پخش زنده
امروز: -
یک بانوی همدانی، پسماندهای میوه ها، سبزیجات و صیفی جات را به خوراک دام تبدیل و بدین ترتیب از سرازیری شیرابه های زباله ها به زمین، جلوگیری می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک بانوی دوستدار محیط زیست در همدان، حدود سه سال است که هیچ زباله مرطوبی در منزل تولید نکرده و تمام پسماندهای میوه ها و سبزیجات را پس از خشک کردن به عنوان خوراک به دامداران تحویل می دهد.
هدف خانم مددیان کمک به حفظ محیط زیست است و می گوید: شیرابه های حاصل از پسماندهای خوراکی به زمین آسیب جدی می زند چراکه شیرابه ها طی چرخه ای به رودخانه ها و خاک سرازیر و نهایتاً وارد بدن انسان می شوند.
وی می افزاید: خشک کردن پوست های میوه ها و باقیمانده های سبزیجات تنها ۲۴ ساعت طول می کشد و این کار روی وسایل گرمایشی یا در مجاورت نور خورشید و در همه فصول امکان پذیر است.
داریوش علیپور دانشیار دانشگاه بو علی سینا و پژوهشگر حوزه تغذیه نشخوارکنندگان که سال ها در زمینه خوراک دام تحقیق کرده است در این زمینه می گوید: هر خوراکی که توسط انسان خورده شود، توسط دام هم قابل خوردن است، به جز غذاهای کپک زده و نشان (لیبل) میوه ها؛ این مواد نه تنها مشکلی برای دام به وجود نمی آورند بلکه به عنوان منبع مقوی پروتئینی هم توصیه می شوند.
به گفته مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان، پوست میوهها و سبزیجات حدود ۴۰ درصد رطوبت دارند که این رطوبت در سایتهای دفن زباله به شیرابه تبدیل میشود و به ازای هر تن زباله حدود ۴۰۰ لیتر شیرابه تولید میشود که آسیبهای زیست محیطی جدی به همراه دارد.