آخرین وضع المپیکی های ایران؛
هماهنگي و همکاري ها؛ رمز موفقيت در مسير المپيک
آيا در سايه هماهنگي و همکاري وزارت ورزش و کميته ملي المپيک، تعداد سهميه هاي المپيک ايران در ريو 2016 افزايش مي يابد؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاري
صداوسيما؛ تا به امروز درحالي که 7 ماه و هشت روز به آغاز رقابت هاي المپيک 2016 برزيل باقي مانده است ورزشکاران کشورمان 28 سهميه المپيک در رشته هاي بوکس، دووميداني، دوچرخه سواري، تکواندو، تيراندازي، کشتي آزاد و فرنگي، تيروکمان و وزنه برداري کسب کرده اند.
در بوکس احسان روزبهاني بوکسور 81+ کيلوگرم کشورمان در رقابت هاي اتحاديه جهاني بوکس و رنکينگ جهاني بلغارستان توانست نخستين سهميه المپيک کشورمان را کسب کند، احسان روزبهاني در حالي اين سهميه را کسب کرد که به علت ناملايمت فدراسيون بوکس در شرايط خوبي به مسابقات اعزام نشد شرايط به حدي براي اين بوکسور نام آور و مطرح در سطح جهاني نامناسب بود که روزبهاني بخش اعظم تمريناتش را با هزينه شخصي و کمک هاي کميته ملي المپيک انجام داد.
در ورزش مادر يعني دووميداني، تاکنون 5 ورزشکار رضا قاسمي و حسن تفتيان در 100 متر، احسان حدادي المپين نقره اي ( لندن 2012 ) در پرتاب ديسک، محمدجواد مرادي در ماراتن و ليلا رجبي در پرتاب وزنه در رقابت هاي جهاني جام کازانف قزاقستان و رقابت هاي قهرماني آسيا تايلند کسب کردند اين سهميه ها در فضايي کسب شده که فدراسيون دووميداني ماه ها در بلاتکليفي در بخش مديريتي به سر مي برد و هم اکنون هم چيزي از آمدن رئيس جديد اين فدراسيون نمي گذرد.
تکواندو يکي از رشته هاي رزمي مدال آور ايران در المپيک تاکنون توانسته است 4 سهميه کسب کند، فرزان عاشورزاده، مهدي خدابخشي، سجاد مرداني و مسعود حجي زواره تاکنون با کسب امتياز رقابت هاي متعدد و مختلف توانسته اند در سيستم جديد فدراسيون جهاني به المپيک راه يابند؛ در تکواندو و سيستم جديد فدراسيون جهاني، امتيازهاي هر تکواندوکار بصورت انفرادي و جداگانه محاسبه شده و سهميه هر تکواندوکار شخصي است.
در تيراندازي با وجود همه محدوديت ها 2 تيرانداز بانوي کشورمان خانم ها الهه احمدي و نجمه خدمتي هر 2 در تفنگ بادي 10 متر در رقابت هاي کاپ جهاني آذربايجان توانستند 2 سهميه ديگر به سهميه هاي المپيک ايران اضافه کنند.
در تيراندازي با کمان يکي از نوابغ تيراندازي اين سال هاي ايران و جهان و تنها تيراندازي که توانسته است سهميه المپيک و پارالمپيک را در دوره زماني کمتر از 20 روز کسب کند و نويد بخش و افتخار کاروان المپيک 2016 ريو برزيل باشد کسي نيست جز زهرا نعمتي، اين ورزشکار مصمم و با اراده در رقابت هاي کسب سهميه المپيک و پارالمپيک تايلند به اين مهم در رشته المپيکي ريکرو دست يافت.
در رشته پر مدال ايران در رقابت هاي المپيک يعني کشتي در رشته آزاد تاکنون 5 سهميه کسب شده است حسن رحيمي، احمد محمدي، عليرضا قاسمي، عليرضا کريمي و عباس طهان 5 آزادکاري هستند که توانستند براي ايران در رقابت هاي المپيک 2016 ريو سهميه کسب کنند؛ اما کشتي فرنگي در غياب17 ماهه محمد بنا که يکي از عوامل افتخارآفريني فرنگي کاران در المپيک 2012 لندن بود توانست تا به امروز 3 سهميه کسب کند، سعيد عبدولي، حبيب اله اخلاقي و قاسم رضايي سه فرنگي کاري هستند که تاکنون جواز حضور در رقابت هاي المپيک ريو برزيل را کسب کردند.
در وزنه برداري که يکي ديگر از رشته هاي پر مدال ايران در سال هاي اخير کشورمان در رقابت هاي المپيک بوده است در غياب و مصدوميت بهداد سليمي تاکنون 5 سهميه کسب شده است.
