پخش زنده
امروز: -
کارشناس کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بهسازی محیط را مهمترین عامل پیشگیری از ازدیاد جمعیت پشه آئدس برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، جعفر حاتمی در کارگاه آموزشی راهکارهای مقابله با پشه مهاجم آئدس، گفت: این پشه میتواند ناقل دو بیماری خطرناک ویروسی تب دانگی و زیکا شود و هر دو نیز بسیار خطرناک و کشنده هستند.
وی تاکید کرد: این دو بیماری بدون واکسن و دارو هستند و تنها راه آن پیشگیری، کنترل و کاهش بیماری با استفاده از روشهای بهداشتی در کاهش و نابودی جمعیت پشه است.
حاتمی افزود: آموزش و اطلاع رسانی در زمینه از بین بردن زیستگاههای این حشره و راهکاریهای عملی برای بهینه سازی و پاکسازی محیط از لارو این حشره از مهمترین عوامل پیشگیری از هجوم این پشه و ورود بیماریهای آن است.
کارشناس کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با اشاره به فعالیت این پشه در روز و علاقه مندی آن به رنگ تیره توصیه میشود در طبیعت برای جلوگیری از گزش این پشه، از لباسهای رنگ روشن استفاده شود.
حاتمی با اشاره به علاقمندی پشه به تخم ریزی در ظروف دست ساز گفت: از رها کردن ظروف یک بار مصرف در طبیعت خوداری کنیم و ظروف رها شده در اطراف منزل خود را جمع آوری کنیم.
وی گفت: لاستیکهای رها شده در طبیعت محل مناسب برای تخم ریزی این پشه است و در صورت وجود لاستیک دست دوم رها شده در محیط یا اطراف منزل، آن را جمع آوری کنیم.
حاتمی خاطرنشان کرد: تخم این پشه به خشکی مقاوم است، یعنی در صورتی که در جایی آب باشد و تخم ریزی کند در صورت خشک شدن نیز میتواند ماهها مقاومت کند و با دسترسی به آب مرحله رشد خود را تکمیل کند.
وی با بیان اینکه مهمترین راه کنترل استقرار پشههای آئدس بهسازی محیط زیست است، افزود: برای مقابله با نیش این پشه باید هشدارها و دستورالعملهای وزارت بهداشت را جدی بگیریم.
حاتمی تاکید کرد: محلهایی که امکان رشد این پشه وجود دارد مثل سینی یا سطل زیر کولر، لاستیکهای مستعمل و بلا استفاده، قایقهای مستعمل و بلا استفاده، منبعهای آب، ظروف آب پرندگان، چند محل مساعد رشد و تخم گذاری این پشه آلوده به ویروس هستند و باید آنها را پاکسازی کنیم.