پخش زنده
امروز: -
با حضور وزیر راه و شهرسازی ازبخش دریایی پایانه بین المللی مسافربری دریایی بوشهر بهرهبرداری و عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه بندر گناوه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در این آیین اظهار داشت: بخش دریایی پایانه بین المللی مسافربری دریایی بوشهر با اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال و با استانداردهای روز دنیا ساخته شده است.
محمد شکیبی نسب ادامه داد: شناورهای هدف پهلوگیری در پایانه بین المللی مسافربری دریایی بوشهر با طول ۱۵۰ و عمق هفت متر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان اضافه کرد: بخش تعمیر اساسی سالن پایانه یاد شده نیز اکنون یا سرعت و شتاب خوبی در دست احداث است که پیش بینی شده تا اردیبهشت سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: هدف اصلی از ساخت این پایانه بین المللی مسافربری دریایی رونق و توسعه گردشگری دریایی است.
شکیبینسب عنوان کرد: طرح توسعه بندر گناوه با ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار در سه فاز پیش بینی شده است که فاز نخست در مدت ۳۶ ماه اجرا میشود.
وی یادآور شد: این طرح شامل ساخت موج شکن، دایک حفاظتی، احداث دیوار پیرامونی، عملیات لایروبی حوضچه تا عمق منفی پنج متر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بیان کرد: احداث موج شکن، دایک حفاظتی و دیواره پیرامونی در طرح جامع توسعه بندر گناوه به ترتیب به طول ۲ هزار و ۳۸، یکهزار و ۱۲۰، یکهزار و ۷۰۰ مترمربع و حجم لایروبی آن نیز ۹۸۰ هزار مترمکعب برآورد شده است.
ظرفیت بندر بوشهر برای تردد دریایی ایران - قطر بکارگیری شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به مراودات مسافری با قطر باید از ظرفیت پایانه بین المللی مسافربری دریایی در بوشهر برای تردد دریایی به مقصد این کشور بهرهگیری شود.
بذرپاش در آیین افتتاح بخش دریایی پایانه بین المللی مسافربری دریایی بوشهر اظهارکرد: با هدف رونق گردشگری دریایی باید با توسعه تعاملات بین اللملی ظرفیت بنادر جنوبی کشور و بویژه بوشهر بیش از پیش در ترددهای دریایی بکارگیری شود.
وی بیان کرد: همچنین باید شرایطی فراهم شود تا مردم بتوانند در قالب طرح گردشگری دریایی داخلی در محدوده بنادر و جزایر جنوب کشور تردد دریایی داشته باشند.
بذرپاش عنوان کرد: پایانه بین المللی مسافربری دریایی نیز بیش از ۱۶ سال غیرفعال مانده که با توجه به احداث بخش تاسیسات دریایی با بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار باید همت مضاعف کرد تا تعمیر اساسی سالن آن به هفته دولت سال آینده مورد بهرهبرداری قرار گیرد
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: استان بوشهر بخاطر موقعیت خاص و از حیث اینکه محل استقرار یکهزار و ۸۵۰ شناور از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ شناور سنتی کشور است حجم قابل توجهی از ترددهای دریایی را دارا است.
بذرپارش در ارتباط با عملیاتی شدن طرح توسعه بندر گناوه اظهار کرد: این پروژه با ارزش بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال پروژهای بسیار ارزشمند برای بندرنشینان گناوه است.
وی گفت: با توجه به حجم پروژه میتوان از طرح توسعه گناوه به عنوان ساخت بندری جدید نام برد.
بذرپاش ادامه داد: عملیاتی شدن طرح توسعه جامع کاری بسیار بزرگ و از لحاظ ظرفیت و ایمنی بسیار حائز اهمیت است.
زنجیره حمل و نقل باید به صورت ترکیبی تکمیل شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: زنجیره حمل و نقلی باید به صورت ترکیبی کامل شود و باتوجه به اینکه کرودور نوار ساحلی جنوبی درحال تکمیل شدن است، باید زمینه گردشگری داخلی میان بندرهای این منطقه نیز فعال شود.
بذرپاش در آیین افتتاح و اجرایی شدن طرحهای بندری شهرستان گناوه گفت: احداث بندر جدید گناوه با تقویت ایمنی در این بندر، احتمال بروز حادثه برای پهلوگیری شناورهای را به حداقل میرساند.
وی اظهار داشت: در قالب این طرح یک میلیون متر مکعب لایروبی صورت میگیرد و یکهزار و ۷۰۰ متر مکعب دیوار پیرامونی و ۲ هزار و ۲۰۰ متر موج شکن اجرا میشود که عملیات قابل توجهی است و میتوان گفت بندر جدیدی در این سایت احداث میشود.
بذرپاش افزود: اجرا و بهرهبرداری از این پروژه نوید خوبی برای مردم و فعالان تجاری گناوه است که میتواند فرصت استثنایی را برای توسعه اقتصادی این بندر رقم بزند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شناور سنتی کشور که در حوزه خلیج فارس تردد دارند، یکهزار و ۸۰۰ مورد آن در بنادر استان بوشهر تردد و پهلوگیری میکند و از این شمار نیز ۵۰۰ فروند آن مربوط به بندر گناوه است.
بذرپاش اضافه کرد: این در حالی است که بندر فعلی ظرفیت پهلودهی به این حجم شناور را ندارد و هر لحظه ممکن است مخاطراتی در آن رخ دهد؛ بنابراین وزارت راه و شهرسازی موظف است از این حوادث احتمالی پیشگیری کند.
وی گفت: مدت زمان اجرای این طرح سه سال در نظر گرفته شده که باید با همت بیشتر در پایان دولت بهرهبرداری شود چرا که کشور و استان بوشهر به آن نیاز دارد و از وقوع حادثه نیز جلوگیری میکند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به افتتاح پایانه مسافری گناوه با ارزش ۹۰ میلیارد تومان، گفت: وظیفه وزارت راه و شهرسازی ایجاد زمینههایی برای توسعه گردشگری است که پایانه مسافری گناوه قابلیت فعال کردن گردشگری داخلی بین بنادر جنوبی کشور را دارد.
وی با بیان اینکه این طرح دریایی ۱۶ سال متوقف بوده، تاکید کرد: بهره برداری از این طرح پیش از هفته دولت سال آینده انجام شود.