به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احمدی مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت در برنامه صبح به وقت فرهنگ رادیو فرهنگ حضور یافت .
سوال: از جزئیات این پویش بفرمایید چه برنامه ریزیهایی انجام دادید برای این که یک میلیارد اصله درخت غرص بشود؟
احمدی: این طرح یک طرح ضروری و اساسی برای کشور است که قرار است ظرف مدت ۴ سال انشاالله با کمک مردم عزیز کشورمان ایران عملیاتی بشود و ما پیش بینی میکنیم که این طرح انشاالله با حضور صمیمانه، گرم و پرشور مردم عزیزمان برای تبدیل ایران اسلامی مان به یک کشور سرسبز و قوی و توانمند انشاالله عملیاتی شود و داریم تلاش میکنیم که آن تجهیزات و زیرساختهای لازم در نهالستان هایمان را ایجاد بکنیم و الان به سرعت در استانهای کشور دارد تولید نهال به شکل جدی دنبال میشود.
سوال: الان من میخواهم بروم و درخت بکارم و در طرح شرکت بکنم، چه کار بکنم؟ چطور باید در این طرح شرکت کنم؟
احمدی: در داخل شهرها به شهرداریها، در روستاها و دهستانها به دهیاریها و در عرصههای ملی به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استانها و شهرستانها و بخشها مراجعه شود.
سوال: یعنی مراجعه حضوری باید داشته باشیم ثبت نام نباید بکنیم از طریق اینترنتی؟
احمدی: الان در حال حاضر مراجعه حضوری است بجز شهرداری تهران که میتوانید با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرد کسی که میخواهد نهال بکارد.
سوال: آیا ظرفیت خاصی برای هر استان در نظر گرفتید؟ مثلا آن تعداد نهالی که در نظر گرفته شده برای مثلا استانهایی که در مناطق کویری هستند متفاوت است با استانهای شمالی کشورمان که خودشان صاحب جنگل و مراتع هستند؟
احمدی: بله فرمایش کاملا درستی است، به تناسب آن مناطق رویشی که در کشور هست، هم گونهها مشخص شده که گونههای بومی متناسب با شرایط اقلیمی آن منطقه باشد و هم تعداد به دلیل این که ما نقشههایی را استخراج کردیم از مطالعاتی که در گذشته روی این طرحها انجام دادیم و الان بیش از ۳ و ۶ دهم میلیون هکتار عرصه مستعد برای بحث ایجاد جنگل و ایجاد فضای سبز در کشور الان وجود دارد، اینها هم باز در استانها و در شهرستانها جایگاهشان مشخص است و مکان محور هستند و کاملا هم علمی، چون دبیر علمی این طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور است.
سوال: و فرمودید که طی مدت ۴ سال قرار است این طرح تکمیل شود؟
احمدی: بله، چون هر سال ۲۵۰ میلیون ظرف ۴ سال یک میلیارد انشاالله
سوال: آیا این درختها صاحب شناسنامه میشوند؟
احمدی: بله یک سامانهای برای ثبت اطلاعات انشاالله در هفته منابع طبیعی رونمایی میشود، امکان نصب روی گوشیهای موبایل افراد را هم دارد و فرد میتواند برود آن نهالی را که تحویل میگیرد با نام گونه، با زمان کاشت و محل کاشت حتی عکس خودش، خانواده اش را هم در کنارش بگذارد و اعلام کند که این نهال را در کجا و چه روزی کاشتم و چه گونهای هست و نگهداری بعدی اش را هم رصد کند.
سوال: گونه درختهایی را که در نظر گرفتید چیست؟
احمدی: گونههای جنگلی مناسب همین طبیعت ایران است صد گونه فعلا شناسایی شده، البته ۹ هزار و صد گونه در کشورمان شناسایی شده، چون مطالعه پوشش گیاهی که صورت گرفته و یکی از غنیترین کشورهای جهان هستیم خوشبختانه در رابطه با پوشش گیاهی، فعلا صد گونه درختی و درختچهای را شناسایی کردیم که استاندارد سازی شدند و الان در رابطه با این صدگونه داریم تولید میکنیم که انشاالله از همین گونههای مناسب شرایط اقلیمی هر منطقه هست و ما میتوانیم به امید خدا یک کاری را انجام بدهیم که خداراشکر کارمان دارد انجام میشود.
پایان