پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان شیلات ایران بر توسعه صنعت شیلات با سرمایهگذاری در بخش تحقیقات و دانشبنیانها تاکید کرد و گفت: توسعه تحقیقات موتور محرک بهرهوری و عاملی مهم برای دستیابی به امنیت غذایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدحسین حسینی اظهار داشت: در سال ۲۰۲۰ در دنیا میزان سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد دلار بود، بنابراین اگر خواهان پیشرفت هستیم باید در حوزه تحقیق و توسعه هزینه کنیم تا بتوانیم با تولید محصول دانشپایه ضمن جلوگیری از اتلاف منابع، از داشتهها استفاده بهینه کنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: دولتها در حوزه استراتژی ورود میکنند و بنگاههای خصوصی در حوزه تجاری و اقتصادی وارد میشوند و این چرخه در کشور ما از نقص نسبی رنج میبرد که در صورت اقتصادی شدن تولید و بازار مناسب، عرصه فعالیت بنگاهها و شرکتهای خصوصی گستردهتر میشود، به روایتی تولید هوشمند است و به دنبال بازار پررونق راه خود را میگشاید.
وی با بیان این که تحقیق و توسعه موتور محرکه بهرهوری و عاملی موثر برای دستیابی به امنیت غذایی است و هر هزینهای در مسیر تحقیق و توسعه خود نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود، خاطرنشان کرد: صنعت شیلات صنعتی گسترده و دانشهای متعددی در آن دستاندرکار است، بنابراین هر اندازه تحقیقات در صنعت شیلات توسعه یابد و روشهای دانشبنیان حضور پررنگی داشته باشد، به دنبال آن تولید در این صنعت توسعه مییابد، لذا باید در حوزه ترویج، تحقیق و توسعه به طور جدی وارد شویم.
حسینی تنوع گونهای ماهیان دنیا را ۵۷۰ گونه اعلام کرد و گفت: فقط ۲۰ گونه ماهی در ایران پرورش مییابد علاوه بر آن ۲۵۰ گونه ماهیان زینتی با پتانسیل ارزآوری در کشور داریم که این رقم در دنیا به ۲۷۰۰ گونه میرسد براین اساس در موضوع تنوع گونهای جای کار بسیار است.