پخش زنده
امروز: -
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت یکی از راهکارها برای پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، بیماری های تنفسی، دیابت یا فشار خون ، داشتن فعالیت فیزیکی کافی است.
دکتر حسین یاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه داشتن فعالیت بدنی یکی از مهمترین شاخص های سبک زندگی سالم است، افزود: سبک زندگی سالم مانند سپری از ما در برابر بیماری های غیر واگیر که عامل بیش از 70 درصد مرگ و میرها در جهان است، دفاع می کند.
این متخصص طب فیزیکی در تعریف فعالیت بدنی کافی گفت پژوهش های علمی نشان داده که لازم است بالغین در هفته از 75 دقیقه تا 150 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند.
دکتر یاری تاکید کرد داشتن فعالیت بدنی به این معنا نیست که افراد برای داشتن یک فعالیت بدنی فشرده به خود سخت بگیرند یا وسایل خاصی بخرند؛ همین که در روزمره کارهایی بکنند که آنها را کمی به نفس نفس بیندازد و تعریق به همراه داشته باشد کافی است.
این متخصص طب فیزیکی گفت: مثلا برای رفتن به سر کار مسیر بیشتری را پیاده برویم، به جای آسانسور از پله استفاده کنیم، یا در محل کار بعد از هر نیم ساعت یکجانشینی، 5 دقیقه بلند شویم و حرکت داشته باشیم. احتمال سکته مغزی در افرادی که مدت طولانی در جایی می نشینند، 2 تا 4 برابر بیشتر از دیگران است. همین فعالیت های ساده و گام های کوچک و فاصله گرفتن از زندگی یکجانشینی، اثر تجمیعی روی سلامت ما دارند.
دکتر یاری با بیان اینکه فعالیت بدنی بیماری های قلبی عروقی را تا 30-40 درصد کاهش می دهد، تا 50 درصد از احتمال ابتلا به افسردگی می کاهد و تا 20 درصد احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، گفت مساله فقط داشتن فعالیت فیزیکی نیست، بلکه همین فاصله گرفتن از یکجانشینی و حتی انجام یک حرکت کششی یا پا به پا کردن بعد نیم ساعت نشستن، ذره ذره تاثیر خود را بر بهبود سلامتی می گذارد.
این متخصص طب فیزیکی افزود: بر اساس نتایج یک پژوهش علمی کسانی که پشت میز نشین هستند تا چند برابر بیش از کسانی که مرتب تغییر وضعیت می دهند در معرض سکته مغزی هستند.
اثر تجمیعی و قدمهای کوچک در سلامتی
این متخصص طب فیزیکی گفت: تا چند سال پیش در شیوه نامه های پزشکی آمده بود باید حداقل 10 دقیقه فعالیتی که فرد را به نفس نفس بیندازد انجام شود تا اثر مثبت روی سلامتی بگذارد، اما چند سالی است در شیوه نامه های جدید بر این مساله تاکید می شود که لازم نیست حتما 10 دقیقه فعالیت بدنی باشد تا مفید واقع شود، بلکه هر ثانیه فعالیت به سهم خود نقش مثبتی در بهبود سلامت فرد دارد. همین فعالیت های و قدم های کوچک در کنار هم جمع می شوند و روی سلامتی اثر می گذارند. به اصطلاح می گوینه dose dependent هستند و هر قدم کوچک به سهم خود تاثیر مثبت کوچکی دارد.