تغذیه سالم میتواند ۶۰ درصد از بار بیماریها را کاهش دهد
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: رعایت اصول تغذیه سالم می تواند تا حدود 60 درصد از بار بیماری ها در سال های بعد را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، جلال الدین میرزای رزاز افزود: مرگ و میرهای ناشی از اضافه وزن ، چاقی، دیابت، فشار خون ، بیماری های قلب و عروق ، انواع سرطان و .....را می توانیم با آموزش و نظارت بر تغذیه مردم تا شصت در صد کاهش دهیم . این در حالیست که علاوه بر صدها میلیارد تومان صرفه جویی در هزینه های درمان و قابل علاج و پیشگیری است.
وی گفت: انجمن تغذیه ایران تا به امروز توانسته است قدم های بزرگی را در سطح دانشگاه های علوم پزشکی در خصوص ارائه خدمات حوزه تغذیه و سلامت بردارد که تا قبل از آن بی سابقه بوده است.
وی ادامه داد: تدوین بیش از سی استاندارد، دو گایدلاین وتعریف کدهای خدمات تغذیه ای در کتاب ارزش نسبی خدمات، نمونه هایی ازین فعالیت ها است.همچنین تدوین پنج گایدلاین در خصوص کرونا با عناوین نقش تغذیه در پیشگیری از کرونا ، حمایت های تغذیه ای در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ، حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری مبتلا به کرونا ، حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری در تخت های ویژه و نقش تغذیه در دوران نقاهت کرونا ،که با تلاش بیش از صد نفر از اعضاء هیئت علمی سراسر کشور تدوین شد.
او گفت: ارائه خدمت رژیم درمانگران بر بالین بیماران تاثیر بسزایی در کاهش هزینه های درمان، کاهش مدت اقامت تخت روزوکاهش زمان بستری بیماران را رقم زده و همچنین بر مشکل بزرگ سوء تغذیه بیمارستانی غلبه می کنیم.