پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: سرمایهای که برای توسعه پزشکی فرد محور باید هزینه شود نسبت به آنچه برای درمانهای رایج هزینه میشود مبلغ ناچیزی است و رو آوردن به این روش درمان بسیار مقرون به صرفه است، زیرا از مزمن شدن بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند.
دکتر علیرضا خوشدل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با فارغ التحصیل کردن حدود ده هزار پزشک اکنون در شرایطی قرار گرفته است که میتواند در ارایه خدمات درمانی روش جدیدی ارائه دهد که اکنون در جهان در حال پیاده سازی است از جمله انتقال اطلاعات از میزهای دانشگاه و تحقیقات بنیادی به سمت خدمات سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه انتقال اطلاعات تحقیقاتی و ارتقا سلامت در جامعه به طور قطع نظاماتی را در بیمارستانها و مراکز درمانی میطلبد که بر پایه اطلاعات بیمار تنظیم شده باشد از این رو ارایه خدمات جدید در دانشگاه آزاد به صورت بیمار محور و بر اساس نیاز بیمار برای رفع آن نیاز شبکه میشود تا آن نیاز برطرف شود.
دکتر خوشدل با بیان اینکه امتیاز روش مبتنی بر پزشکی فرد محور، اختصاصی بودن درمان برای هر یک از بیماران است! گفت: ما برای درمان هر بیماری خاصی مجموعهای از درمانهای شناخته شده داریم، اما اینکه کدام یک از این درمانها مناسب بیمار ماست به پزشکی اختصاصی یا فرد محور بستگی دارد در گامهای نخست ممکن است طبقه بندی بیماران به ما کمک کند که بهترین درمان را انتخاب کنیم، اگر فرد بیمار، بیماری زمینهای هم دارد کدامیک از درمانها برایش مناسبتر است، اگر جوان است یا سالمند کدام درمانها مؤثرتر هستند، اما در ابعاد پیشرفتهتر با در دست داشتن شناسنامه ژنتیکی و بررسی عوامل خطر و عوامل بازدارنده وابسته به فرمول ژنتیکی فرد و عوامل اجتماعی که میتوانند بر آن عوامل ژنتیکی اثر بگذارند، میتوانیم تعیین کنیم که چه درمانهای اختصاصی فقط برای این بیمار میتواند استفاده شود که لزوما مشابه سایر درمانها نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه پزشکی فردمحور را پزشکی دقیق یا فرا دقیق ترجمه میکنند گفت: حرکت از روشهای جاری و رایج درمانی به سمت روشهای فرد محور حرکتی است زمان بر که الزاماتی دارد و به صورت تدریجی اعمال خواهد شد تا فرایند آن شکل بگیرد.
دکتر خوشدل افزود: سخت ترین قسمت این حرکت ، نقطه شروع آن است که شروع آن در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است و امیدواریم که این حرکت رو به گسترش و توسعه باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران در پاسخ به این سؤال که روش درمان فرد محور مبتنی بر شناسنامه ژنتیکی افراد چقدر در جهان مرسوم است؟ گفت: موضوع استفاده از این روش ارائه خدمات در کشورهای مختلف به شدت و ضعف وجود دارد در بسیاری از کشورها به صورت آزمایشگاهی و دانشگاهی اجرا شده در بعضی کشورها حتی تا مرحله درمان بیماران نیز پیش رفته است، اما در کشور ما جدید است.پیشرفت این موضوع بسته به این است که آن کشور چقدر برای اجرای این روشهای جدید سرمایه گذاری کرده است.
دکتر خوش دل افزود: چالش این روش هزینههای آن است که البته به نظر ما سرمایه که برای توسعه پزشکی فرد محور باید هزینه شود نسبت به آنچه به حالت عادی در سالهای آینده پرداخت میکنیم مبلغ ناچیزی است و رو آوردن به این روش درمان بسیار مقرون به صرفه است، زیرا از مزمن شدن بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند و پیشنهاد ما این است که مسئولان مربوط هر چه سریعتر با رو آوردن به این روش به ما کمک کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران در پاسخ به این سؤال که چقدر وزارت بهداشت و متولیان سلامت کشور در توسعه این روش درمانی همکاری و همراهی میکنند؟ گفت: در زمینه پزشکی فرد محور همکاری خوبی با سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور به ویژه دانشگاههای علوم پزشکی واقع در تهران داریم، وزارت بهداشت نیز در سالهای گذشته به خصوص در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای خاص همراهی و همکاری خوبی داشته است و درباره پزشکی فرد محور نمیخواهیم پیشرفت ۱۰۰ درصدی را ملاک عمل قرار دهیم بلکه بهتر است که این رویکرد که سطوح مختلفی دارد رفته رفته آغاز شود تا پزشکی رایج رفتهرفته به سمت پزشکی دقیق یا فرا دقیق حرکت کند.