پخش زنده
امروز: -
مردم مؤمن و خداجوی دیار علویان، مازندران به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حضرت حجت امام زمان عج دیشب و امروز با برپایی جشن و سرور در مساجد و تکایا و پخش شیرینی و شربت این روز فرخنده را گرامی داشتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) که از آغاز ماه پر برکت شعبان واعیاد مبارک آن مساجد، تکایا و برخی محله ها را در شهرها و روستاها آذین بسته اند با فرا رسیدن نیمه شعبان میلاد مبارک امام عصر عج براساس سنت دیرینه دیار علویان در جای جای استان مازندران با حضور در مساجد و تکایا و اماکن مذهبی و فرهنگی آیین جشن و سرور و مجالس وعظ و مدیحه سرایی برپا کردند.
یادآور می شود محمدبن حسن عسکری (ع) مشهور به امام مهدی (علیهالسلام) متولد ۱۵ شعبان ۲۵۵ ه. ق، فرزند امام حسن عسکری (علیهالسلام) و دوازدهمین و آخرین امام شیعیان دوازده امامی یا اثنی عشری است. نام و کنیهاش همنام پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و مشهورترین لقب آن حضرت، مهدی میباشد.
دوره امامت آن حضرت پس از شهادت پدرش امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ق آغاز شد. وبراساس وعده الهی وخاتم النبین ص او همان مهدی موعود است که پس از دوره طولانی غیبت، ظهور خواهد کرد.
براساس منابع شیعه، حکومت عباسی در دوره امامت امام حسن عسکری (ع) درصدد یافتن فرزند وی بهعنوان مهدی و جانشین پدر بود؛ ازاینرو، تولد امام زمان (عج) مخفی نگه داشته شد و جز چند تن از یاران خاص امام یازدهم شیعیان کسی او را ندید. به این دلیل پس از شهادت امام عسکری (ع)، برخی از شیعیان دچار تردید شده و فرقههایی در جامعه شیعه پدید آمد و گروهی از شیعیان، از جعفر کذاب، عموی امام زمان (عج)، پیروی کردند. در این شرایط توقیعات امام زمان که عموماً خطاب به شیعیان نوشته میشد و توسط نائبان خاص او به اطلاع مردم میرسید، موجب تثبیت دوباره تشیع گردید؛ تا جایی که در قرن چهارم قمری از میان فرقههایی که پس از امام یازدهم از شیعه منشعب شده بودند، تنها شیعه دوازدهامامی باقی مانده بود.
امام زمان (عج) پس از شهادت پدرش، در غیبت صغرا به سر برد و در این مدت به واسطه چهار نائب خاص با شیعیان ارتباط داشت. از سال ۳۲۹ق، ارتباط مردم با امام زمان (عج) از راه نائبان خاص نیز پایان یافت و دوره غیبت کبرا آغاز شد. عالمان شیعه درباره دلایل و جزئیات عمر طولانی امام زمان، تبیینهایی ارائه نمودهاند و در احادیث معصومان، غیبت او به خورشید پشت ابر تشبیه شده است.
به اعتقاد شیعیان، امام مهدی (عج) زنده است و روزی ظهور خواهد کرد و به همراه یارانش حکومتی جهانی برپا میسازد و دنیا را که پر از ظلم و ستم شده، آکنده از عدل و داد مینماید. در روایات اسلامی، بر انتظار فرج تأکید زیادی شده و شیعیان این روایات را بهمعنای انتظار ظهور امام زمان (عج) میدانند.
مفسران شیعه بر اساس روایات، پارهای از آیات قرآن را اشاره به امام زمان (عج) دانستهاند. احادیث بسیاری نیز درباره امام زمان، زندگی و غیبت و حکومت او نقل شده است. گفته شده بیش از ۲۰۰۰ کتاب به زبانها و موضوعات مختلف درباره امام مهدی عج نوشته شده است.
اهلسنت شخصی با نام مهدی را منجی آخرالزمان دانسته و او را از نسل پیامبر (ص) تلقی نمودهاند؛ ولی بسیاری از آنها معتقدند که او در آینده متولد خواهد شد. در این میان برخی از علمای اهلسنت همچون سبط ابنجوزی و ابنطلحه شافعی، همانند شیعیان معتقدند که مهدی موعود همان فرزند امام حسن عسکری (ع) است.
ادعیه و اذکار فراوانی برای ارتباط با امام زمان (عج) در عصر غیبت نقل شده است؛ مانند دعای فرج، دعای عهد، دعای ندبه، زیارت آلیاسین و نماز امام زمان. برخی از احادیث، دیدار با امام زمان در عصر غیبت را ممکن دانستهاند و بعضی از عالمان شیعه حکایتهایی از دیدار برخی افراد با حضرت را ذکر کردهاند.