پخش زنده
امروز: -
ماهی قرمز برای سفره هفت سین باید از مراکز تحت کنترل و نظارت دامپزشکی تهیه شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی استان با بیان اینکه شهروندان از خرید ماهی قرمز از دست فروشان خودداری کنند گفت: برای نگهداری ماهی قرمز و نیز دراستای ارتقاء و حفظ بهداشت عمومی و جلوگیری از مخاطرات بهداشتی و بیماریهای قابل انتقال بین انسان و آبزیان توصیههای دامپزشکی باید جدی گرفته شود.
زنگویی افزود: ماهی قرمز از مراکز مجاز و با سابقه مانند مراکز عرضه ماهیان آکواریومی خریداری شود و به فروشندگان موقت که بصورت غیرمجاز، مقطعی و غیر حرفهای به فروش ماهی قرمز میپردازند اعتماد نشود.
وی علت این امر را شرایط نامناسب نگهداری ماهیان و ابتلای آنها به انواع عفونتهای میکروبی و قارچی دانست که موجب کاهش عمر ماهی میشوند.
وی گفت: ماهی سالم باید دارای تحرک مناسب، شنای متعادل، پولکهای شفاف و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم یا رنگ تیره باشد و علائمی مانند بالههای خورده شده، وجود لکههای پنبه مانند و وجود لکههای تیره رنگ در دو طرف بدن و چشمهای بیرون زده دلیل بر بیمار بودن ماهی است و بهتر است از فروشندگانی که تعدادی از ماهیان آنها چنین علائمی دارند، خرید ماهی انجام نشود.
زنگویی افزود: وسایل و تجهیزات نگهداری از ماهی مرتب شسته و ضدعفونی و از هرگونه تماس حفاظت نشده و بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی با آب و ماهی خودداری شود.
وی گفت: مواردی از جمله اینکه آب بعد از حمل و نقل و نیز آب تعویضی در معابر رها نشود، آب مورد استفاده، چند ساعت قبل از مصرف در فضای باز قرار گیرد تا کلرزدایی انجام شود، برای نگهداری ماهی از ظروف با دهانه گشاد استفاده شود، برای تعویض آب از دستکش استفاده شود، نیازی به تعویض تمامی آب نبوده بلکه تعویض ۲۵ درصد آب کفایت میکند و میزان آب مورد نیاز هر ماهی حداقل یک لیتر است رعایت شود.
زنگویی تاکید کرد: در پایان نوروز از رهاسازی ماهیها در نهرها، قناتها و استخرهای ماهی خودداری شود و در محلهای تعیین شده از طرف شهرداری رها شوند.