پخش زنده
امروز: -
توسعه فناوری هوش مصنوعی نیازمند نقشه راه کلان و شکلگیری تعاونی دانشبنیان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری در گفتگو با فعالان حوزه فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی در اصفهان با اشاره به نقش اثربخش فناوران این بخش در هموار کردن مسیر برای سایر فناوران، گفت: این نوآوران علاوه بر تلاشی که برای اجرای ایدههای نوآورانه خودشان دارند، مسیر ناهموار و پرپیچ و خم پیش رو را برای دیگران که بعدها در این راه قدم خواهند گذاشت هموار میکنند.
روح الله دهقانی افزود: تکثر، یکی از عارضههای فرهنگی و سنتی مبتلابه کشورمان است که در حال سرایت به حوزهای، چون اقتصاد دانشبنیان است؛ باید این فرهنگ اصلاح شود و به این باور برسیم که اولین بودن مزیت نبوده و ماندگاری، پیشتازی در نوآوری و استمرار، جای خود را به این رویکرد تکثری و مسابقهای بدهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: این تکثر فرهنگی در حال رسوخ به حوزه دانش بنیانی؛ عارضههایی دارد و موجب از دست رفتن سرمایههای فکری کشور، تقلیل توانمندی، افزایش ضعفها و موازیکاری میشود.
وی با تأکید بر ضرورت وجود یک تصویر کلان در حوزه فناوریها افزود: ما نقشه کلی نداریم و همین کاستی، موجب شده تا در برخی حوزهها تراکم و تزاحم زیادی وجود داشته یا در برخی از حوزههای فناوری اصلا ورود نداشته باشیم.
دهقانی، با بیان اینکه اصفهان میتواند به پایلوت آزمایشی هوش مصنوعی کشور تبدیل شود، گفت: تعدادی از شرکتهایی که در حوزه هوش مصنوعی اصفهان فعال هستند در کنار یکدیگر به یک نقشه کلان برسند و فرضا یک منطقه آزاد فناوری هوش مصنوعی را در اصفهان شکل بدهند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، همچنین با اشاره به ضرورت توجه به تعاونیهای دانشبنیان، افزود: در تعامل این شرکتها میتوان «تعاونی شرکتهای دانش بنیان هوش مصنوعی» را شکل داد. شکلگیری این تعاونی، میتواند به وحدت رویه در کلانروندها و اولویتها در حوزه هوش مصنوعی منجر شود.