پخش زنده
امروز: -
سفر هیئتی از اتحادیه پارلمانهای عربی به سوریه، گامی در مسیر شکستن تحریمها و انزوای دمشق است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین هیئت اتحادیه پارلمانهای عربی به دمشق سفر و با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار کرد. برنامه این سفر، ابراز همبستگی با سوریه در پی وقوع زلزله بود و هدف اصلی آن، بازگرداندن سوریه به محافل عربی است.
۱۰ سال از سفر آخرین هیئت پارلمانی عربی به پایتخت سوریه میگذرد. پس از یک دهه، نمایندگان پارلمانهای عربی از فرودگاه دمشق، وارد سوریه شدند. این بار، طرفهایی که در صدر تبلیغات و اقدامات علیه سوریه در اتحادیه عرب و نهادهای وابسته به آن قرار داشتند، یعنی قطر، کویت و مغرب از صحنه خارج شدند.
حنفی الجبالی رئیس مجلس نمایندگان مصر: سوریه عزیز و برادر، کشور ماست و برای ابراز همبستگی و حمایت از ملت سوریه در پی بلای زلزله، به دمشق سفر کرده ایم. به ملت سوریه میگوییم که ما برادر هستیم و در دشوارترین شرایط در کنار آن میایستیم.
حموده الصباغ رئیس مجلس سوریه: تشکیل هیئت بلندپایه از روسای پارلمانها برای سفر به سوریه، تاکیدی بر آن است که سوریه، قلب همکاریهای مشترک عربی است.
با اینکه سفر هیئتهای پارلمانی عربی به سوریه، همزمان با بازگشت این کشور به اتحادیه عرب نیست، اما این موضوع، از اهمیت این سفر و پایان قطع روابط با دمشق نمیکاهد. مقر اصلی پارلمانهای عربی پیشتر در پایتخت سوریه قرار داشت. نخستین برنامه این هیئت، دیدار اعضای آن با بشار اسد رئیس جمهور سوریه باشد. تصاویر این دیدار، بیانگر حرکت کشورهای مختلفی که اعضای پارلمانهای آنها به سوریه سفر کردند، در مسیر مثبت برای از سرگیری روابط با دمشق است.
ناصر محمد حمید الیماحی عضو پارلمان امارات:حضور امروز ما در اینجا، موفقیتی برای سوریه است. به اعتقاد من، سوریه هیچگاه در پارلمان عربی غیبت نداشته و همواره در قلب پارلمان عربی حضور داشته است. همه مسایل جهان عرب و مسئله سوریه، همواره مورد توجه پارلمان عربی قرار داده است.
حمود بن احمد البحیانی عضو پارلمان عمان: سفر ما ترجمه عملی اعلام حمایت از ملت سوریه در مصیبت اخیر مربوط به زلزله یا پیش از آن، شرایطی است که بر ملت سوریه گذشت.
پس از آنکه زلزله در سوریه، نخستین زمینههای همبستگی و حمایت عربی را فراهم کرد، بسیاری از سفارتخانهها در حال بازنگری برای ایجاد کانالهای تماس با دمشق هستند و شاید هیئت پارلمانی که امروز به دمشق سفر کرد، ابتدای این مسیر باشد و به زودی، دیگر طرفهای عربی هم به پایتخت سوریه سفر خواهند کرد.
زلزله باعث تسریع در شکسته شدن انزوای دمشق در بین کشورهای عربی شد و مسئله فراتر از کمک رسانی است و قانون سزار آن را از تحریمها معاف کرد، اما سطح تماسها و روابط اصلیترین عامل تعیین کننده برای درک این تحول مثبت و پیامدهای آن است و این موضوع در ماههای آینده مشخص خواهد شد.