پخش زنده
امروز: -
خدمت صادقانه و افزایش سطح رضایتمندی شهروندان ملاک ارزیابی مدیران شهری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ کریمی شهردار اراک در صحن رسمی شورای شهر اراک در پاسخ به سوالات اعضای شورا پیرو ماده ۸۳ قانون شوراها، گفت: براساس این ماده، طرح سوال باید پس از تذکر (شفاهی یا کتبی) صورت گیرد، اما این روند رعایت نشده و وجاهت قانونی را در این حوزه شاهد نیستیم.
او در خصوص سوال مطرح شده درباره فعالیتهای شهرداری در حوزه بودجه محلهمحوری افزود: شهر اراک دارای ۵ منطقه، یک بافت، ۵۵ محله و ۵۵۰ هزار نفر جمعیت است. خدمت به مناطق و محلات صرفا براساس قانون بودجه میسر است و آنچه در قانون آمده است، قابل پیگیری است.
کریمی درادامه گفت: در برخی از محلات، ستاد بازآفرینی شهری با ۲۹ عضو به وضعیت محلات کم برخوردار میپردازد و از سال ۱۳۹۳ تا سال ۱۴۰۰ این ستاد فقط ۱۱ جلسه برگزار کرده است، اما در یک سال اخیر، ۵ جلسه برگزار شده است و شهرداری به تنهایی در این بازه زمانی ۳۰ کارویژه از جمله ساماندهی، بهسازی و کف سازی بازار تاریخی اراک، اجرای فاز دوم عملیات ساختمانی مجتمع چند منظوره کوی امام علی، ترمیم و حفظ و نگهداری بازار و حمام ارگ، مطالعات بازآفرینی شهری در سکونتگاههای غیررسمی، پله گذاری کوی امام علی و کوی ولیعصر، توزیع ۸۱ هزار تن آسفالت و ... انجام داده و فعال عمل کرده و ۳۹۶ میلیارد تومان برای این محلات در بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است.
شهردار اراک درادامه در خصوص تاخیر در پروژههای عمرانی، افزود: در سال ۱۴۰۰، ۱۳۷ روز شهردار بودم، در گزارش سازمان بازرسی اعلام شده بوده که بخش قابل توجهی از پروژههای ۹۸ و ۹۹ به دلیل عدم برآورد صحیح و منطقی، ضعف در نظارت و بی توجهی به تکالیف قانونی کارفرما در موعد مقرر به نتیجه نرسیده است و تکمیل این پروژهها با توجه به نرخ تورم، افزایش هزینه را به همراه خواهد داشت، همچنین نحوه اجرای پروژهها یکی از عوامل نارضایتی شهروندان است و عملکرد شهرداری در بازه زمانی مذکور مطلوب ارزیابی نشده است. بنده با این شرایط شهرداری اراک را تحویل گرفتم.
کریمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۴۶ پروژه عمرانی در شهر اراک وجود داشت که در متمم به ۱۴۳ پروژه کاهش یافت و در سال ۱۴۰۱، ۱۵۲ پروژه وجود داشت که به ۱۴۳ پروژه تقلیل یافت و اجرایی شد، گفت: امروز به یک استحکام در روند اجرای پروژهها رسیده ایم و با اجرای پروژهها مشکلات را حل میکنیم، البته افزایش بی رویه قیمتها و تورم یکی از عوامل سست کننده پیمانکار در ادامه کار و اجرای قرارداد است.
او همچنین در خصوص وضعیت پروژه مجتمع آفتاب هم افزود: عملیات اجرایی پروژه مجتمع آفتاب، سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ قرارداد دیگری با شرکت جهاد نصر منعقد شد که البته این قرارداد ۹ مشکل داشت و مشخص نبود قرارداد سرمایه گذاری است یا پیمانکاری و در بخش شرایط پرداخت نیز بسیار مبهم عمل شده بود. برای تکمیل این پروژه ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برآورد شد، اما ۹ مسئله مهم دیده نشده بود که در اسفندماه ۱۴۰۰ اعلام ماده ۴۸ شد و در نهایت مجددا مناقصه برگزار شد، ولی متقاضی شرکت نکرد و مجددا قرارداد در آبانماه امسال با شرکت جهاد نصر منعقد شد و امیدواریم این پروژه اواخر سال آینده یا اوایل ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد.
کریمی در خصوص اجرای تقاطع غیرهمسطح میدان امام خمینی بیان کرد: کار مطالعاتی این پروژه از سال ۱۳۹۵ آغاز شد و در سال ۱۳۹۸ بدون طرح مصوب، فضای میدان بهم ریخته شد و طرح آن فروردین ۱۴۰۱ توسط شورای ترافیک تصویب شد. در تیرماه عملیات اجرایی آن آغاز شد و قرارگاه خاتم الانبیا نیز تحویل این پروژه را در خردادماه ۱۴۰۳ اعلام کرده است. امیدواریم این پروژه با کار شبانه روزی زودتر از موعد مقرر تکمیل و تحویل شود.
شهردار اراک با بیان اینکه درآمد کوششی شهرداری اراک در ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۳۲ میلیارد تومان بوده و امسال به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است، گفت: این ارقام به این معنی است که درآمد کوششی شهرداری ۱۶۳.۷ درصد افزایش یافته است، همچنین در متمم حدود ۱۰ پروژه عمرانی در سال جاری به علت نداشتن هیچ پیشرفتی با هزینه صفر لحاظ شده است.
عین القضاتی رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: خدمت صادقانه و افزایش سطح رضایتمندی شهروندان ملاک ارزیابی مدیران شهری است.
عین القضاتی افزود: تامین منافع مردم، برنامه اولویت دار مدیران شهری است و نیازهای شهروندان باید به درستی شناسایی و تبیین، و در مسیر پاسخ به این نیازهای واقعی، گامهای عملی برداشته شود.
او گفت: مدیران شهری و شهرداری باید عزم لازم را در راستای رفع مشکلات شهری داشته باشد و بر اجرای طرحها در بخشهای مختلف نظارت داشته باشد و در این فرآیند منافع شهروندان را در نظر داشته باشد.
عین القضاتی ادامه داد: براساس ماده ۸۳ قانون شوراها چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورا به عملکرد شهردار نقدی داشته باشند، موارد به شهردار تذکر داده میشود و در صورت عدم دریافت پاسخ، موارد به صورت مکتوب و در قالب سوال به شهردار ارائه می شود.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: سال اول فعالیت شورای ششم تذکرات شفاهی و اکنون سوالاتی به صورت مکتوب به شهردار ارائه شد و اعضا پس از استماع پاسخ شهردار و پس از اتمام نشست صحن، موارد را جمع بندی میکنند.