پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بانک مرکزی متولی تخصیص ارز به نهادههای دامی است و وزارت جهاد کشاورزی نیز پیگیر تخصیص این ارز به واردکنندگان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاهپور علاییمقدم در حاشیه اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی درباره این که چرا به واردکنندگان نهادههای دامی ارزی برای واردات تخصیص داده نشده؟ گفت: وزارت جهاد کشاورزی با درخواست هر واردکننده که بخواهد نهاده دامی وارد کند موافقت میکند، اما ارز مورد نیاز را بانک مرکزی باید اختصاص دهد و از آنجا باید پیگیری شود.
وی افزود: سیاستگذاری برای اختصاص ارز را بانک مرکزی تعیین میکند، البته وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز مطالبه گری کرده و پیگیر است.
علایی مقدم درباره هزینه تولید هم گفت: هزینههای تولید را در صنعت، پتروشیمی و خودرو حساب میکنیم، اما تا به بخش کشاورزی میرسیم کسی دو دوتا چهارتا نمیکند در حالی که کشاورزی با متغیرهای متفاوتی مواجه است.
چرایی افزایش قیمت گوشت
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره علل افزایش قیمت گوشت، افزود: در ۶ ماهه دوم سال مراتع کشور برای چرای دام آماده نیستند، دامداران باید جیره دستی به دام بدهند که یعنی باید سالانه ۱۶ میلیون تن نهادههای دامی شامل جو، ذرت، کنجاله سویا و کنجاله کلزا در اختیار تولیدکنندگان دام و طیور قرار دهیم.
علایی مقدم تصریح کرد: وقتی نرخ ارز افزایش مییابد این نوسانات در بخش تولید عمدتا در گوشت، مرغ و تخم مرغ هم تاثیرگذار است .
وی در ادامه گفت: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، گمرک و وزارت خارجه نیز در بخش تامین امنیت غذایی دخیل هستند و باید الزامات تولید تامین شود.
علایی مقدم با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان برنامهریزی کرده، تصریح کرد: برای محصولاتی مانند میوه، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و روغن و برنج برنامهریزی شده و تولید آنها مناسب و بیشتر از نیاز کشور است و ذخایر مناسبی هم داریم تنها در بخش گوشت قرمز باید کمی دقت بیشتری انجام شود.
وی افزود: حدود ۱۵ هزار تن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار شب عید خریداری و ذخیره شده است .
علایی مقدم گفت: ۵۵۰ هزار تن ذخیره استراتژیک برنج کشور است همچنین وضعیت مناسبی در بخش تولید داریم؛ بنابراین مشکلی برای تامین این محصول در ایام پایانی سال نداریم.