پخش زنده
امروز: -
بد غذا خوردن که مشکلات پیری را تشدید می کند و موجب اختلال در دریافت پروتئین بین افراد مسن ، تحلیل عضلات، کاهش عملکرد و کیفیت پایین زندگی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نتایج یک مطالعه تحقیقاتی جدید به نقش ادویهها در افزایش جذابیت غذاهای معمولی در این گروه سنی میپردازد. با افزایش سن، توده عضلانی حدود ۳ تا ۸ درصد در هر دهه از بین میرود. این عارضه بعد از ۳۰ سالگی شروع و بعد از ۶۰ سالگی تسریع میشود.
به گفته محققان یک رژیم غذایی سالم و متعادل میتواند کاهش توده عضلانی و شناخت را همراه با ورزش کاهش دهد. با این حال، افراد مسنتر پروتئین کمتری نسبت به ۱-۱٫۲ گرم بر کیلوگرم در روز مصرف کنند. دلایل این موضوع ممکن است شامل کم اشتهایی، از دست دادن حس چشایی، از دست دادن دندان ها، توانایی مالی ناکافی و تحمل نکردن غذا باشد. ادویههای آشپزی میتوانند به افزایش جذابیت غذا کمک کنند و باعث افزایش مصرف غذاهای با پروتئین بالا شوند.
این مطالعه شامل ۱۰۹ سالمند بود که از این تعداد نیمی پیش غذای گوشتی و نیمی دیگر پیش غذای گیاهی دریافت میکردند و نیمی از خوراکیها حاوی ادویه و بقیه فقط نمک و فلفل بود. نتایج تحقیقات نشان داد، حدود ۷۴ و ۸۰ درصد از افرادی که سالاد مرغ معمولی و تند مصرف میکردند، پروتئین کافی را همراه با این وعده غذایی به دست آوردند. در مقابل، گروه گیاهخوار به طور متوسط ۰٫۲۵ گرم پروتئین در هر کیلوگرم غذا به دست آورد.
این امر به این دلیل است که مرغ دارای تراکم پروتئین سه برابر بیشتر از یک وعده غذایی گیاهی است. اگرچه شرکت کنندگان در هر دو گروه تا زمانی که سیر شوند غذا خوردند، گروه گیاهخوار نتوانستند به اندازه کافی برای رسیدن به هدف توصیه شده پروتئین مصرف کنند. این چالش نتوانست با تراکم پروتئین برای دو نسخه غذایی مطابقت داشته باشد، علیرغم اینکه غذای گیاهی ۲۵ درصد انرژی بالاتری نسبت به وعده گوشتی ارائه میدهد.
وقتی ادویهها به غذای گیاهی اضافه شد، شرکت کنندگان گزارش دادند که غذای اصلی و کل وعده غذایی را بهتر میپسندند. این موضوع قابل درک است، زیرا غذاهای گیاهی در کل نسبت به وعدههای مرغ طعم کمتری دارند.
پس از افزودن ادویه ها، دو سوم از شرکتکنندگان هرگونه کاهش مصرف غذا را انکار یا ادعا کردند که احساس طعم یا بوی غذا در مقایسه با زمانی که جوانتر بودند افزایش یافته است.
محققان معتقدند: افزودن ادویه و ترشی جات باعث افزایش طعم و علاقه به غذا در هر دو نوع گوشت خواری و گیاهخواری شد. این مطالعه همچنین نشان میدهد که دستیابی به دریافت پروتئین کافی در میان افراد مسن و افراد کم تحرک با غذاهای گیاهی چالش برانگیز است. فراتر از سهم ادویهها در طعم، خواص زیستی فعال ادویههای آشپزی میتواند آنها را به یک افزودنی ارزشمند برای غذاها تبدیل کند چراکه اینها سرشار از پلی فنول با فعالیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد تومور هستند.
ادویههای آشپزی ممکن است ابزار مفیدی برای بهبود میل و طعم منابع پروتئینی با کیفیت بالا در میان افراد مسن باشد، بهویژه زمانی که در غذاهای گیاهی استفاده میشوند، اگرچه بهبود طعم و مزه به تنهایی برای افزایش مصرف پروتئین کافی نیست.
شرح کامل این مطالعه در مجله Nutrients منتشر شده است.