پخش زنده
امروز: -
عباس سلیمی با اشاره به اینکه قرآن قانون اساسی ماست و باید در تمام زمینهها آن را تعظیم و تکریم و به هر بهانهای آن را در جامعه مطرح کنیم، گفت: ماحصل مسابقات بینالمللی قرآن میتواند تغییر رفتار جامعه باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس سلیمی، رئیس هیئت داوران سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، درباره دستاوردهای برگزاری مسابقات قرآن در کشور سخن گفت و به وضعیت فرهنگی جامعه اشاره و اظهار کرد: بدون تردید ما در حال جنگ با دشمنان هستیم. در این جنگ جبهههای متعددی را برای ما باز کردهاند. در جبهههای نظامی به لطف خداوند بزرگ و با توجه به ارتقای توان رزمی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی دشمنان ناامید شدهاند. یک زمانی ناوهای هواپیمابر ایالات متحده در خلیج فارس رژه میرفتند، اما امروز مجبور شدهاند به خاطر هراس از غرش یگانهای موشکی ما بیش از دو هزار کیلومتر از اینجا فاصله بگیرند.
وی افزود: جبهه دیگری که علیه انقلاب وجود دارد جبهه اقتصادی است که باید در این رابطه مقداری بازنگری کنیم و با به کارگیری شیوههای علمی و صحیح و استفاده از عناصر و مدیران پاکدست و کسانی که با روح نهجالبلاغه و تفکر اقتصادی حضرت امیر (ع) آشنا باشند، مشکلات اقتصادی را برطرف کنیم.
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: یکی دیگر از جبهههایی که بسیار حساس و خطرناکتر از جبهههای نظامی و اقتصادی است و دشمن آن را به روی ما باز کرده جبهه فرهنگی است. در این جبهه همه هویت فرهنگی ما بسته به قرآن است. از آنجا که قرآن قانون اساسی انقلاب ما و کتاب زندگی ماست، باید در تمام زمینهها آن را تعظیم و تکریم و به هر بهانه خوب و مقدسی آن را در جامعه مطرح کنیم.
سلیمی بیان کرد: باید مراقب باشیم که تکبعدی به این قضیه نگاه نکنیم، تلاوت بسیار مهم است و من عاشق قرائت بوده و آن را با هیچ چیزی تعویض نمیکنم، ولی نباید در لفظ باقی بمانیم. توقف در لفظ قرآن میتواند به آسیب و آفت تبدیل شود. پس باید به مفاهیم و مباحث تفسیری قرآن بپردازیم.
رئیس هیئت داوران مسابقات بینالمللی قرآن ایران اظهار کرد: بعد از فترتی که واقع شده بود و چند سالی مسابقات به صورت مجازی برگزار میشد، این شکل از برگزاری آغاز خوبی است. وقتی که جوانان و دختران و پسر جوان و نوجوان را در سالن اجلاس دیدم خدا را شکر کردم، چراکه به تعبیر مقام معظم رهبری، بچههای ما در معرض یک شبیخون فرهنگی هستند. برای برگزاری این مسابقات برنامهریزی شده و زحمات ستاد برگزاری و مرکز قرآنی اوقاف درخور تقدیر است، اما نباید به این راضی باشیم و قناعت کنیم. باید در رابطه با عمقبخشی به این حرکت زیبا برنامهریزی جامعتری کنیم.
سلیمی با اشاره به اینکه اغلب جلساتی که با موضوع قرآن برگزار میشود و از جمله مسابقات بینالمللی قرآن بیشتر جنبه نمایشی و همایشی دارد، گفت: محتوایی که از این حرکت زیبا استخراج میشود باید در زندگی افراد و نحوه رفتار آنها در جامعه تأثیر مستقیمی بگذارد.
وی در ادامه به وجوه مختلفی از مسابقات و برگزاری با کیفیت آن اشاره کرد و با تأکید بر استفاده از داوران مجرب در این مسابقات بیان کرد: ترکیب هیئت داوران وزین بوده و اساتید بسیار قابل احترامی هستند. برای تدوین آئیننامه هم زحمات فراوانی صورت گرفته است. همچنین، همکاری رسانهها قابل تحسین است و هزینههایی که سازمان اوقاف برای این کار در نظر گرفته به همراه صرفهجویی لازم بوده است.
سلیمی در پایان تأکید کرد: در این مسابقات باید بیشتر به سمت محتوا برویم و امیدوارم ستاد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن به این موضوع بپردازد.