پخش زنده
امروز: -
نوآفرینهای هند ارزن (خوراک انسانی) را راهکار امینت غذایی پایدار و مقابله با تغییرات اقلیمی در جهان معرفی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نوآفرینهای هند ارزن (خوراک انسانی) را راهکار امینت غذایی پایدار و مقابله با تغییرات اقلیمی در جهان معرفی کردند.
تغییر شرایط آب و هوایی، افزایش جمعیت و دغدغه امنیت غذایی پژوهشگران صنایع غذایی را به مطالعه درباره امکان تولید مواد غذایی از غلات، دانهها و دیگر منابع غیر معمول تشویق کرده است.
ارزن انواع مختلفی دارد. برخی از آنها که به مصرف انسانی میرسد در مقایسه با غلات اصلی، مقاوم به آفت و بیماری، دارای فصل رشد کوتاه و قابل تولید در شرایط خشکسالی است.
محصولی که با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش مداوم منابع آبی ایران، استفاده از آن امری توجیه پذیر است.
دانه ارزن، ارزش تغذیهای بالا و آثار سلامتی مورد توجهی دارد.
غنی از فیبرهای غذایی، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و با غلات اصلی نیز قابل مقایسه است. از این غله پرخاصیت استارت آپها یا نوآفرینهای هندی موفق به تولید محصولات متنوعی مانند فراوردههای نانوایی، حجیم شده، آرد و دیگر مواد غذایی مفید شدند.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد "فائو" امسال یعنی ۲۰۲۳را به پیشنهاد وزارت کشاورزی هند سال ارزن نام نهاد تا بار دیگر اهمیت تغییر و اصلاح الگوی کشت متناسب با تغییرات اقلیمی را گوشزد کند.
ارزن هم اکنون در بیش از ۳۰ کشور جهان کشت میشود و ماده اصلی یکی از غذاهای سنتی برای بیش از نیم میلیارد نفر در جهان است.
این دانه خوراکی با ارزن موجود در ایران متفاوت است.
شات لیست
دکتر راجندر پرساد مینا- متخصص صنایع غذایب
دینیش جوشی-پژوهشگر صنایع غذایی
دی ام بهادر- کارشناس صنایع غذایی
----