پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: ۲۶ طرح پیشران در معاونت علمی تعریف شده که با تکیه بر توان نخبگان با سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلار اجرایی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ روح الله دهقانی فیروز آبادی، در نشست تشریح آیین نامه حمایت از نخبگان ایرانی افزود: بر اساس آیین نامه ۲۰ درصد از نخبگان در هیئت علمی جذب خواهند شد.
وی ادامه داد: توجه به نخبگان جز بدیهیترین مسائلی است که مورد توجه دولت هاست چرا که می تواند سطح جامعه را ارتقا دهد.
دهقانی گفت: نخبگان هر ملت با دو کلمه نخبگان و ملت شناخته نمی شوند و این دو به هممتصل هستند و نخبه بدون سرزمین تعریف نمیشود.
وی ادامه داد: وقتی از نخبگان صحبت میشود، منظور افرادی است که علاقهمند به حل مسائل کشور هستند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در پنج حوزه توسعه اندیشه ورزی در کشور، حوزه علم و توسعه بنیاد علمی، توسعه فناوری، حوزه اقتصاد دانش بنیان، اقدام به هماهنگی و برنامه ریزی خواهیم کرد.
وی گفت: ۲۶ طرح پیشران در معاونت علمی تعریف شده که با تکیه بر توان نخبگان با سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلار اجرایی خواهد شد.
دهقانی افزود: این طرحها در حوزههای امنیت غذایی، تنشهای آبی، مواد و میکرو الکترونیک و ... هست.
در این نشست همچنین دکتر خیاطیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: موضوع نخبگان همواره مورد توجه سیاسگذاران کشور بوده و هست.
وی ادامه داد: ما به عنوان کشوری که با شعار مردمی بودن انقلابمان شکل گرفته، امور مردمی و به ویژه نخبگان نقش به سزایی در حل مسائل دارد.
خیاطیان گفت: در هر دورهای باید به اقتضای شرایط نگاهمان به امور نخبگانی تفاوت داشته باشد.
وی با اشاره به نقش نخبگان در دوران دفاع مقدس افزود: در آن زمان انگیزههای الهی سبب شد شاهد نقش نخبگان و تاثیر گذاری عظیم نخبگان باشیم و این روند در مسیر سازندگی و امور دانشگاهی ادامه یافت.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: در دوران کرونا با وجود نبود دسترسیها، نخبگان و جوانان بودند که با همت و تلاش مضاعف نیاز کشور را در حوزههای تجهیزات و واکسن مرتفع کردند.
وی ادامه داد: در دورههای مختلف نخبگان تاثیر گذار بودند و امروز هم ما نیازمند حضور نخبگان در حوزههای اقتصادی، بین الملل و … هستیم.
خیاطیان گفت: دولت سیزدهم احترام ویژه به حضور و استفاده بهینه از نخبگان دارد و بارها به همکاری با نخبگان تاکید شده است.
وی ادامه داد: موضوع حمایت از نخبگان از اواخر سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت و بسته حمایت از نخبگان طراحی شد.
خیاطیان گفت: استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاهی از جمله حمایتهای مورد نظر در آیین نامه مورد هدف است.
وی گفت: مشوقهای لازم برای ورود به حوزههای علوم پایه و تعریف طرحهای پیشران و امید آفرین از جمله بسترهای اثر بخشی در آیین نامه فوق است.
خیاطیان با اشاره به فناوریهای روز هوش مصنوعی، کوانتوم، اقتصاد دیجیتال و … تلاش شده با کمک دولت و شرکتهای دانش بنیان زمینه برای اشتغال ۱۰۰۰ نفر فراهم شده است.
وی گفت: قانون جهش دانش بنیان ابزار مناسبی رو در اختیار گذاشته تا به طرح اشتغال نخبگان در طرحهای کلان برسیم.
خیاطیان افزود: بستر بازگشت نخبگان با نوع دیگر و گستردگی بیشتر گنجانده شده چرا که جذب نخبگان میتواند در انتقال فناوری موثر باشد.
وی گفت: سالانه دستگاههای اجرایی بخشی از ظرفیت خودشون رو در اختیار جذب نخبگان قرار خواهند داد.
وی با اشاره به منزلت اجتماعی نخبگان و حمایت از جنبههای مادی و معنوی نخبگان افزود: باید حمایتهای بالاتر و بهتری از نخبگان داشته باشیم و مسئله مسکن و بیمه نیز از جمله موضوعات جدی برای نخبگان است که باید به آن توجه شود.
خیاطیان افزود: افراد بسیار سطح بالا که تاثیر گذاری بالا دارند با عنوان سرآمدان علمی مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت.