پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان از اختصاص یک هزار میلیارد ریال در سفرهای استانی رئیس جمهور برای استانهای زاگرس نشین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان؛ سیده مریم محمدی افزود: این میزان اعتبار در کنار اعتبارات سازمانی و بودجههای تملک و داراییهای استان میتواند آغاز تحولات زیربنایی در این منطقه مهم زیست محیطی باشد.
او در نشست سراسری مدیران محیط زیست تاکید کرد: همچنین جذب ۱۰۰ نیرو مورد نیاز ادارات محیط زیست منطقه پنج کشور مورد موافقت قرار گرفت که میتواند بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به منابع انسانی در این مناطق را نیز حل کند.
دبیر منطقه پنج محیط زیست کشور افزود: استانهای زاگرس نشین امسال بیش از ١٢ هزار مورد پایش، نمونه برداری، آنالیز و سنجش از واحدهای صنعتی و خدماتی و کشاورزی را انجام داده اند.
دبیر منطقه پنج محیط زیست کشور اضافه کرد: این میزان پایش علاوه بر رفع معضلات آلودگی، طیف وسیعی از بازدارندگیها را به همراه داشته است.
محمدی گفت: تشکیل بیش از ۲۰۰ کارگروه زیست محیطی و دریافت مصوبات مورد نیاز موجب پیاده سازی سیاستهای زیست محیطی در استانهای منطقه پنج شد.
او تاکید کرد: بیش از ۳۵ درصد از منطقه پهناور زاگرس از دنا در یاسوج تا کوه گرین در همدان و لرستان شامل مناطق حفاظت شده و پناهگاههای حیات وحش، مناطق شکار ممنوع، مناطق آزاد تحت پایش و رصد محیطبانان و کارشناسان ادارات کل این مناطق قرار گرفتند.
دبیر منطقه پنج محیط زیست کشور ادامه داد: به همین منظور علاوه بر ثبت و ضبط تخلفات و مقابله با سودجویان و شکارچیان در مناطق چهارگانه، همچنین در این مناطق تاکنون ۲ نوبت سرشماری دقیق و منسجم با حضور محیطبانان استانهای همجوار انجام شده که این مهم نیز از ابتکارات موفقی بود که در سال جاری از منطقه ۵ شروع شد.
محمدی افزود: بر اساس دادههای حاصل از سرشماری و تجزیه و تحلیل آن برغم خشکسالیهای بیسابقه و آسیب پذیری زاگرس در خصوص تخلفات شکار و صید، اما تعداد وحوش این منطقه رشد قابل توجهی داشته است.
او با بیان اینکه به دنبال تخصیص اعتبار بی سیم به استانهای زاگرس نشین هستیم نیز گفت: زیرساختها و نرم افزار آن در استانهای این منطقه در حال اجرا است که سیستم یکپارچه بیسیم دیجیتال به طور حتم مشکلات عمده در حوزه محیط بانان این مناطق را رفع میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: پایش و مانیتورینگ هوشمند مناطق با استفاده از دوربینهای هوشمند ۲۴ساعته در استانهای منطقه ۵ از جمله لرستان و همدان با قدرت و برنامه ریزی منسجمی در حال انجام است.
محمدی افزود: اجرای این طرح علاوه بر افزایش سطح حفاظت، افزایش اعتبار و امنیت یگان حفاظت محیط زیست در خطه مهم و با اهمیت زاگرس را به همراه دارد.
او تصریح کرد: اجرای طرح آبرسانی به حیات وحش در تابستان سال جاری و پروژه علوفه رسانی در زمستان با وجود بارشهای سنگین در منطقه زاگرس بدون هیچ وقفهای با تلاش محیطبانان و ادارات شهرستانی انجام شد به گونهای که در منطقه پنج محیط زیست کشور استرسی مبنی بر کمبود علوفه و آب برای وحوش نداشتیم.
استانهای منطقه پنج محیط زیست کشور شامل همدان، لرستان، ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و سنندج میشود.