نگاهي به سهميه هاي ايران در المپيک لندن
در دوره گذشته المپيک يعني المپيک 2012 لندن نخستين بار 54 سهميه انفرادي تيراندازي 3 سهميه ( الهه احمدي، مه لقا جام بزرگ و ابراهيم برخورداري) تکواندو 3 سهميه (محمد باقري معتمد، يوسف کرمي و سوسن حاجي پور) دوچرخه سواري 3 سهميه (عليرضا حقي، مهدي سهرابي و امير زرگري) دووميداني 10 سهميه (کاوه موسوي، امين نيک فر، احسان حدادي، سجاد مرداي، سجاد هاشمي آهنگري، ليلا رجبي، ابراهيم رحيميان، رضا قاسمي، روح اله عسگري و محمد ارزنده) کشتي فرنگي 6 سهميه (سعيد عبدولي، اميد نوروزي،بشير باباجان زاده، حميد سوريان، قاسم رضايي و حبيب اله اخلاقي) کشتي آزاد 7 سهميه (حسن رحيمي، رضا يزداني، مهدي تقوي، صادق گودرزي، مسعود اسماعيل پور، احسان لشگري و کميل قاسمي) بوکس 4 سهميه (احسان روزبهاني، مهدي طلوتي، علي مظاهري و امين قاسمي پور) قايقراني 4 سهميه ( احمد رضا طالبيان، آرزو حکيمي، محسن شادي و سولماز عباسي) تيروکمان 2 سهميه (ميلاد وزيري و زهرا دهقان) وزنه برداري 6 سهميه (سهراب مرادي، کيانوش رستمي، سعيد محمد پور، نواب نصيرشلال، بهداد سليمي و سجاد انوشيرواني) تنيس روي ميز 2 سهميه (نوشاد عالميان و ندا شهسواري) جودو 2 سهميه (محمدرضا رودکي و جواد محجوب) شنا 1 سهميه (محمد بيداريان) ،شمشير بازي 1 سهميه (مجتبي عابديني) کسب شد. کاروان ورزشي ايران در اين رقابت ها با کسب 4 مدال طلا، 5 نقره و 3 برنز و در مجموع با کسب 12 مدال جايگاه هفدهم را از آن خود کرد.
چشم انتظار سهميه هاي بيشتر براي ريو باشيم؟
هفت ماه تا آغاز المپيک 2016 ريو باقي مانده است و ما براساس پيش بيني ها بخت کسب بيش از 20 سهميه ديگر را در رشته هاي مختلف داريم که از اين ميان کارشناسان معتقدند واليبال از شانس بيشتري برخوردار است و توانسته با مديريت پايدار پس از ناکامي در رقابت هاي جهاني براي آخرين شانس حضورش در المپيک برنامه ريزي کندف داورزني رئيس فدراسيون واليبال با شناخت نقاط ضعف به تقويت کادر فني تيم ملي پرداخت و لوزانو آرژانتيني را جايگزين کواچ صربستاني جوان کرده است تا از آخرين شانس واليبال ايران براي راهيابي به رقابت هاي المپيک 2016 ريو استفاده کند. داورزني مي گويد ما از حمايت هاي معنوي وزارت ورزش و جوانان و کميته ملي المپيک براي تحقق اين هدف بزرگ که اميدوارم براي اولين بار در تاريخ واليبال رقم بخورد تشکر مي کنيم.
فوتبال درپي تحقق روياي 40 ساله
فوتبال هم درپي تحقق يک آرزوي نزديک به 40 ساله است اما آسمان المپيکي فوتبال همانند واليبال شفاف و صاف نيست، فوتبال اميد با ناهمواري هاي زيادي دست و پنجه نرم مي کند برخي ناملايمات و شايد شناخت و درک ناقص سه نهاد به پيچيدگي هاي موجود در مسير راهيابي به المپيک افزوده است. اين ناملايمات تا همين هفته هاي اخير چنان پيشرفت کرد که وزير ورزش را به ناچار به همراه کيومرث هاشمي به بندرعباس و اردوي تيم فوتبال اميد روانه کرد حال اينکه هيچ خبري از کفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال در محل حضور وزير ورزش نبود.
حضور همزمان وزير ورزش و رئيس کميته ملي المپيک در اردوي تيم فوتبال اميد، اميدي را در دل فوتباليست ها، کادر فني و دوستداران فوتبال ايجاد کرد اما سوال اين است که آقاي رئيس فوتبال کجا مهمتر از اردوي تيم فوتبال اميد بوده است؟
بسکتبال تا المپيک مسيري سخت و دشوار
بسکتبال يکي ديگر از رشته هاي تيمي است که تلاش کرد سومين بار به رقابت هاي المپيک راه يابد اما بسکتبال در آسيا قهرمان نشد و شانس حضور مستقيم در المپيک ريو را از دست داد، همچنان اما کورسويي از اميد موجب مي شود بسکتباليست ها با حضور در رقابت هاي انتخابي منطقه اي شانس خود را بيازمايند. محمود مشحون مي گويد با همه کمبودها اما باز هم حمايت وزارت ورزش و کميته ملي المپيک از بسکتبال قابل تقدير است.
