پخش زنده
امروز: -
رهبر معظم انقلاب: ملّت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ سردار سپهبد قاسم سلیمانی (۱۳۳۵-۱۳۹۸ش) معروف به «حاج قاسم» فرمانده پیشین سپاه قدس و محور مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا بود.
او در دوران دفاع مقدس، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله و از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج بود. قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۹ش از سوی فرمانده کل قوا حضرت آیت الله العظمی خامنهای، به فرماندهی سپاه قدس منصوب شد و پس از خودنمایی داعش در عراق و سوریه، با حضور در این مناطق و سازماندهی نیروهای مردمی، به مبارزه با این گروه پرداخت و نقش ویژهای در نابودی حکومت داعش در مناطق اشغال شده داشت.
بدون شک این شهید والا مقام یکی از مهمترین افراد دخیل در امنیت ایران بود که با استفاده از نیروی ایمان و شهامت، اهداف نظام جمهوری اسلامی و راهبرد دفاع از مظلوم و آرمان آزادی فلسطین را در گسترهای جهانی و با اقتدار تمام دنبال میکرد. تبحر و زیرکی وی در اجرای تاکتیکهای نظامی و خنثی کردن نقشههای دشمنان تا آنجا بود که دولتمردان غرب به او لقب «ژنرال بیسایه» دادند.
سردار سلیمانی در سن ۶۳ سالگی، در بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در کشور عراق و در یک عملیات تروریستی توسط آمریکا به شهادت رسید.
قاسم سلیمانی فرزند حسن سلیمانی در ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ ش در روستای قنات ملک از توابع کرمان بدنیا آمد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی در سن ۱۲ سالگی به کرمان رفت و در شغل بنایی مشغول به کار شد و تا مقطع تحصیلی دیپلم درس خواند.
شهید سلیمانی از گردانندگان اصلی راهپیماییها و اعتصاباتِ کرمان در زمان انقلاب محسوب میشد. دو سال قبل از انقلاب با حجتالاسلام رضا کامیاب از اهالی شهر مشهد که در ماههای رمضان برای تبلیغ به کرمان میآمد، آشنا شده و به وسیله وی به انقلابیون پیوست. اگرچه با ترور حجتالاسلام کامیاب در هفتم مرداد ٦٠ توسط سازمان مجاهدین خلق دوره کوتاه رفاقت او با قاسم سلیمانی به سرآمد، اما این دوستی کوتاهمدت باعث میشود که قاسم با روحانیای از مشهد به نام آیت الله سید علی خامنهای آشنا شود.
حاج قاسم پس از انقلاب اسلامی ایران، در سال ۱۳۵۹ش به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و همزمان با شروع جنگ تحمیلی، چند گردان را در کرمان آموزش داده و به جبههها فرستاد. او در دورهای فرماندهی سپاه آذربایجان غربی را بر عهده داشت.
با پیشنهاد سردار شهید حسن باقری، وی تیپ جدیدی از نیروهای کرمان را تشکیل داد که اندکی بعد در زمستان سال ۶۱ش به لشکر ۴۱ ثارالله ارتقا یافت و شامل نیروهایی از کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود.
سردار سلیمانی در آذر سال ۱۳۶۰ش در عملیات مشترک ارتش و سپاه بنام عملیات طریق القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد و دو انگشت وسط دست راست او یادگار جراحت آن دوران است.
در طول دوران دفاع مقدس، با لشکر تحت امر خود در عملیاتهای زیادی از جمله، والفجر۸ که منجر به فتح «فاو» شد، حضور موثر داشت.
پس از پایان جنگ تحمیلی، حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۶۷ش هنگامی که ۳۲ سال سن داشت، با لشگر ۴۱ ثارالله به مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان پرداخت. اگر برای بسیاری از همرزمان حاج قاسم، جنگ در تابستان سال ۱۳۶۷ به پایان رسید، ولی برای او آغاز دوران جدیدی در میادین نبرد بود.
به واسطه حضور در مرزهای شرقی و سابقه مبارزه با اشرار و باندهای مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان، در سال ۱۳۷۶ از سوی حضرت آیت الله خامنهای، فرماندهی کل قوا از کرمان به تهران فراخوانده و مسئولیت نیروی قدس سپاه به او سپرده شد.
از جمله نقاط درخشان فرماندهی سردار سلیمانی بر نیروی قدس، تقویت حزبالله لبنان و گروههای مبارز فلسطینی بود که نمود عینی آن را در نبردهای متعددی ازجمله جنگ ۳۳ روزه حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی و پیروزی مبارزان فلسطینی در جنگ ۲۲ روزه غزه علیه ارتش مجهز اسرائیل بود.
