پخش زنده
امروز: -
تامین کالاهای اساسی و میوه در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان از جمله مسائل مهمی است که مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری خوزستان درخصوص تامین و توزیع کالاهای اساسی در بازار در آستانه نوروز ۱۴۰۲ و ماه مبارک رمضان گفت: تامین نیازهای مردم، میوه و مواد غذایی از جمله مسائلی که برای دولت و مسئولان اهمیت دارد.
آقارضا فتوحی افزود: دولت برای تامین میوه شب عید از سوی سازمان تعاون روستایی و عرضه آن در بازار برنامه ریزیهایی انجام شده است، البته میوه در انبارها موجود هستند و دستور عرضه آن در حد کلان ابلاغ نشده است.
وی به هماهنگیهای لازم برای تامین و توزیع گوشت قرمز به صورت گرم و منجمد اشاره کرد و ادامه داد: گوشت منجمد تولید شده در ایران از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری شده است و در فرصت مناسب در اختیار مردم در سراسر کشور و استان خوزستان قرار خواهند گرفت، البته ۱۰ کمبود گوشت در خوزستان با واردات از سایر استانها یا کشورهای پاکستان و روسیه، جبران میشود.
آقای فتوحی با بیان اینکه در رابطه تامین مرغ کشتار روز و منجمد مشکلی وجود ندارد، اضافه کرد: قبل از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، وارد کننده مرغ بودیم، ولی با صدور مجوزهایی در این رابطه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و بهره برداری از مجتمعهای مرغداری و فعالیت آنها، درحال حاضر تولید مرغ در استان افزایش یافته و به میزان کافی موجود است.
این مقام مسئول درخصوص سایر کالاهای اساسی و ضروری نظیر؛ برنج، شکر، روغن، قند، چای و... میگوید: بازارچههایی برای عرضه این کالا راه اندازی خواهند شد و ادارهها و سازمانهایی از جمله؛ تعاون روستایی، پشتیبانی امور دام، شرکت بازرگانی دولتی که عهده دار تامین این کالاها هستند، نیاز مردم در نوروز و ماه مبارک رمضان را تامین میکنند.
وی به برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار استان به ریاست استاندار خوزستان اشاره کرد و گفت: در این ستاد به دستگاههای متولی از جمله؛ جهاد کشاورزی، سازمان صمت، اداره غله و خدمات بازرگانی و... برای پیگیری تامین کالاها و جلوگیری از کمبود محصولات مورد نیاز مردم تاکید شد.
آقای فتوحی افزود: در خوزستان برای تامین شکر، برنج، گندم، روغن و... مشکلی نداریم و نیاز مردم به میزان کافی ذخیره شده است، زیرا این مسئله سراسری است و براساس برنامه ریزیهای کلان توزیع خواهند شد، به تدریج کالاهای اساسی وارد بازار میشوند.
برپایی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالاهای اساسی
وی در تشریح جزئیات نمایشگاههای عرضه مستقیم کالاهای اساسی و سایر اقلام در نقاط مختلف خوزستان میگوید: این نمایشگاهها با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان در شهرستانها و نقاط مختلف در هفته پایانی اسفندماه امسال برپا خواهند شد تا مردم برای خرید نیازهای نوروز مشکلی نداشته باشند.
ذخیره میوه شب عید در سردخانههای خوزستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری خوزستان درخصوص تامین میوه شب عید، توزیع و همچنین کنترل قیمت آن گفت: کشور ما از نظر تولید میوه و مرکبات مشکلی ندارد، بطوریکه ۵ میلیون تن میوه و حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب تولید میشود، البته هماهنگی برای نظارت بر کیفیت و قیمت انجام خواهد شد.
آقارضا فتوحی به وجود مقدار زیادی میوه شب عید شامل؛ سیب، پرتقال و... در سردخانههای اداره کل تعاون روستایی خوزستان اشاره کرد و افزود: براساس نیاز بازار، این اقلام وارد بازار میشوند و نگرانی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه پیگیریها برای خرید مازاد بر نیاز استان انجام شده تا درصورت نیاز عرضه شوند.
رفع کمبود نانوایی در اهواز
وی درخصوص نظارت بر نانواییها و گرانفروشی و کم فروشی و همچنین پخت نان با کیفیت پایین گفت: در همه شهرستانهای استان خوزستان مشکلی در تامین نان وجود ندارد، البته در اهواز با کمبود نانوایی مواجه هستیم که با مصوبه شورای آرد و نان استان، قرار است حدود ۱۰۰ واحد نانوایی در این کلانشهر راه اندازی شوند.
آقای فتوحی ادامه داد: درحال حاضر حدود ۳۴ نانوایی درحال آماده سازی برای راه اندازی و فعالیت هستند و به زودی مشکل کمبود این واحدهای صنفی در اهواز رفع خواهد شد.
