میهمانان دوست داشتنی ، آبگیرهای استان را ترک کردند؛
بازگشت پرندگان مهاجر به سرزمین مادری
پرندگان میهمانِ آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد به زیستگاههای اصلی خود مهاجرت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: بازگشت پرندگان آسیایی به زیستگاه های خود از ابتدای اسفندماه آغاز شده و هم اکنون تعداد انگشت شماری از آنان در آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد باقی مانده است.
جمشید عبدی پور افزود: پرندگان مهاجر بیشتر از گروه های حواصیل ها، اردک ها، باکلان ها و کشیم ها هستند که با توجه به شرایط اقلیمی، پوشش گیاهی مختلف و وجود زیستگاه های مناسب هر ساله آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد را برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند.
وی اضافه کرد: رودخانه های بشار، مارون، زهره، تنگ سرخ، کبکیان، خرسان، شاه بهرام و سدهای مارون، کوثر، شاه قاسم، تالاب های برم الوان و مورد زرد زیلایی از جمله مکان هایی هستند که همه ساله از اواسط شهریور تا اواخر زمستان میزبان پرندگان مهاجر هستند.
عبدی پور اضافه کرد: پایش منابع آبی با هدف پیشگیری از شکار غیر مجاز و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری های خاص از قبیل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تمام زیستگاه های محل استقرار پرندگان مهاجر انجام شده است.
وی افزود: ایران یکی از مهمترین شاهراههای مهاجرتی پرندگان است و زیستگاه های زمستان گذرانی ارزشمندی برای گونههای زیادی از پرندگان مهاجر آبزی در ایران و به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
وی می گوید: کوچ پرندگان به معنای حرکت دسته جمعی آنان از سرزمین های پست به سمت ارتفاعات و یا بر عکس اطلاق می شود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در مهاجرت فصلی پرندگان در زمانی خاص زادگاه و محل تولید مثل خود را ترک و دوباره به زادگاه خود برمی گردند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با تعداد پرشماری رودخانه به طول هزار و۴۰۰ کیلومتر یکی از مقاصد مهاجرت پرندگان است.
اختلاف دمای ۲۰ تا۳۰ درجه ای دمای هوای مناطق گرمسیری و سردسیری بستر را برای سکونت انواع پرندگان فراهم کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.