پخش زنده
امروز: -
آقای بهروز محمودی بختیاری گفت: آسیب جدیای که در حال حاضر بر زبان فارسی وارد شده الگوی بسیار آشفته نگارش مخصوصا در فضای مجازی است.
آقای بهروز محمودی بختیاری عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: فرهنگستان نباید اجازه این دگرگونیها را بدهد و افراد باید مصوبات فرهنگستان را رعایت کنند.
وی افزود: کسانی که کنشگران اصلی فضای مجازی هستند همه باید حفاظت از زبان فارسی را جزو وظایف ملی خود بدانند. همچنین رسانههای مختلف نیز باید در راستای حفظ زبان فارسی قدم بردارند. مثلا گونههای درست نوشتاری زبان فارسی میتواند از صدا و سیما و از زیر نویس برنامههای تلویزیونی پخش شود.
آقای محمودی بختیاری اشاره کرد: زبان فارسی هویت و دارایی ملی است؛ بنابراین همه ما در گسترش و حفظ این زبان مسئول هستیم. مسئولیت ما در حوزه پاسداشت زبان فارسی متوجه تمام افراد جامعه از جمله ما معلمان، رسانه ها، بخشهای آموزشی و نهادهای رسمی است.
وی افزود: اگر ما میخواهیم زبان فارسی را گسترش دهیم و جزو زبانهای کشورهای صاحب تمدن در دنیا تصویب کنیم چارهای نداریم جز اینکه برنامه داشته باشیم، هزینه کنیم و همیشه به فکر روز آمد کردن دادههای زبان فارسی باشیم.
محمودی بختیاری گفت: من زمانی که محصل زبان انگلیسی بودم مدرسان انواع منابع آموزشی را برای ما تامین کرده بودند. فرهنگ لغتها و متون دسته بندی شده، شیوههای آموزشی و امکانات صوتی و بصری و بسیاری از نمونههای دیگر را در اختیار ما قرار میدادند. اما متاسفانه درباره زبان فارسی ما هنوز در ابتدای راه هستیم.
او در ادامه گفت: بسیاری از منابع آموزشی ما تنظیم نشده اندو تنها یک کتاب یا یک سیستم برای تمام اهداف استفاده میشود. علاوه بر این باید امکان رقابت وجود داشته باشد و موسسات آموزشی متعددی در این عرصه حضور داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: همه ارگانها باید دست به دست هم دهند تا با هماهنگی هم کنشگری در خصوص زبان فارسی را گسترش دهند.