وی به برگزاری جلسه شورای آرد و نان خوزستان با حضور همه دستگاههای مربوط برای بازرسی و نظارت بر نانواییها اشاره و اضافه کرد: البته با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و پرداخت از طریق دستگاهها و با استفاده از کارت بانکی، میزان تحویل آرد و فروش نان مشخص است و در نهایت سامانه به صورت اتوماتیک تخلفهای نانواییها را گزارش میدهد.
توزیع آرد و نان بدون محدودیت در خوزستان
این مقام مسئول با بیان اینکه محدودیتی در فروش نان به مردم وجود ندارد و هیچ نانوایی نمیتواند نان بیشتر از نرخ مصوب و کمتر از وزن معین تحویل دهد، گفت: درصورتیکه موارد تخلف مشاهد شود، پس از جریمه واحد متخلف، سهمیه آرد نیز قطع خواهد شد، بنابراین نانواییها برای جلوگیری از تعطیلی صنف خود موظف به پیروی از قوانین و مقررات ابلاغی هستند.
آقای فتوحی درخصوص فعالیت نانواییهای آزادپز و فروش نان با قیمت زیاد میگوید: باتوجه به اینکه آرد نوع یک، ۲ و ۳ تولید و عرضه میشود، این نانواییها آرد را با قیمت آزاد خریداری میکنند و براساس نرخ خرید آرد و قیمت تصویب شده شورای آرد و نان، این محصول را عرضه میکنند، بنابراین مردم میتوانند برای خرید نان با قیمت دولتی، به واحدهای دولتی مراجعه داشته باشند، البته پیگیریها برای دولتی شدن نانواییهای آزادپز به منظور بهره مندی همه از نان با قیمت مناسب درحال انجام است.
وی خوزستان را تولیدکننده گندم در کشور و میزان تولید امسال این محصول را یک میلیون و ۶۶۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: از این میزان، یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری و حدود برابر نیاز استان، تولید شده است، بنابراین مشکلی در زمینه تامین گندم، آرد و نان وجود ندارد.
رشد اشتغالزایی در خوزستان در دولت سیزدهم
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری خوزستان درخصوص اشتغالزایی در استان گفت: اینکه تعداد زیادی از فارغ التحصیلان در خوزستان جویای کار هستند و براساس فرمایشهای مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" باید به فکر تولید و اشتغالزایی باشیم، شکی نیست، بنابراین باید کارهای لازم برای تحقق شعار سال و رفع بیکاری جوانان انجام شود.
آقارضا فتوحی با بیان اینکه در این رابطه کارهای مناسبی انجام شده است، افزود: در سالهای قبل میانگین ۵ تا ۱۰ هزار شغل ایجاد شده، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ به ۲۲ هزار شغل براساس آمارهای ثبت شده در وزارتخانه رسید، ضمن اینکه از ابتدای امسال تاکنون، برای بیش از ۶۵ هزار نفر، شغل ثبت شده که حدود ۴۷ هزار نفر از آنها در سامانه سازمان تامین اجتماعی ثبت شده اند.
وی این آمار را بی سابقه دانست و ادامه داد: البته این موضوع به معنای نبود افراد بیکار نیست، اما باوجود تحریمها و مشکلات اقتصادی توانسته ایم برای ۶۵ هزار نفر در بخشهای دولتی، نیمه دولتی، خصوصی، تعاونی و... شغل ایجاد کنیم و ثبت بیمه شده اند.
توسعه مشاغل خانگی با پرداخت تسهیلات
آقای فتوحی درخصوص بهره مندی از ظرفیتهای خوزستان برای اشتغالزایی گفت: دولت سیزدهم در سطح کلان برنامههای ریزی مختلفی داشته که یکی از آنها توسعه مشاغل خانگی است که براساس آمار موجود، حدود ۱۰۹ میلیارد تومان تسهیلات به یک هزار و ۶۰۹ طرح پرداخت شده است.
وی افزود: همچنین از جزء یک بند ب تبصره ۱۶، از مجموع ۱۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، به ۱۵ هزار طرح با مبلغ یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که بخش عمدهای از آنها مربوط به کمیته امداد، بهزیستی و موارد مشابه است.
مهارت آموزی و پرداخت تسهیلات به سربازان
آقای فتوحی به پرداخت ۳۷۶ میلیارد تومان به ۴ هزار و ۳۵۱ طرح اشتغالزایی در خوزستان از محل تبصره ۱۶ اشاره و اضافه کرد: همچنین در رابطه به مهارت آموزی به سربازان در حرفههای مختلف به منظور اشتغالزایی برای آنها پس از پایان دوره خدمت سربازی، حدود ۸ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی به معرفی حدود ۸ هزار نفر آموزش دیده به بانکها برای دریافت تسهیلات ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی اشاره کرد و ادامه داد: با این کار افراد جویای کار علاوه بر مهارت آموزی، از تسهیلات بهره مند میشوند و مشکل بیکاری به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
حمایت از طرحهای دانش بنیان و احیای واحدهای تولیدی و صنعتی
این مقام مسئول درخصوص حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت: شرایط به گونهای است که برای رقابت با دنیا باید با علم روز حرکت کنیم، در همین ارتباط امسال موضوع دانش بنیان را رونق دادیم، بطوریکه در سال ۱۴۰۰، ۸۴ طرح دانش بنیان داشتیم و از ابتدای امسال تاکنون تعداد این طرحها به ۱۱۷ مورد رسیده است.
