه خود داشت شاگردان زیادی را تربیت و تقدیم جامعه کرد.
از شاگردان بنام آیتالله باکویی میتوان به آیت الله اعرافی، آیت الله سید احمد خاتمی، آیتالله حسینی بوشهری، حجت الاسلام سید محمد خاتمی، آیت الله صدوقی، آقای مجید انصاری، حجتالاسلام فلاحیان و حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی اشاره کرد.
او در سال ١٣۶٠ هجری شمسی با حکم امام راحل عظیم الشأن به عنوان نخستین امام جمعه شهرستان فریدونکنار منصوب شد و تا ٢٣ سال در این سنگر حضور داشت.
روح بلند او با پروندهای مشحون از خدماتِ ارزنده، در عصر ٢٠ اسفند ١۴٠١ ش برابر با ١٨ شعبان المعظم ١۴۴۴ ق، آسمانی شد.
حضور در جبهههای نبردِ حق علیه باطل، رساندن إعاناتِ مردمی به رزمندگان، و تربیّت نخبگان حوزوی و دانشگاهی، تأسیس حوزه علمیّه امام صادق علیهالسلام در شهرستان فریدونکنارکه قریب به ده شهید و صدها طلبه تقدیم نظام اسلامی نموده است، ساخت مصلّای قدس و دفتر امام جمعه و تشکیلات نهاد مقدّس نماز جمعه با همکاری و هم یاری جامعه ایمانی و مردان ولائی شهرستان فریدونکنار، تدریس در حوزههای علمیّه و دانشگاهها، تبلیغ رسالاتِ الله و بیان احکام در مساجد و محافل و صدا و سیما از فعالیّتهای آن فقیدِ سعید بود.
تدریس در دانشگاه آزاد بابل و دیگر دانشگاههای استان مازندران از دیگر فعالیتهای علمی آیت الله باکویی بود و شاگردان زیادی را در دوره دکترا و فوق لیسانس تربیت کرد.
ایشان از سال ۱۳۸۲ دوباره به قم بازگشتند و در دانشگاه جامعه المصطفی و حوزه علمیه قم مشغول تدریس درس خارج فقه و اصول و تحقیق شدند و تا آخر عمر در آنجا ماندگار بودند.
خداوندِ کریم، کریمانه او را مهمان کند و همه ما را مشمولِ مغفرت خویش بفرماید.