آيا بهداد مسافر ريو مي شود؟
علي مرادي رئيس فدراسيون وزنه برداري که ورزشکارانش توانسته اند با وجود مصدوميت بهداد سليمي 5 سهميه کسب کنند مي گويد حمايت وزارت ورزش در اين مسير ستودني است اما به نظر مي رسد در کميته ملي المپيک به علت برخي تداخل ها در مواقعي موانعي در اين مسير بوجود آمد.
هندبال تا المپيک در مسيري پيچيده
هندبال هم وضعي مشابه واليبال و بسکتبال دارد و تلاش مي کند از آخرين فرصت در رقابت هاي انتخابي بحرين استفاده کند، فرامرز مي آبادي دبيرکل فدراسيون هندبال مي گويد هم وزارت ورزش و هم کميته ملي المپيک انصافا از هيچ امکان و فرصتي براي فدراسيون کوتاهي نکردند.
هم افزايي و صميميت عامل موفقيت
کيومرث هاشمي رئيس کميته ملي المپيک يکي از ارکان اصلي ورزش مي گويد روند کسب سهميه المپيک ريو را مثبت ارزيابي مي کنم، کسب 28 سهميه المپيک تا امروز در حالي است که فرصت حضور در ريو بواسطه برگزاري رقابت هاي انتخابي تا پايان خرداد 95 اين نويد را مي دهد که بر تعداد سهميه ها افزوده شود. رئيس کميته ملي المپيک مي گويد نگران کسب سهميه هاي بيشتر نيستيم اما يک واقعيت را نبايد فراموش کرد و آن اينکه کسب سهميه در اين دوره از المپيک در مقايسه با دوره قبل در برخي رشته ها تغيير کرده است. هاشمي مي گويد براي برخي رشته هاي تيمي بويژه فوتبال جلسات ويژه اي برگزار مي کنيم و سيستم نظارت بر فعاليت همه رشته هاي ورزشي المپيکي بصورت منظم انجام مي شود. هاشمي با اشاره به تعامل و همکاري وزارت ورزش، کميته ملي المپيک و فدراسيون ها مي گويد جلسات زيادي با توجه به سياست مشترکمان با حضور وزارت ورزش و فدراسيون ها برگزار مي کنيم که در اين جلسات درباره پاداش سهميه آوران، حقوق ورزشکاران و پاداش کسب مدال در المپيک صحبت مي شود. هاشمي مي گويد تمرکز همه سياست ها و راهبردهاي حمايتي بر رشته هاي مدال آور است.
رئيس کميته ملي المپيک تاکيد مي کند افزايش تعداد سهميه ها و کسب مدال ها در المپيک پيش رو تنها در سايه هم افزايي همه ارکان ورزش در محيط صميمي امکان پذير خواهد بود.
با نگاهي اجمالي به تعداد سهميه هاي کسب شده در دوره گذشته المپيک و سهميه هاي کسب شده تا به امروز براي رقابت هاي المپيک 2016 ريو درحالي که کمتر از 8 ماه به آغاز المپيک 2016 ريو باقي مانده است براي کسب سهميه هاي باقي مانده بويژه در رشته هاي پر مدال بايد توجه بيشتري در سال پيش از المپيک به ورزش در بعد قهرماني داشت چرا که المپيک بزرگترين رويداد ورزشي جهان است که هر 4 سال يکبار برگزار مي شود و آينه و نماينگر پيشرفت هر کشور در زمينه هاي مختلف علمي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي است که در قالب ورزش رخ مي نمايد.
اينطور به نظر مي رسد که با توجه به حضور استعدادهاي ناب، مربيان و کادرفني تحصيلکرده در بيشتر رشته هاي ورزشي جايگاه ورزش ايران در عرصه هاي مهم بين المللي مانند المپيک بيش از جايگاه کنوني است اما براي رساندن ورزش به جايگاه حقيقي خود در بعد بين المللي ضروري است به تقويت تعامل نهادها و سازمان هاي دست اندرکار در بخش مديريتي پرداخت.
ورزش ايران در دوره گذشته المپيک (لندن 2012) بهترين نتيجه حضور خود را در المپيک ها در حالي بدست آورد که وزارت ورزش و کميته ملي المپيک دست تعامل را به محکمي و گرمي فشردند و اين روحيه همکاري و هماهنگي با استحکام بيشتر به بخش اجرايي منتقل شد، بي شک ورزش ايران رشد و ارتقا نخواهد يافت مگر در سايه همکاري، هماهنگي و رفاقت وزارت ورزش و کميته ملي المپيک، به اميد افزايش تعداد سهميه ها براي المپيک 2016 ريو برزيل.