سالانه؛
تولید و عرضه ۴ هزار و ۴۰۰ تن عسل در استان همدان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از تولید و عرضه سالانه ۴ هزار و ۴۰۰ تن عسل در استان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه همدان یکی از استانهای مستعد زنبورداری است، تاکید کرد: برای بررسیهای تحقیقاتی شمارش زنبورستانها را هر سال به صورت میدانی انجام میدهیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در برخی زنبورستانهای موفق استان، بدون کوچ دادن زنبورها به نقاط دیگر که هزینه حمل و نقل بالایی دارد، عسل ارگانیک تولید میشود.
دولو با اشاره به اینکه کوچ ندادن زنبورها از انتقال بیماریها و مشکلات پس از آن جلوگیری میکند، افزود: برخی زنبورداران در سرمای زمستان امسال همدان، زنبورها را در داخل کندوها سالم نگه داشتند و با تنظیم دمای مناسب داخل کندو ها، تخم ریزی هم صورت گرفت.
وی تصریح کرد: در حال تهیه ثبت جهانی زیست زنبور عسل در مناطق سردسیر هستیم که یکی از پروژههایی موفقیت آمیز استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: اغلب زنبورداران در زمستان سرد به مناطق گرمسیری کوچک میکنند تا زنبورها را از خطرات سرمازدگی و دیگر عوارض محیطی مصون دارند.
دولو گردهافشانی زنبور را یکی از فواید بسیار زیاد آنها دانست و تاکید کرد: در خیلی از کشورها، کشاورزان به زنبورداران مبالغی را میدهند تا زنبورها در زمین کشاورزی آنها حضور داشته باشند و گردهافشانی کنند و در ایران نیز این مساله جا افتاده است، اما مقاومتهایی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه زنبورداران استان همدان به طور غیر مستقیم و از طریق واسطهها عسل را صادر میکنند تصریح کرد: پیگیر این مساله هستیم که زنبوردارن به طور مستقیم بتوانند عسل را از استان به دیگر کشورها صادر کنند.