پخش زنده
امروز: -
یک شرکت فناور راه حلی برای استفاده نابینایان از گوشی هوشمند ابداع و کار را برای این دسته از افراد آسانتر کرده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه «آی او» راه حل این محققان توسعه یک صفحه کلید کوچک گوشی هوشمند با عملکردهای مختلف برای افراد نابینا و کم بیناست.
سازندگان یک دستگاه نوآورانه به نام Hable One ارائه داده اند . این دستگاه یک نوع روش کنترل از راه دور است که میتوانید با استفاده از بلوتوث با دستگاههای تلفن همراه خود جفت شود. برای استفاده از آن، باید در ۱۰ متری دستگاه بود تا دستگاه با دستگاههای تلفن همراه جفت شده باشد. این میتواند در فضای باز نیز باشد. این فناوری مشابه سایر کیبوردهاست، اما دکمهها متفاوت هستند. با Hable One میتوان تایپ و حرکت کرد . به این ترتیب میتوان برای مثال برنامهها را باز کرد . تایپ با صحبت کردن با دستگاه انجام میشود: سپس به طور خودکار گفتار تبدیل به نوشته میشود . همچنین صفحه کلید بریل را به دستگاه اضافه شده است اما در عمل فقط حدود ۱۰ درصد از کاربران از این استفاده میکنند. به نظر میرسد یادگیری خط بریل دشوار است و عمدتاً چیزی است که نسلهای قدیمی از آن استفاده میکنند.
هدف سازندگان این است که افراد دارای معلولیت را دوباره به استفاده از فناوری نزدیک کند . در حال حاضر عمدتاً روی افراد نابینا تمرکز شده است اما در آینده میخواهند سایر معلولان را هدف قرار دهند. آنها علاوه بر صفحه کلید خود، به افراد نابینا و کم بینا نیز آموزش میدهند و در این آموزشها نابینایان نحوه استفاده از گوشیهای هوشمند و کامپیوتر را یاد می گیرند.
یکی از کارشناسان می گوید: ما همچنین فکر میکنیم مهم است که ما به عنوان یک شرکت برای دوستان و خانواده معلولان ارزش قائل شویم. اگر ما نیز به آنها کمک کنیم، به نفع نابینایان خواهد بود. ما میخواهیم جامعهای جهانی بسازیم تا در نهایت نابینایان و کمبینایان بتوانند مستقل در آن زندگی کنند.
وی افزود: من در یک رویداد دو روزه در هند برای حل مشکلات اجتماعی شرکت کردم. پدربزرگ خودم نابینا است. من با نابینایان بیشتری در مورد مشکلاتی که با آن روبرو بودند صحبت کردم. متوجه شدم که آنها یک کیبورد میخواهند تا بتوانند دوباره از تلفن همراه خود نهایت استفاده را ببرند. من یک مهندس هستم و به همراه سایر مهندسان میخواستیم مشکل فناوری را برای افراد نابینا و کم بینا حل کنیم. برای این کار با یک موسسه نابینایان همکاری کردیم.
این فناور ادامه داد: ما میخواستیم محصول را جذاب کنیم و متوجه شدم که در هلند بهتر از هند عمل میکند. من به هلند نقل مکان کردم، زیرا میخواستم در اینجا در زمینه طراحی صنعتی تحصیل کنم. به زودی متوجه شدم که راه اندازی یک شرکت در اینجا بسیار آسانتر از هند است؛ بنابراین نمونههای اولیه در کنار تحصیل من در هلند ساخته شد.
وی گفت: من میخواهم آگاهی و دانش افراد در مورد نابینایی را افزایش دهم. اکنون بسیاری از مردم نمیدانند که اگر نابینا شوند یا کسی که میشناسند نابینا شود، چه باید بکنند. آنها نمیدانند چگونه از فناوری استفاده کنند و در جامعه مشارکت کنند. ما میخواهیم به افراد نابینا بگوییم شما هنوز یک فرد عادی هستید و هنوز هم میتوانید کارهای زیادی انجام دهید.