در نشست خبری پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی مطرح شد:
مدیریت کاملا ایرانی در فاز ۱۴ پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران گفت: فاز ۱۴ , ایرانیترین پالایشگاهی است که بدون مشارکت خارجیها و با مدیریت کاملا ایرانی تکمیل شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدرضا ناصح در نشست خبری پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی افزود: پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید۵۰ میلیون متر مکعب گاز شهری (متان) و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد در روز و همچنین یک میلیون تن گاز مایع LPG و یک میلیون تن اتان بهمنظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی در سال با کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس و مشارکت کنسرسیوم تماماً ایرانی با راهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به بهره برداری رسید.
وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد کل کالای مورد نیاز فاز ۱۴ پارس جنوبی، از طریق تولید کنندگان داخلی تأمین شد که نسبت به سایر پالایشگاههای مشابه، یک رکورد جدید در استفاده از توانمندیهای داخلی را نشان میدهد.
ناصح با اشاره به سابقه مشارکت شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران در اجرای پروژه فازهای ۸، ۷، ۶ و فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی و سهم ۶۰ درصدی در پالایشگاه فاز ۱۴ پارس حنوبی گفت: با نگاه ویژه به توانمندی شرکتهای دانش بنیان داخلی و همسو با سیاستهای کلی نظام، برای نخستین بار در فاز ۱۴ برخی از تجهیزاتی که تا پیش از این از شرکتهای خارجی بویژه اروپایی تأمین میشد به شرکتهای ایرانی سفارش گذاری شد.
وی ادامه داد: تحریم و کرونا دو عاملی شد که ظرفیت تکمیل این پروزه بزرگ صنعتی را بدون استفاده از خارجیها و با استفاده از ظرفیت جوانان ایرانی و شرکتهای دانش بنیان به کار بستیم.
به گفته ناصح , ۷۰ درصد تجهیزات در این طرح داخلی بود که در زملان احداث, ۸ هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی را به کارگرفته بود و در حال حاضر و زمان بهره برداری ۱۰۰۰ شغل ایجاد کرده است.
همچنین مدیرعامل شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ پروژههای پارس جنوبی آغاز شد، گفت: ورود شرکتهای ایرانی به پارس جنوبی از دهه هشتاد با کنسرسیومی از شرکتهای خارجی و در پروژه فازهای ۶، ۷ و ۸ بود و به نوعی مدیریت اجرای این پروژهها با شرکتهای خارجی بود، اما از پروژه ۱۷، ۱۸ و ۱۴ کنسرسیوم با مدیریت شرکتهای ایرانی انجام شد و فاز ۱۴ ایرانیترین پروژه پارس جنوبی بوده و هیچ مشارکت خارجی در طراحی وجود نداشته و در بخش نصب هم هیچ پیمانکار خارجی استخدام نشده است.
محمدرضا ناصح با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد تجهیزات بخش خشکی به سازندههای داخلی داده شد، گفت: ۱۵ شرکت دانش بنیان با سرمایه ۳ هزار میلیارد تومان در پروژه ۱۴ پارس جنوبی فعالیت داشته اند.
وی اضافه کرد: مبلغ قرارداد اولیه میدان گازی پارس جنوبی ۵ هزار و ۲۴۹ میلیون دلار بوده، در بخش سکوی دریایی ۵۷۰ میلیون دلار، در بخش خط لولهی دریایی ۴۷۵ میلیون دلار، و در بخش پالایشگاه خشکی ۲ هزار و ۶۷۹ میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.