پخش زنده
امروز: -
غربالگری شنوایی بدو تولد، اهمیت ویژه ای در تشخیص زودهنگام کاهش شنوایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام کاهش شنوایی و درمان به موقع در نوزادان با غربالگری شنوایی بدو تولد ، در آستانه 13 اسفند روز جهانی شنوایی گفت:طرح جهانی غربالگری شنوایی نوزادان با هدف شناسایی سریع و مداخله برای کم شنوایی دوران کودکی در بسیاری از کشورها انجام میشود.
دکتر فرشته باقری افزود: غربالگری شنوایی بدو تولد، باید در همه نوزادان قبل از یک ماهگی و ترجیحاً قبل از ترخیص از بیمارستان توسط شنوایی شناس انجام شود.
استادیار گروه شنوایی شناسی دانشگاه با بیان اینکه تست شنوایی نوزادان در یک مرحله انجام نمی شود، خاطرنشان کرد: نوبت های بعدی تست های شنوایی باید بسیار جدی گرفته شوند و در همه نوزادان، تست های شنوایی تا سه سالگی به فاصلهی هر شش ماه یا در مواردی سه ماه یا حتی زودتر، به تشخیص شنوایی شناس انجام گردد.
وی با تاکید بر اینکه در صورت ازدواج فامیلی یا وجود سابقهی کم شنوایی در اقوام دور یا نزدیک، پدر یا مادر، تستهای تکمیلی شنوایی باید در سه ماهگی برای نوزاد انجام گیرد گفت:در نوزادان با کم شنوایی مادرزادی، برای رسیدن به درمان موثر باید تا قبل از ۳ ماهگی ، این بیماری تشخیص و تایید شود و مداخله زودهنگام قبل از ۶ ماهگی انجام شود، چون سال اول زندگی برای رشد گفتار و زبان و رشد فکری و عاطفی ضروری است .
استادیار گروه شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین تصریح کرد: تا سه سالگی به هیچ وجه نباید نوزاد را در معرض تلویزیون، موبایل و تبلت قرار داد، زیرا منجر به تاْخیر مهارتهای شنوایی، شناختی و گفتاری میشود و برای تقویت این مهارتها، تا می توانید فارغ از اینکه نوزاد متوجه میشود یا خیر با او سخن بگویید و فضای خانه را غنی از گفتار کنید، چراکه او صداها را دریافت می کند.