پخش زنده
امروز: -
دور یک چهارم نهایی چهل و یکمین دوره فوتبال قهرمانی جوانان کمتر از ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۳ یکشنبه در ازبکستان به پایان رسید.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه کنفدراسیون فوتبال آسیا، با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا و برای تطبیق بیشتر با رقابتهای جام جهانی جوانان، از این دوره به جای تیمهای کمتر از ۱۹ سال، تیمهای کمتر از ۲۰ سال در رده جوانان شرکت کردند. دوره قبلی مسابقات در سال ۲۰۲۰ به علت شیوع بیماری کرونا لغو شد. در این دوره ۱۶ تیم حضور یافتند که در ۴ گروه ۴ تیمی رقابت کردند و از هر گروه دو تیم به دور یک چهارم نهایی صعود کردند.۴ تیم برتر (عراق، ازبکستان و ۲ تیم دیگر) رقابتها به جام جهانی جوانان ۲۰۲۳ در اندونزی صعود میکنند.
مسابقات در دو شهر تاشکند و فرغانه برگزار شده است و نتایج و برنامه مسابقات به این شرح است:
یک چهارم نهایی در تاشکند:
کره جنوبی ۳ - ۱ چین (وقت اضافه)
ژاپن ۲ - ۰ اردن
برنامه نیمه نهایی - چهارشنبه ۲۴ اسفند در تاشکند:
عراق - ژاپن
ازبکستان - کره جنوبی
در جدول گلزنان نائوکی کوماتا از ژاپن با ۴ گل در صدر قرار گرفت و سونگ جین یونگ از کره جنوبی با ۳ گل در رده دوم قرار گرفت.
تا کنون در ۲۸ دیدار برگزار شده ۶۴ گل به ثمر رسیده است و میانگین ۲.۲۹ گل در هر بازی ثبت شد.
تیم ایران در دور مقدماتی و گروه ده در بیشکک قرقیزستان، با یک گل از سد تیم قرقیزستان گذشت، ۸ - ۰ تیم برونئی دارالسلام را درهم کوبید و با ۲ - ۰ تیم امارات را مغلوب کرد و با ۹ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد. تیم ایران در مرحله نهایی و در دور گروهی و در گروه دو با یک گل بر تیم قطر و ۳ - ۱ بر ویتنام پیروز شد و ۲ - ۳ از تیم استرالیا شکست خورد و با ۶ امتیاز و به علت نتایج رودررو به عنوان تیم اول صعود کرد، اما در دور یک چهارم نهایی با یک گل از تیم عراق شکست خورد و حذف شد.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۸ تیمهای عربستان و کره جنوبی اول و دوم و تیمهای ژاپن (قهرمان دوره قبل) و قطر سوم مشترک شدند.
در فوتبال قهرمانی جوانان آسیا که هر دو سال یکبار برگزار میشود، تیم کره جنوبی با ۱۲ قهرمانی، ۵ نایب قهرمانی و ۴ سومی رکورد دار است و تیم میانمار (برمه سابق) با ۷ قهرمانی، یک نایب قهرمانی و ۲ سومی در رده دوم قرار دارد.
تیم ایران ۴ بار در سالهای ۱۹۷۳، ۷۴، ۷۵ و ۷۶ به مقام قهرمانی رسیده است و در سال ۱۹۷۷ نایب قهرمان و سالهای ۱۹۶۹، ۱۹۷۲ و ۲۰۱۶ سوم شد. تیم ایران در سال ۲۰۰۰ در رده چهارم قرار گرفت و در سالهای ۱۹۷۰، ۷۱، ۷۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۲۳ در دور یک چهارم نهایی و در سالهای ۱۹۹۲، ۹۶، ۲۰۰۴، ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ در دور گروهی حذف شد.