پخش زنده
امروز: -
اقدامات دولت ترکیه، باعث تشدید خشکسالی در مناطق شمال و شرق سوریه شده است که این مسئله میلیونها سوری را تهدید میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، اقدام ترکیه در کاستن از مقادیر آبی که از رودخانه فرات وارد سوریه میشود، به بحران کمبود آب در این منجر شده است. به علت بروز این شرایط، فعالیت سد تشرین به مدت یک هفته متوقف شد و هشدارهایی درباره خطرات جدی که میلیونها سوری را در استانهای شرقی این کشور تهدید میکند، مطرح شده است.
کشاورزان استان الرقه سوریه میگویند دست اندازی اشغالگران ترکیهای، به سهم سوریه و عراق از آب رودخانه فرات، پیامدهای فاجعه باری برای معیشت ساکنان این مناطق داشته است.
اقدام آنکارا در کم کردن مقادیر آبی که وارد سوریه میشود، فراتر از یک اهرم فشار است و تجاوزی به پایههای معیشت حدود هشت میلیون سوری در شمال و شمال شرق این کشور است.
به گفته عزیز میخائیل کارشناس زمین شناسی، مساحتی که با آب رودخانه فرات آبیاری میشود، حدود ۶۴۰ هزار هکتار است که همه آن به کشت دیم تبدیل خواهد شد و باید منتظر تبدیل شدن این زمینهای گسترده به بیابان باشیم.
بر اساس توافق سال ۱۹۸۷ میلادی بین سوریه و ترکیه، آنکارا ملزم است اجازه ورود ۵۰۰ متر مکعب آب در ثانیه را از رودخانه فرات به سوریه بدهد. توافقی که به جوهری روی کاغذ تبدیل شد و این مقدار در عمل به ۲۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش یافت.
این پرونده نیز به فهرست طولانی از پروندههای بغرنج بین دمشق و آنکارا اضافه شد. اما شاید این مسئله ضروریترین پرونده باشد، زیرا معیشت میلیونها سوری را تهدید میکند.