پخش زنده
امروز: -
شکافهای داخلی در فلسطین اشغالی که بعد از تشکیل کابینه جدید نتانیاهو تعمیق یافته اکنون به درون ائتلاف حاکم گسترش یافته و درعین حال ارتش را نیز در سیبل حملات شهرک نشینان قرار داده است.
آتش فتنه شهرک نشینان دامن ارتش صهیونیستی را هم گرفت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در اقدامی جدید که تاکنون به این شکل سابقه نداشته است یک شهرک نشین در جنوب نابلس قصد زیر گرفتن یک افسر ارتش را داشته است که به دلیل شلیک به موقع به چرخهای خودروی حامل این شهرک نشین ناکام مانده است.
حمله شهرک نشینان به نظامیان این رژیم در شرایطی صورت گرفته است که ارتش صهیونیستی نه تنها عملیات سرکوب را به تنهایی برای بازداشت فرمانده گروه عرین الاسواد (بیشه شیران) در جنوب نابلس انجام داد که ۱۱ فلسطینی شهید و ۱۰۲ دیگر زخمی شدند بلکه در عملیات انتقام جویانه بعدی شهرک نشینان باز در کنار آن بود که در جریان آن نیز یک فلسطینی به شهادت رسید و ۴۰۰ نفر دیگرنیز زخمی شدند.
حملات شهرک نشینان به ارتش صهیونیستی نشان میدهد که ارتش بتدریج از اینکه در گذشته تلاش شده بود به نماد وحدت در داخل صهیونیستها تبدیل شود بتدریج دارد فاصله میگیرد و رنگ وبوی جناحی وحزبی به خود میگیرد.
مسئولان ارتش از همان ابتدای تشکیل کابینه جدید نتانیاهونگران بودند که واگذاری اختیارات ویژه به افرادی مانند ایتامار بن گویر (وزیر امنیت داخلی) و «بتسلئیل اسموتریچ» (وزیر دارایی) ارتش را با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد و این نگرانی اکنون به واقعیت پیوسته است.
ارتش صهیونیستی از این نگران است که گسترش شهرکسازی و تسلیح شهرک نشینان ارتش را در داخل گرفتار کند واز تهدیدهای خارجی غافل بماند.
افزون براین، این نگرانی همواره بعد از تشکیل کابینه جدید وجود داشته است تعقیب برنامههای احزاب راستگرا از سوی کابینه نتانیاهوآتش جنگ داخلی را در فلسطین اشغالی روشن کند واکنون رگههایی از این نگرانی نیز به وقوع پیوسته است.
شکافهای داخلی در اسرائیل مسبوق به سابقه بوده، اما اکنون به درون ائتلاف حاکم نیز تسری یافته است
شکافهای داخلی که از همان ابتدای تاسیس رژیم صهیونیستی به دلیل جذب یهودیان از سراسرجهان در داخل این رژیم وجود داشته است و به صورت ظهوراحزاب قارچ گونه خود را نشان داده، بعد از تشکیل کابینه جدید افزایش یافته و به داخل ارتش نیز گسترش یافته است.
البته شلیک صهیونیستها به هم در عرصه غیرنظامی پیش از این هم سابقه داشته ونمونه بارزآن تروراسحاق رابین نخست وزیر و رهبر وقت حزب کارگر این رژیم ازسوی ایگال امیر یک جوان افراطی بود که از سوی خاخامها تحریک شده بود.
این بدین مفهوم است که مخالفت با روند صلح از همان ابتدای اغاز مذاکرات در داخل این رژیم ریشه دوانده بود و اکنون با توجه به تقویت پایگاه اجتماعی احزاب دست راستی به مراتب گسترش یافته است و امروزه میتوان به هر شهرک نشین به دیده یک ایگال امیر نگاه کرد که انگیزه قوی برای شلیک به خودی دارد.
نکته قابل توجه وتامل دیگر در این زمینه این است که شکافهای سیاسی که تا پیش از این بین کابینه افراطی نتانیاهوومخالفان آن جریان داشته است اکنون به درون ائتلاف حاکم هم تسری مییابد.
نشست عقبه دامن اسرائیل را نیز گرفت
در نشست عقبه که با کارگردانی دولت بایدن برگزار شد تلاش بر این بود که همکاریهای امنیتی میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی از سرگرفته شود تا همچون گذشته بارمقابله با گروه هیا مقاومت بر دوش این تشکیلات گذاشته شود، اما با توجه به اینکه در نشست امنیتی اخیر عقبه دولت نتانیاهوتحت فشارهای دولت بایدن پذیرفت به طورمقطعی هم که شده باشد شهرک سازی را برای مدتی کوتاه به حالت تعلیق درآورد تا امریکا بتواند کار ائتلاف سازی را درجنگ اوکراین به پیش ببرد، لذا از ارتش خواست که جلوی حملات شهرک نشینان را بگیرد که با عکس العمل تند شهرک نشینان مواجه شد.
این بدین مفهوم است که هیچ اطمینان و اعتباری به التزام دولت نتانیاهو به تعهدات خود در قبال بیانیه نشست عقبه در خصوص تعلیق موقت شهرکسازی وجود نخواهد داشت و تشکیلات خودگردان به روال گذشته برای این رژیم وامریکا سواری رایگان خواهد داد.
بر این اساس تشکیلات خودگردان فلسطین نقش و مسئولیت اساسی در مقابله با اهداف اعلام نشده نشست عقبه در قرار دادن این تشکیلات در نقطه مقابل گروههای مقاومت نوظهور بر دوش دارد که داوطلبانه برای مقابله با تسلط کامل رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری وارد عمل شده اند.
در مجموع هرچند حمله شهرکنشینان به نظامیان صهیونیستی تلفاتی به همراه نداشته وحتی در مقطع کنونی میتواند بهره برداریهای سیاسی را برای دولت نتانیاهوبه همراه داشته باشد، اما از ابعادی نقطه عطف به شمار میرود که میتواند درگیریهای داخلی صهیونیستها را وارد فاز جدیدی کند. احمد کاظم زاده