پخش زنده
امروز: -
آیین امضای تفاهمنامه سهجانبه میان صندوق نوآوری و شکوفایی، بیمه مرکزی و ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با موضوع تاسیس «صندوق سرمایهگذاری حوزه تولیدات سلامتمحور» صبح امروز سهشنبه ۱۶ اسفند ماه جاری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم امضای این تفاهمنامه، ضمن اظهار خرسندی از تشکیل و تاسیس این صندوق سرمایهگذاری گفت: صندوقی که امروز شکل گرفته یکی از ابزارهای نوینی است که میتواند در حرکت کشور به سمت اقتصاد دانشبنیان نقش ایفا کند.
وی درباره سرمایه صندوق سرمایهگذاری حوزه تولیدات سلامتمحور اعلام کرد: سرمایه این صندوق ۸۰۰ میلیارد تومان است که ۲۰۰ میلیارد تومان از این میزان سرمایهگذاری، سهم صندوق نوآوری، ۲۰۰ میلیارد تومان سهم بیمه مرکزی، ۱۵۰ میلیارد تومان سهم ستاد توسعه زیستفناوری و ۲۵۰ میلیارد تومان نیز سهم دیگر سرمایهگذاران است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین درباره حوزه فعالیت این صندوق نیز، گفت: حوزه فعالیت صندوق سرمایهگذاری حوزه تولیدات سلامتمحور، فناوریهای زیستی، واکسن، شیوههای نوین درمانی و دارو با تمرکز بر تولید داروهای مشتق از پلاسما خواهد بود.
وحدت تاکید کرد: با آغاز فعالیتهای این صندوق پیشبینی میشود که نیاز واردات کشور به محصولات سلامتمحور کاهش یابد و این فرایند سبب صرفهجویی سالانه ۲۰۰ میلیون دلار ارز خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاشهای صندوق نوآوری و شکوفایی طی چهار سال اخیر در زمینه تامین مالی حوزه دانش بنیان در کشور، گفت: صندوق نوآوری در سالهای گذشته نقش هدایت منابع مالی به بخش زیستبوم دانشبنیان را به عهده گرفته و سعی کرده است نظامبخش تامین مالی زیستبوم نوآوری باشد. از جمله بازیگران این اکوسیستم بانکها، بازار سرمایه، صندوقهای پژوهش و فناوری، شتابدهندهها و دیگر اجزایی هستند که نقش تامین مالی فناوری را در کشور ایفا میکنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: پیش از این بحث همکاری شرکتهای دانشبنیان با صنعت بیمه نیز آغاز شده بود. محور اصلی این همکاری توسعه فناوری در صنعت بیمه است. به عبارت دیگر استفاده از ابزارهای فناورانه در خدمت صنعت بیمه قرار میگیرد و برای این کار ما در صندوق نوآوری با همراهی شرکتهای دانشبنیان و بیمه مرکزی یک برنامه مشترک را اجرایی کرده و مقرر شده برخی شرکتهای دانشبنیان به ما در این زمینه کمک کنند تا شاهد نفوذ بیشتر فناوری در صنعت بیمه باشیم.
وحدت اظهار کرد: بخش مهمی که باید بیشتر بر آن متمرکز شویم بحث ایجاد و استفاده از ابزارهای نوین بیمهای در حوزه شرکتهای دانشبنیان است. امروز این شرکتها نیازمند بهرهگیری از خدمات جدید بیمهای هستند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت بزرگ سرمایهگذاری صنعت بیمه در حوزه اقتصاد دانشبنیان است، تصریح کرد: صندوق نوآوری در این سالها تلاش کرده ابزارهای جدید سرمایه گذاری را در زیستبوم نوآوری کشور پیادهسازی کند. در این زمینه نیز صنعت بیمه میتواند به سمت سرمایهگذاری مستقیم بر روی طرحهای دانشبنیان حرکت کند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان با بیان اینکه در نتیجه استفاده از ابزارهای نوین، شفافیت مالی نیز امکانپذیر خواهد بود، گفت: استفاده از ابزارهای نوین باعث میشود بحثهای مربوط به رانت، پولشویی و ... نیز کمرنگ شود و به محاق رود.
در ادامه برنامه مهندس بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی ضمن ابراز خرسندی از امضای این موافقت نامه در راستای حفظ و افزایش منافع مردم گفت: صنعت بیمه حمایت و استفاده از نوآوری در صنعت بیمه را برای شناسایی ایدهها و محصولات نوین و درنهایت ارائه خدمات ویژه بیمهای به مردم آغاز کرده است.
رئیس کل بیمه مرکزی، امضای این موافقت نامه را گامی نو در هدایت سرمایه گذاریهای صنعت بیمه به سمت اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: پیرو تفاهم نامهای که خرداد ماه با معاونت علمی و فناوری امضا کردیم، امروز یک گام اجرایی با امضای این موافقت نامه برای تاسیس صندوق مشترک با صندوق نوآوری ریاست جمهوری در راستای سرمایه گذاری در پوشش محصولات زیست فناوری و سلامت برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بخشی از پروژهها از قبل آماده است، میتوانیم به زودی وارد فاز عملیاتی شویم و از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
مهندس بهزادپور در بخش دیگری از سخنان خود از مردمی کردن صنعت بیمه خبر داد و گفت: با اجرای مصوبات این موافقت نامه میتوانیم در سرمایه گذاری جهت رفع مشکلات مردم به خصوص در حوزه سلامت کشور اثر گذار باشیم.