پخش زنده
امروز: -
اجرای طرحهای آبخیزداری در هندیجان، منجر به کاهش گردوغبار، بیابان زدایی با افزایش سطح سبز و مهاجرت معکوس شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تغییرات اقلیمی در دهههای اخیر که توفانهای گرد و غبار را دربخشهایی از شرق، غرب و جنوب کشور به وجود آورده در برخی نقاط بحرانی شده است.
فراگیری توفانهای گرد و غبار مشکلاتی از جمله کاهش دید، بیماریهای تنفسی، تاثیر منفی بر کشاورزی و گونههای گیاهی و در نهایت مهاجرت به شهرهای اطراف را در پی داشته است.
یکی از این مناطق هندیجان یا سرزمین آب در جنوب شرق استان خوزستان است که رودخانه هندیجان یا ظهره از روزگاران گذشته، تاکنون تامین کننده آب کشاورزی این منطقه بوده است، اما با کم آب شدن رودخانه ظهره در سالهای گذشته، بیشتر کشاورزان جذب شغلهای دیگری غیر زراعت شدند.
اکنون در ۱۰۰۰ هکتار از این منطقه بیابانی، اقدامات آبخیزداری باعث یکپارچگی و احیای پوشش گیاهی شده است، حدودا ۱۸ هزار اصله درخت در این منطقه کاشته شده و آبخیزداری علاوه بر کاهش گردوغبار، خاک را اصلاح و حاصلخیز کرده و با احیای بخشی از این بیابان، مردم روستاهای آسب دیده از گردوغبار به موطن خود بازگشتند.
اردکانی، کارشناس آبخیزداری: لاشه برگی که از درختان خزان میکند و روی زمین میریزد به صورت یک مالچ گیاهی، سطح خاک را میپوشاند و از بلند شدن گردوغبار جلوگیری میکند و نیازی به استفاده از مالچهای شیمیایی و نفتی نیست.