پخش زنده
امروز: -
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان همدان گفت: نخستین معدن ذخیره لیتیوم کشور در همدان کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان؛ محمدهادی احمدی با اشاره به اینکه دو معدن لیتیوم در دشت قهاوند کشف شده است، گفت: تأییدیه وجود لیتیوم دریافت شده و گواهی کشف و پروانه بهرهبرداری نیز دریافت خواهد شد.
او با بیان اینکه ذخیره قطعی این معادن ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم است، افزود: کشف این معدن چهار سال زمان برد و سرمایهگذار نیز آماده سرمایهگذاری بر روی آن است و دو سال آینده این معدن راهاندازی خواهد شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تاکید بر اینکه گستره این دو معدن ۱۱ کیلومتر مربع است، افزود: اکنون در مرحله بررسی بهرهگیری از تکنولوژی دو کشور توسعه یافته برای استخراج آن هستیم.
احمدی افزود: فرآوری این اکتشاف در باتری لیتیومی در گوشی تلفن همراه، صنایع پیشرفته و الکترونیکی به کار برده میشود که هم جنبه صادراتی و هم قابلیت استفاده در داخل کشور را دارد.
پیشتر نیز ابراهیمعلی مولابیگی مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت از کشف نخستین ذخیره لیتیوم در کشور خبر داد و گفت: کشف این ذخیره در استان همدان نویدبخش کشف ذخایر دیگری در این استان خواهد بود.
او میزان ذخیره قطعی محدوده یاد شده را ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم عنوان کرد و افزود: در جهان امروز این فلز استراتژیک و با ارزش به عنوان یکی از نیازهای تکنولوژی روز محسوب میشود.
۲۹۸ معدن فعال در استان همدان وجود دارد، بیشتر معادن استان، شامل معادن سنگ آهن، دولومیت، سیلیس و سنگهای تزئینی و آهکی است.
معادن شاخص استان، معادن فلزی مانند آهن مگنتی، هماتیتی، سرب و سنگهای تزئینی مانند تراورتن، مرمریت و کانیهای صنعتی است و همدان در بخش معادن رتبه ۱۵ کشور را دارد.
بیشتر بدانیم:
نام عنصر لیتیوم خود یونانی است و از کلمه یونانی lithos گرفته شده، این کلمه به معنی سنگ است، نماد شیمیایی و یا نشانهشیمیایی عنصر لیتیوم در جدول تناوبی نیز li است.
رنگ این عنصر قلیایی به رنگ نقرهای و سفید بوده و همچنین بسیار نرم است.
این فلز یعنی فلز لیتیوم همان طور که میدانید مانند هر نوع فلز ید و ان باید بگوییم که این فلز اولین بار در سال ۱۹ میلادی توسط یک شیمیدان بزرگ کشف شده است، این شیمیدان بزرگ برزیلی بوده و در یک معدن بزرگی از فلزات آن را کشف کرده است.
فلز لیتیوم حتی تا یک قرن بعدتر به صورت گسترده و جدی مورد استفاده قرار گرفت، چون ویژگیهای آن به طور کامل کشف نشده بودند، اما با گذشت زمان که با خاصیتها ویژگیهای آن آشنایی پیدا کردند از این فلز قلیایی پر کاربرد استفادههای بسیار زیادی کردند.