شخصیت، شـیوه مدیریت و سبک فرماندهی سردار سلیمانی، مبحثی فراتر از یک شخص است، در واقع سردار سلیمانی تجلی عـینی، ایـده مدیریتی برآمده از انقلاب اسلامی است، بـه نـحوی کـه مـیتوان وی را الگوی عینی پاسدار طراز انقلاب اسلامی دانست.
در واقع قاسم سلیمانی توانسته بود استراتژی جمهوری اسلامی یعنی کمک به گروههای مبارز علیه اسرائیل را به خوبی دنبال کرده و هر روز در این مسیر گامهای دیگری بردارد. قاسم سلیمانی در چهارم بهمن ۱۳۸۹ با حکم حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا با یک درجه ارتقا به درجه سرلشکری نائل آمد و رهبر معظم انقلاب اسلامی در تقدیری از او، قاسم سلیمانی را «شهید زنده» نامیدند.
با توطئه جدید غرب و پشتیبانی مالی کشورهایی مانند عربستان سعودی، که به شکلگیری گروهکهای تروریستی تکفیری اعم از داعش و جبهة النصره در منطقه انجامید، سردار سلیمانی ماموریتی تازه یافت و آن هم مقابله با این تهدیدات در دو کشور عراق و سوریه بود.
سلیمانی در عراق «حشد الشعبی» و در سوریه «بسیج مردمی» (قوات دفاع وطنی) را شکل داد و با کمک آنها و هدایت و مشاوره نیروی قدس سپاه، طی ۶ سال، بساط تروریستها در این دو کشور تقریبا جمع شد.
یکی از اهداف اصلی دشمنان برای سقوط سوریه، قطع کردن ارتباط ایران و حزبالله لبنان بود، ولی با شکست داعش و نقشآفرینی نیروی قدس در سوریه و عراق، یک حلقه مستحکم به نام حلقه مقاومت تشکیل شد و زنجیره ایران، عراق، سوریه و لبنان و فلسطین را به هم متصل کرد.
جای تردید نیست که این موضوع خلاف خواست آمریکا و اسرائیل است، ولی با فرماندهی «قاسم سلیمانی» در عمق میدان و تشکیل بسیج مردمی در سوریه و عراق این موضوع به واقعیت بدل گشت و اتحادی از جنس پاسداران، فاطمیون، زینبیون، حیدریون و… ایجاد کرد.
برخورداری از هوش سرشار نظامی و نقش بیبدیل سردار، در حل نمودن بحرانهای منطقه و شهامت وی در مقابله با دشمنان، موجب شد تا رسانههای خارجی و داخلی، از لقبهایی مانند: «فرمانده بیسایه»، «ژنرال بینالمللی»، «شبح فرمانده»، «فرمانده مرموز»، «کابوس اسرائیل»، «مالک اشتر زمان»، «ژنرال حاج قاسم» و ... برای توصیف شخصیت این فرمانده عالیرتبه استفاده کنند.
حضور موثر حاج قاسم در صحنه مبارزه با داعش و دفاع از حریم ملت و حرم اهل بیت و شکست این توطئه صهیونیستی در منطقه، باعث شد تا در اسفندماه ۱۳۹۷ ش نشان «ذوالفقار» بعنوان عالیترین نشان نظامی ایران از سوی فرمانده معظم کل قوا به سردار سلیمانی اهدا شود.
«ذوالفقار»، عالیترین نشان و مدال نظامی است و سرلشکر قاسم سلیمانی اولین فرماندهی است که پس از انقلاب اسلامی مفتخر به دریافت این نشان شده است.
سردار در رسانههای غرب
شهادت
سرانجام سردارِ شهید، حاج قاسم سلیمانی فرمانده خستگیناپذیر جبهههای حق علیه باطل، در نخستین ساعات بامداد روز جمعه در حمله بالگردهای آمریکایی به خودروی حامل وی و معاون حشد الشعبی ابومهدی المهندس و تنی چند از اعضای سپاه قدس و حشد الشعبی، در اطراف فرودگاه بغداد، به شهادت رسید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در پیامی او را چهره بینالمللی مقاومت خواندند و به مناسبت شهادتش سه روز در ایران عزای عمومی اعلام کردند.
شهادت او موجی از اعتراضات را در شماری از شهرها و کشورهای پنج قاره جهان در پی داشته و دارد.