پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: چهارمین مصرف کننده گاز در دنیا هستیم به طوری که میزان مصرف گاز در کشور ما با چین برابری میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی حجتی پور، مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پیش از اغاز به کار دولت سیزدهم ۲ هزار و ۷۳۹ واحد تولیدی قزوین گازدار بودند که این رقم اکنون به سه هزار و ۲۸۹ مورد افزایش یافته است، گفت: در دولت سیزدهم همچنین به ۳۶ روستا گازرسانی شده است و در حال حاضر ۵۹۴ روستای استان صاحب گاز هستند و همچنین در حال گازرسانی به ۱۳ روستا هستیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین خاطرنشان کرد: کشور ما دومین دارنده ذخایر گازی و سومین تولیدکننده گاز طبیعی است و در کنار آن چهارمین مصرف کننده گاز در دنیا هستیم به طوری که میزان مصرف گاز در کشور ما با چین برابری میکند.
حجتی پور با بیان اینکه تقریبا همه گاز تولید شده در کشور را خودمان مصرف میکنیم و ۵.۷ برابر متوسط دنیا مصرف گاز داریم، تصریح کرد: روسیه سه برابر ایران گاز تولید میکند، اما ۱۱ درصد گاز تولید شده را در کشور خود به مصرف میرساند در حالی که در میهن اسلامی ۹۴ درصد گاز تولیدی را خودمان مصرف میکنیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه شرکت ملی گاز یکی از چهار شرکت اصلی وزارت نفت به شمار میرود، تأکید کرد: این شرکت نیز دارای ۵۶ زیرمجموعه تابعه است که شرکتهای گاز استانی نیز که عهده دار توزیع شبکه و گذاشتن گاز در اختیار مشترکان هستند نیز در این ردیف قرار دارند.
وی افزود: در استان قزوین ۴۸۰ هزار مشترک در بخشهای مختلف شامل خانگی، صنعتی، عمومی و نیروگاه را داریم که از این تعداد ۴۳۲ هزار مورد خانگی هستند.
حجتی پور با بیان اینکه میزان بهره مندی جمعیت شهری و روستایی قزوین از گاز از میانگین کشور بالاتر است، گفت: ضریب نفوذ گاز در شهرهای استان قزوین تقریبا ۱۰۰ درصد و در روستاها نیز با بهره مندی ۵۸۴ روستا حدود ۹۰ درصد است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین خاطرنشان کرد: ۱۲۳ هزار واحد صنعتی کشور استفاده کننده گاز هستند که این رقم در استان قزوین سه هزار و ۲۸۹ واحد است.
حجتی پور تصریح کرد: از سال ۱۳۹۰ تاکنون مصرف گاز روند افزایشی داشته و از ۱۵۲ میلیارد گاز به ۲۳۷ میلیارد مترمکعب افزایش رسیده است که در استان قزوین نیز این روند را شاهد بوده ایم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با بیان اینکه وزارت نفت نقشی در قیمت گذاری حاملهای انرژی ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد جمعیت کشور ما گاز با هر متر مکعب با ۱۲۰ تومان مصرف میکنند که نرخ صادرات ۱۰ برابر بیش از این رقم است.
حجتی پور با بیان اینکه افزایش مصرف گاز امسال به دلیل توسعه گازرسانی و همچنین برودت هوا شدت یافت، خاطرنشان کرد: به دلیل ناترازی در شبکه و ضرورت مدیریت آن میزان مصرف با تولید باید منطبق شود تا شاهد بروز مشکل در تامین گاز نباشیم چرا که به دلیل شرایط یاد شده در تامین گاز نیروگاهها و پتروشیمیها و صنایع با مشکل و محدودیت روبرو بودیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین بیان کرد: میزان مصرف گاز نیروگاه شهید رجایی سه میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب در روز است که هم اکنون تامین شده است، در حالی که امسال در برخی روزها امکان ارایه گاز به این واحد نیروگاهی را نداشتیم.
حجتی پور با اشاره به ضرورت بهینه سازی مصرف گاز با روشهای مختلف، یادآور شد: در همین راستا موتورخانههای ۳۷۰ مشترک یا ۶۴۸ مورد موتورخانه به طور رایگان با صرف اعتبار ۱۷ میلیارد تومان اصلاح و بهینه سازی شدند.
وی افزود: اجرای مبحث ۱۹ ملی مقررات ساختمان و استانداردسازی ساختمانها نیز نقش مهمی در بهینه سازی مصرف انرژی گاز دارد که مورد غفلت واقع شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با اشاره به ضرورت نوسازی وسایل گازسوز قدیمی و استانداردسازی آنها، گفت: در کنار این مساله برای اصلاح مصرف انرژی انتظار داریم راندمان نیروگاههای کشور افزایش یابد که به کاهش مصرف گاز کمک خواهد کرد.
