پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس فدراسیون طیور کشور گفت: افزایش تا سه برابری هزینه تولید و نوسانات بازار ارز، عامل اصلی تغییرات قیمت مرغ است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای عطاءالله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی مازندران، عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور و نائب رئیس فدراسیون طیور کشوردر برنامه صبح و گفتگو از شبکه رادیویی گفتگو درباره افزایش قیمت مرغ و عوامل تأثیرگذار در قیمت این محصول گفتگو کرد.
مشروح این گفتگو را در ادامه میبینید:
سوال: چرا قیمت مرغ از قیمت مصوب رد شد؟
حسن زاده: ما حدود ۵ -۶ ماه التهاب سختی را تجربه کردیم و پشت سرگذاشتیم با برنامه ریزیهایی که انجام دادیم و با شرایطی که بعد از حذف ارز ترجیحی پیش آمده بود که نگران بازار مصرف باشیم، نگران تولید خودمان باشیم حجم هزینههایی که بالا رفته بود تا سه برابر هزینه تولید ما یعنی هر قطعه مرغی که اگر ما ۴۰ هزار تومان هزینه ما بود شد ۱۲۰ هزار تومان، یک واحد ۲۰ هزارتایی نقدینگی اش شده سه میلیارد تومان همه این عوامل را کنار هم بگذاریم بعد هزینههای حاشیهای که از این وضعیت پیش میآمده با برنامه ریزی که ما انجام دادیم سعی کردیم در دوره گذر آسیبی به مصرف کننده نرسد، خوشبختانه هم تعهدمان را انجام دادیم وهم آن وظیفهای که طبق برنامه برنامه ریزی کرده بودیم انجام دادیم، ولی در سه ماهه گذشته یعنی شما از ۱۰ آبان تا ۱۰ بهمن ماه متاسفانه حداقل میانگین ضرر مرغدار ما حداقل کیلویی ۵ هزار تومان بود یعنی براساس تولید ما در بحث مرغ گوشتی حدود بالای دو هزار میلیارد ضرر بود.
حسن زاده: واقعا تولیدکنندگان ما صبوری کردند جلسات متعددی را با کمیسیون کشاورزی داشتیم با وزارتخانه داشتیم و سعی کردیم که آسیبها در تولید ما کمتر شود.
سوال: الان باید چه کار کنیم؟
حسن زاده: یک تولید ۱۰۰ درصد داخلی و یک بازار مصرف ۱۰۰ درصد داخلی داریم. اگر خدای نکرده بازار مصرف ما آسیب ببیند قطعا من تولیدکننده آسیب میبینم، امروزهزینه تمام شده من، ضرر و زیان من مثل یک سال گذشته نیست.
سوال: باز مردم نمیخرند و باز مشکلات سه چهار ماه پیش درست میشود؟
حسن زاده: ما یک هزینه تمام شده داریم این هزینه تمام شده بنگاه اقتصادی بیاید اصلا سود نگیرد این هزینه تمام شده را که باید پوشش دهد، اگر نتواند پوشش دهد چگونه میتواند تولید کند؟ الان هزینه تمام شده من، کارشناسی در یک واحدی که امروز حداقل کیلویی ۴۴ هزار است حداقل سه هزار تومان میانگین هزینه تمام شده ما در کشور تفاوت قیمت دارد.
سوال: من حرف شما را قبول دارم میگویم الان گران شد دیروز رفتم گزارش میدانی در فروشگاه رفاه ۶۵ هزار تومان بود، من اصلا توپم در زمین شما است و طرفدار شما هم هستم، چون میدانم دوران سختی را پشت سر گذاشتید، من میگویم الان بردید بالا و من باید ۷۰ تومن بفروشم تا به من سود بدهد من میگویم اگر مردم با این قیمت نخرند باز به دو ماه پیش برمیگردیم، الان باید چه کار کنیم؟
حسن زاده: بازار مصرف داخلی اگر آسیب ببیند من آسیب میبینم، ما امروز چالش اصلی ما سرمایه در گردش ما هنوز تامین نشده است. طلبی که از دولت داشتیم راجع به بحث تامین نهادهها هنوز اینها را پرداخت نکردند امروز من خرید دربازار را انجام میدهم متاسفانه یکی دو ماه زمان میبرد تا بازرگان بار من را تامین کنند من باید جای دیگرهم این هزینه سربار را جای دیگر خریدم را انجام دهم همه اینها در کنار هم من میگویم مقصر مصرف کننده نیست.
اما یک هزینه تمام شده دارد ببینید اگر با این ریسک پذیری صنعت که هر لحظه ببینید، چون کیفیت نهادهها که روی راندمان من اثر میگذارد نهادههایی که امروز به هر بدبختی تولیدکننده میسازد با این نهادهها که برسد به دست پرنده خودش، همه اینها روی گوشت تاثیر دارد، ولی میگویم امروز اگر ده درصد ما این هزینهها را روی قیمت مرغ بگذاریم بین ۴۷-۴۸ هزار تومان هزینه تمام شده ما با سود حداقلی برای مرغداراست در این شرایط و شاید فردا باز این هزینهها تغییر کند ما با کمیته کشاورزی در میان گذاشتیم با وزارتخانه درمیان گذاشتیم و طرح موضوع کردیم بالاخره این تولید باید یک پشتوانه حداقل سوبسیدی را داشته باشد.
سوال: من میگویم که الان شده مثلا ۶۵ تومان، مردم نخرند باز برمی گردیم به حالت دو ماه پیش، چه کار باید کنیم؟
حسن زاده: ما الان ذخیرههای لازم را داریم هنوز ما به قیمتی نرسیدیم که امنیت تولید ما حفظ شود.
سوال: الان شما بفرمائید مرغ چند است؟
حسن زاده: الان این قیمت ۴۶ تومان باید ۶۵ تومان حداقل دست مصرف کننده برسد این مرغی که الان از من دارند میخرند، از تولید کننده دارند میخرند، دست مصرف کننده ۶۵ تومان میرسد.