پخش زنده
امروز: -
متخصص تغذیه، اثرات محیطی را یکی از دلایل ناباروری دانست که تغذیه نیز از مهمترین زیر گروههای عوامل محیطی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، "غزاله اسلامیان" درباره تاثیر تغذیه بر سلامت باروری، با اعلام اینکه ۱۵ درصد زوجها در دنیا با مشکل ناباروری مواجهند، گفت: افراد از ۳ ماه قبل از بارداری باید به داشتن تغذیه سالم دقت خاص داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیهدی بهشتی افزود: زوجهایی که یک سال تلاش میکنند، اما موفق به باروری نمیشوند، باید قبل از باروری زیر نظر متخصص تغذیه از رژیم غذایی سالم بهرهمند شوند.
"غزاله اسلامیان" چاقی از دیگر دلایل ناباروری دانست و توصیه کرد قبل از اقدام به بارداری زیر نظر متخصص تغذیه، کاهش وزن مناسب و استاندارد داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با کنترل چاقی و کاهش وزن اصولی میتوان به افزایش باروری کمک کرد.
"غزاله اسلامیان" تاکید کرد: بانوانی که با اضافه وزن و چاقی باردار میشوند با احتمال خطر سقط بیشتری مواجه خواهند بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مکملها برای افراد دچار ناباروری ضروری است؟ گفت: افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند (متنوع و متعادل)، سوء جذب ندارند و با کمبود هیچگونه مواد غذایی روبرو نیستند، با مصرف «بشقاب غذای سالم» همه مواد لازم را دریافت میکنند و نیازی به مصرف هیچگونه مکملی ندارند.
این متخصص تغذیه با اشاره به نقش مهم ویتامین D در بارداری (کاهش نبود موفقیت درمانهای ناباروری) گفت: قبل از اقدام به بارداری میزان ویتامین D بدن باید اندازه گیری و در صورت کمبود درمان شود، اما مصرف خودسرانه آن توصیه نمیشود.
"غزاله اسلامیان" چاقی را همان نمای توده بدنی (BMI، که حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد به متر است) دانست و گفت: BMI بین ۳۰ تا ۳۵ را چاقی درجه یک، ۳۵ تا ۴۰ را چاقی درجه دو و ۴۰ به بالا را چاقی درجه ۳ مینامند، البته در مورد ورزشکاران این فرمول صدق نمیکند، زیرا این افراد از درصد عضله بالاتری برخوردارند و چربی کمتری نیز در بدن دارند. (در ورزشکاران نیاز به آنالیز میزان مواد موجود در بدن است)
این استاد دانشگاه، دریافت بیش از حد اسیدهای چرب ترانس (از جمله روغنهای جامد و کره گیاهی مارگارین) را از جمله دلایل دیگر ناباروری دانست و توصیه کرد: میزان دریافتی اسید چرب ترانس در منابع غذایی باید به حداقل ممکن برسد.
دکتر اسلامیان گفت: غذاهای صنعتی حاوی برچسبهایی هستند که میزان اسید چرب موجود در آنها را نشان میدهد و توصیه کرد: حتما قبل از مصرف این نوع غذاها، این جداول را کنترل کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: اسیدهای چرب امگا ۳، که در روغنهایی مانند روغن کانولا یا کلزا، روغن دانه بذر کتان و روغن زیتون یافت میشوند، از بهترین منابع امگا ۳ است و هرگز از این روغنها نباید برای سرخ کردن استفاده شود، زیرا اسید چرب امگا۳ موجود در این روغنها در سرخ کردن تبدیل به اسید چرب ترانس میشود.
دکتر اسلامیان همچنین از پروتئینهای گیاهی از جمله حبوبات، به عنوان عوامل افزایش دهنده باروری در افراد نام برد و تاکید کرد: حبوبات باید همیشه در رژیم غذایی افراد موجود باشد.
این متخصص تغذیه، افزایش دریافت فیبرها، غلات سبوسدار، سبزی ها، میوهها و مغز دانهها را از ضروریات باروری سالم و مصرف متعادل و متنوع این مواد را لازم دانست.
برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش میشود.