حجتی پور با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی بهینه حاملهای انرژی، گفت: موضوع قیمت گذاری و تعرفه، فناوری، قانون و فرهنگ در نحوه رفتار مصرف گاز موثر است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با اشاره به اینکه از سال ۹۴ به این سو در حوزه تعرفه خانگی افزایش قیمت نداشتیم و هیات دولت آذر ماه امسال تعرفههای جدید را در بخش گاز بر اساس اقلیم بندی مناطق و پلههای یک تا ۱۲ مصوب کرد، افزود: این مهم که با هدف کمک به اصلاح مصرف حاملهای انرژی رقم خورد.
حجتی پور با بیان اینکه یارانه در کشور باید عادلانه توزیع شود و همگان به این مساله واقف و اذعان دارند، افزود: در پله یک تا سه افزایش قیمت لحاظ نشده، اما از پله ۴ تا ۶، ۳۰ درصد و از پله ۷ تا۱۰، ۵۰ درصد افرایش و پله یازده نرخ هر مترمکعب پنج هزار متر و پله دوازده نیز نرخ هر مترمکعب ۶ هزار تومان درنظر گرفته شده است.
وی افزود: با وجود عدم افزایش نرخ گاز برای مشترکان پله یک تا سه، در صورت افزایش بیش از الگوی تعیین شده مشمول رشد بهای گاز میشوند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم مصرف کنندگان خانگی در پله یک تا سه هستند که مشمول افزایش نرخ نیستند، گفت: شهرهای آوج، کوهین، آبگرم و خرمدشت در اقلیم یک قرار گرفته اند و سایر مناطق استان در اقلیم ۲ و شهر رازمیان نیز در اقلیم سه تقسیم شده که میزان متعادل مصرف گاز در آنها تعیین شده و در صورت مصرف بیش از میزان مشخص هزینه بیشتری باید پرداخت کنند.
حجتی پور خاطرنشان کرد: ۳۴ درصد مصرف کنندگان نیز در پله چهار تا ۱۰ قرار دارند و سه درصد مشترکان که عمدتا دارای مصرف غیرمتعارف بوده و خانههای بزرگ و استخر دار هستند مصرف کنندگان پله یازده و دوازده هستند که بعضی از آنها در رابطه با نرخ گاز فرافکنی میکنند چرا که بسیار بیشتر از دیگران مصرف میکنند، اما میخواهند مانند دیگر افراد یارانه گاز دریافت کنند که از عدالت به دور است.
وی افزود: مشوقهایی نیز برای مشترکان خانگی در صورت صرفه جویی درنظر گرفته شده و در صورت یک درصد صرفه جویی سه درصد در بهای گاز دارای تخفیف میشوند و امکان تخفیف تا ۴۵ درصد بهای کل وجود دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: در رابطه با اصلاح حاملهای انرژی استفاده از گرمتابها از سوی اصنافی مانند رستورانها در معابر و بهره از گاز برای گرم کردن استخر خانهها در فصل سرد نیز ممنوع است.
حجتی پور بیان کرد: مشترکان دولتی نیز مکلف هستند میزان مصرف گاز خود را نسبت به سال قبلتر ۱۰ درصد کاهش دهند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با بیان اینکه امسال در قرارگاه مدیریت ناترازی گاز در استان قزوین ۷۷ نشست برگزار شد، افزود: قطع ۱۹ مورد گاز سی اج پیها و استخراج رمز ارزها، قطع ۳۲ مورد گرماتاب و ۴۱ مورد استخر و ۱۱۰ باب ویلای خالی از سکنه و محدودیت گاز در صنایع به ویژه کارخانجات فولاد و کاشی و سرامیک از جمله فعالیتهای این قرار گاه بود که با هدف مدیریت شبکه و تامین گاز خانهها در ایام سرد انحام شد.
وی افزود: توزیع ۴۵۰ هزار تراکت تعرفههای جدید و هفت هزار و ۶۰۰ مورد بازرسی از اماکن اداری و عمومی و ارسال ۸۶۰ هزار پیامک صرفه جویی مصرف گاز از دیگر اقدامات این قرارگاه بود.
حجتی پور تصریح کرد: روزانه یک میلیون و ۹۸۰ هزار متر مکعب در روز با محدودیتهای اعمال شده از اواخر آذرماه تاکنون صرفه جویی مصرف گاز در قزوین به ثبت رسید که البته تصمیماتی، چون تغییر ساعات کار ادارات به این مهم کمک کرد و موجب مدیریت ناترازی شبکه و جلوگیری از قطع گاز مشترکان خانگی شد.