پخش زنده
امروز: -
بازرس کل استان ایلام گفت: مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری باید در حفاظت از اراضی ملی و بازپس گیری متصرفات به منظور مدیریت زمان و هزینه برای پروندهها شاخصهای اولویتبندی شده تعریف و تدوین کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛مهدی اصلانی با اشاره به ضرورت نگهداری و جلوگیری از تصرف و تخریب اراضی استان،افزود:طبق تفاهم نامه منعقد شده بین وزارتخانههای جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و اراضی ملی تا مادامی که به ادارات راه و شهرسازی واگذار نشده باشد بر عهده نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری است و برای هر گونه سهلانگاری در حفاظت از عرصههای ملی باید پاسخگو باشند.
وی در نشست هم اندیشی بررسی مشکلات و راهکارهای حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع استان ایلام اظهار داشت:مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری باید در حفاظت از اراضی ملی و بازپس گیری متصرفات به منظور مدیریت زمان و هزینه برای پروندهها شاخصهای اولویتبندی شده تعریف و تدوین کنند.
اصلانی یادآور شد: با هدف حراست از انفال و جلوگیری از تصرف یا تخریب اراضی ملی، به جای جزیرهای عمل کردن، باید همافزایی همه دستگاههای مرتبط با انفال به عنوان یک ضرورت مهم تقویت شود.
وی با بیان اینکه قانون حفاظت از خاک و انجام تکالیف حقوقی و قانونی آن پیگیری نشده است، ادامه داد: در صورت عملیاتی شدن قانون حفاظت از خاک بسیاری از تخلفها در زمینه تصرف و تخریب اراضی ملی کاهش محسوس خواهد یافت که اجرای آن به همراهی و همگرایی همه دستگاهها نیاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام هم در این نشست با اشاره به اینکه ۸۹ درصد گستره استان ایلام در زمره عرصههای طبیعی قرار دارد،گفت: عرصهها متعلق به همه مردم بوده و بر اساس اصول ۴۵ و ۵۰ قانون اساسی حفاظت از منابع طبیعی، موظف به حراست از این انفال هستند، اما از لحاظ قانونی بر عهده منابع طبیعی و آبخیزداری است.
پیرزادیان یادآور شد: برای حفاظت از عرصههای ملی در راستای حفاظت از انفال سامانههای ۱۳۹، ۱۵۰۴ جنگل، بهرهبرداری حمل و نقل فرآوردههای چوبی و سامانه هوشمند اصحاب رسانه فعال است.
وی ادامه داد: ملی شدن جنگلها، حفاظت از اراضی جنگلی و ساماندهی ساخت و سازها از جمله قانونهای مربوط به حفاظت از اراضی جنگلی محسوب میشود.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن اراضی ملی است.