آقای فتوحی احیای واحدهای صنعتی و تولیدی تملک شده از سوی شبکههای بانکی مختلف را از دیگر کارهای انجام شده برای اشتغالزایی و رفع بیکاری برشمرد و افزود: ۸۸ واحد تولیدی در خوزستان وجود داشت که به دلیل پرداخت نشدن اقساط، نداشتن بیمه و ... در تملک بانکها بودند که از ابتدای امسال تاکنون، ۲۵ واحد تعیین تکلیف شدند و به چرخه تولید بازگشتند.
وی به وجود ۲۲ واحد تولیدی راکد با بیش از ۱۰ نفر افراد شاغل در آنها در خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: این تعداد واحد تعیین تکلیف شده اند و به چرخه اقتصاد و تولید بازگردانده شدند.
آقای فتوحی درخصوص ارتقاء ظرفیت واحدهای تولیدی میگوید: ۴۲ واحد تولیدی با اشتغالزایی برای بیش از ۱۰ نفر، ۳۶۰ نفر افزایش ظرفیت تولید داده شده است.
رفع مشکلات حوزه صادرات و واردات کالا از مرزها و بنادر خوزستان
وی درباره هدایت و راهبری تعاونیهای مناطق مرزنشین و بنادر خوزستان گفت: این مباحث به عنوان یکی از ظرفیتها در استان مطرح میشوند و جلسههایی با آنها که بدهیهایی با بانکها داشتند، با حضور مدیران عامل بانکها برگزار شده است تا بتوانند با پرداخت بدهی ها، تسهیلاتی برای راه اندازی، تهیه تجهیزات و حتی خرید اجناس مورد نیاز و واردات آنها پرداخت خواهد شد.
آقارضا فتوحی افزود: بازارچه اروند که پارسال تعطیل شده بود، باحضور همه دستگاههای مرتبط از جمله؛ صنعت، معدن و تجارت، گمرک، اقتصادی، نیروی انتظامی، اداره کل بنادر و دریانوردی و... جلسهای برگزار شد تا تعاونیها بتوانند در زمینه صادرات و واردات کالا فعالیت کنند و این کارها رونق بگیرند.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده، باوجود اینکه بندر امام خمینی بیش از ۷۳ درصد نیاز مردم کشور را وارد و تامین میکند، اما به دلیل استفاده از ظرفیت ها، اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان طرحی را در دست مطالعه و اجرا دارد تا بتوانیم بندر بزرگ خلیج فارس را راه اندازی کنیم.
توسعه تولیدات شیلاتی و نخیلات
آقای فتوحی میگوید: کارهای زیادی در دولت سیزدهم از جمله؛ فعال کردن مرزهای شلمچه و چذابه، بنادر خرمشهر، آبادان، شادگان، هندیجان و همچنین توسعه اسکله تجاری بحرکان انجام شده است، ضمن اینکه پیگیریها برای توسعه شیلات، نخیلات و ... ادامه دارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: از رسانهها انتظار میرود تبلیغهای گستردهای در بحث شیلات انجام شود تا مردم از این منبع غذایی و همچنین تولید گوشت سفید بهرهمند شود.
سرمایه گذاری خارجی در حوزههای مختلف
وی درخصوص سرمایه گذاری خارجی گفت: حدود ۱۸ میلیون دلار سرمایه گذار خارجی وارد خوزستان شده اند، ضمن اینکه ۲۱۹ طرح با حجم سرمایه گذاری ۹ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومان در حوزه پتروشیمی، فولاد و... انجام شده است.
آقارضا فتوحی افزود: علاوه بر موارد یاد شده، در سایر بخشها از جمله؛ کشاورزی، دامپروری، زراعت و باغبانی، صنعت نفت و... نیز سرمایه گذاریهای زیادی انجام شده است، همچنین سرمایه گذاری برای راه اندازی بندر خشک در اندیمشک نیز در حال بررسی است و فعالتر از قبل اشتغال، رونق تولید، صنایع تبدیلی-تکمیلی بخش کشاورزی، تجارت و بازرگانی با کشور عراق و... را دنبال میکنیم.
وی خوزستان را قلب تپنده ایران، تکیه کشور، بهشت شهدا، الگوی مقاومت و ایثار، تمدن کهن و سرزمین انسانهای غیرتمند به معنای واقعی پایتخت اقتصادی کشور معرفی کرد و ادامه داد: همه تلاش خود را برای ارتقا بخشهای مختلف نفت، کشاورزی و ... بکار گرفته ایم.