پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی از ممنوعیت در واردات ماشین آلات کشاورزی وصنعتی که تولیدات آن درکشور انجام میشود، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ابوذر جمشیدوند در بازدید و همچنین نشست با اعضای هیات مدیره شرکت صنعتی و دانش بنیان خزرالکتریک در شهرک صنعتی بابکان آمل گفت: تمرکز این وزارتخانه به جای واردات، معطوف به حمایت از تولید داخل ماشین آلات صنعتی، کشاورزی و معدنی است در این راستا در سال آینده روال به سمتی خواهد رفت که تولیدکنندگان ماشین آلات حداقل تعرفه و واردکنندگان ماشین آلات که نمونه داخل آن وجود دارد حداکثر تعرفه را پرداخت کنند.
وی افزود: درحال حاضر ظرفیت سازیهای خوبی در حوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی وصنعتی ومعدنی درکشور ایجاد شده و به دنبال ارتقا وتوسعه هم کمی وکیفی این بخش هستیم.
مدیر کل دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات ماشین آلات بخش کشاورزی منوط به تولیدات باکیفیت و نبود تولید مشابه داخلی آن خواهد بود، تصریح کرد: رویکرد این وزارتخانه و سیاستها و ابلاغیهها در این زمینه حمایت از تولید داخل ماشین آلات است که درمقابل انتظار هست تولید کنندگان نیز با تولیدات با کیفیت، داشتن قیمت رقابتی، خدمات خوب پس از فروش و تحویل به موقع کالا نیاز داخلی وپاسخگویی به مشتریان داخلی را به موقع برآورده کنند.
جمشیدوند اضافه کرد: درعین حال اگر در بخشهای و تولید قطعاتی که دارای تکنولوژی خاص باشد و امکان ایجاد خط تولید آن درکشور وجود ندارد، طبیعتا از نمونههای خارجی آن استفاده واقدام به واردات خواهد شد.
وی همچنین دربخش دیگری درخصوص ما به دنبال عمق بخشیدن به تولیدات محصولات بخش کشاورزی وصنعتی درکشور هستیم، گفت: اکنون تولیدات جدید مرتبط با بخش کشاورزی، صنعتی ومعدنی درکشور متناسبات با تعداد درخواستها ونیاز به استفاده از این تجهیزات دربخشهای مرتبط است.
جمشیدوند ادامه داد: طرحهایی در حوزه ساختاری وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرا شده و در این راستا دفتری تخصصی در حوزه ماشین آلات در وزارتخانه شکل گرفته تا این موضوع به جد پیگیری شود و تاکنون نیز نشستهای زیادی با تشکلها و تولیدکنندگان در این زمینه برگزار شده است.
مدیرکل دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در بخش دیگری، نوسانات قیمت ارز که برای برخی از تولیدکنندگان با چالش همراه شده است، را گذرا خواند و گفت: این موارد برای تولیدکنندگان مطرحی همچون شرکت صنعتی ودانش بنیان خزرالکتریک که درسالهای اخیر تولیدات خوب وهمچنین صادرات زیادی درمنطقه داشته، نباید حساسیت زا باشد و قطعا به طور کامل درکنار و درحمایت از تولیدکنندگان خواهیم بود.
خزرالکتریک آمل تولید کننده حدود ۴۰ درصد قطعات کمباین وتراکتورهای مخصوص برنج
رییس هیات مدیره شرکت صنعتی و دانش بنیان خزرالکتریک آمل هم دراین نشست گفت: این شرکت بعد از حدود ۴ دهه فعالیت کاری درزمینه تولید وصادرات ماشین آلات صنعتی وکشاورزی، درحال حاضر حدود ۴۰ درصد قطعات مربوط به کمباین وتراکتورهای مخصوص برداشت برنج را تولید وروانه بازارمصرف میکند.
فریدون امینی، با بیان اینکه شرکت خزرالکتریک، سالانه ۵۰۰ دستگاه کمباین وتراکتورمخصوص برداشت شالی تولید میکند و ظرفیت تولید تا حدود ۱۵۰۰ دستگاه درسال را نیز دارد، اضافه کرد: درحال حاضر علاوه بر عرضه تولیدات ماشین آلات صنعتی و کشاورزی شرکت خزرالکتریک درسطح کشور، به حدود ۱۶ کشور دنیا نیز صادرات میشود.
وی از حذف تدریجی ارزنیمایی به تولیدکنندگان قطعات تولیدی کمباین وتراکتور انتقاد کرد و ادامه داد: انتظار هست که وزارت صمت تمهیدات ویژهای نسبت به تولیدکنندگان این بخش داشته باشد تا هزینه تمام شده محصول تولیدی برای بازارمصرف که عمدتا کشاورزان هستند، چندین برابر نشود.