پخش زنده
امروز: -
این طرح در زمینی به مساحت بیش از ۲۰ هکتار قرار دارد که در آنجا ۲۵ رادار پرقدرت، هر کدام به قطر ۳۰ متر ساخته میشود و تا سال ۲۰۲۵ تکمیل میشود.
به گزارش سرويس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از پکن، ساخت دومین مرحله تاسیسات راداری چین برای مشاهده در اعماق فضا با نام «چشم مرکب چین» در منطقه شهرداری چانگ کینگ در جنوب غربی این کشور آغاز شد.
مرحلهی دوم طرح «چشم مرکب چین» در جزیره ژانگژو در استان یون یانگ و در شهری کوهستانی واقع شده است.
ژِنگ تائو، معاون موسسهی پژوهشی فناوری راداری، موسسهی فناوری پکن گفت: «در جانمایی برای رادارهای ماهوارهای بایستی عوامل زمین شناختی، آب شناسی و هواشناسی، پاکسازی کامل و دیگر شرایط را در نظر داشته باشیم. برای نمونه، احساس میکنیم وزش باد در این جزیره بسیار ضعیف است. چنین شرایطی برای رادارهای ماهوارهای بسیار مطلوب است و خطرات را در توسعه و پژوهش کاهش میدهد. علاوه بر این، تغییر در اختلاف دما در اینجا نسبتا کم اتفاق میافتد و این وضع برای ساخت و ساز پروژه و برطرف کردن بسیار دقیق ایرادها و اشکالات خوب است.»
مرحلهی تازهی این طرح در زمینی به مساحت بیش از ۲۰ هکتار قرار دارد و در آنجا ۲۵ رادار پرقدرت، هر کدام به قطر ۳۰ متر ساخته میشود؛ انتظار میرود این طرح تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.
به گفتهی ژنگ، «چشم مرکب چین» همچون چشم مرکب حشرات که از چندین چشم کوچک و هماهنگ تشکیل شده و بواسطهی پردازش مغز، فاصلهی دور را میبیند و تشخیص میدهد، از ترکیب رادارهای متعددی تشکیل شده تا مشاهدهی همگرا را درک کند، محدودیت قدرت و دیافراگم رادارهای متعارف را پشت سر بگذارد و اجرامی را که در اعماق فضا و در فاصلهی دورتر شناسایی میشود تشخیص بدهد.
هر واحد راداری در این طرح به روزنهی آنتن مستقل، فرستنده و گیرنده مجهز است که از مسیر اتصال توزیع همزمان و سامانهی کنترل هوشمند به یکدیگر وصل میشوند.
کل طرح از سه مرحله تشکیل شده؛ در مرحلهی نخست چهار رادار، هر یک به قطر ۱۶ متر، نصب شد تا امکان پذیر بودن ساز و کارهای راداری و فناوریهای مهم و کلیدی را تصدیق کند.
از تاسیسات چشم مرکب چین برای مشاهده و عکس گرفتن از اجرام اعماق فضا با تفکیک پذیری بالا استفاده میشود؛ از جملهی این اجرام میتوان به سیارک ها، سیارههای مشابه ماه و زمین اشاره کرد که در پژوهش علوم نجومی و دفاعی سیارکهای نزدیک به زمین در چین کاربرد دارند.