پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست: جای واحدهای درسی حفاظت مشارکتی، روانشناسی محیط زیست و اخلاق محیط زیست در دانشگاهها خالی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در چهارمین همایش ملی جنگل ایران گفت: طی ۷۰ سال گذشته تاکنون، برخی طرح های توسعه ای بیشترین آسیب را به داشته های زیستی کشور وارد کرده است.
حسن اکبری بیان داشت: در ایران اکوسیستم های متنوعی از پهنه های تالابی تا تپه های ماسه ای و اراضی مرتعی وجود دارد که کمتر کشوری دارای چنین ظرفیتی است.
وی افزود: در ایران ۳۰۹ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت مناطق چهارگانه وجود دارد که در این مناطق دو هزار مهره دار وحشی و بیش از هشت هزار گونه گیاهی شناسایی شده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: کشور ما جایگاه بسیار ویژه ای از حیث تنوع زیستی و اکوسیستمی دارد که می توان بیشترین بهره برداری را از منابع ژنی موجود در کشور برد، اما بی توجهی به این مقوله بسیاری از این منابع ژنتیکی را از دسترس خارج کرده است.
اکبری ادامه داد: تخریب جنگل دیلمان، خشکی زاینده رود، خشکی دریاچه پریشان، بسته شدن پرونده حیات دو گونه گربه سان بزرگ ایران و بسیاری از مشکلات حوزه آب و کانون های فرسایش از پیامدهای برخی طرح های توسعه ای است.
وی خاطرنشان کرد: برخی طرح های توسعه ای در خانه حیات وحش انجام می شود که باید دستگاه های اجرایی در این زمینه نهایت دقت را داشته باشند؛ تا زمانی که تغییر رویکرد در بدنه دستگاه های توسعه گر نداشته باشیم، روز به روز محیط زیست و حیات وحش بیشتر از بین می رود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: بایستی در دستگاه های متولی محیط زیست و منابع طبیعی با تغییر رویکرد، زیرساخت ها را به سمت مدیریت جدید پیش ببریم و دانشجویانی تربیت کنیم که متفاوت فکر کنند؛ به طوری که جای چندین واحد حفاظت مشارکتی، روانشناسی محیط زیست و اخلاق محیط زیست در دانشگاه ها خالی است.