پخش زنده
امروز: -
مجریان طرح کاشت یک میلیارد درخت میگویند با بررسی دلایل شکست طرح هایی، چون طرح سبز طوبا و استفاده از دانش بنیانها و در نظر گرفتن همه شرایط بومی و اقلیمی اطمینان داریم این طرح با موفقیت به اجرا درخواهد آمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما , در حالیکه از سال ۱۴۰۲ قرار است طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران آغاز شود برخی کارشناسان در موفقیت این طرح ابراز تردید میکنند و اجرای ان را در حد شعار میدانند. مهدی اسماعیلی کارشناس محیط زیست با تاکید بر اینکه نگهداشتن درخت مهمتر از کاشت آن است میگوید اگر آمایش سرزمینی، جانمایی مناسب برای کاشت نهالها و گونههای بومی متناسب با شرایط اقلیمی و اکوسیستم موجود در هر نقطه در نظر گرفته نشود این طرح با شکست مواجه خواهد شد.
سابقه این ذهنیت به طرح هایی، چون طرح حرم تا حرم یا همان طرح طوبا و بسیاری از طرحهای دیگر که اجرایی شد و، اما موفق نبود بر میگردد، اما نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این نگرانیها میگوید: همه این موارد و دلایل شکست این طرحها را مطالعه کرده ابم و قصد نداریم یک کار نمادین یا یک کار تبلیغاتی برای کشور انجام دهیم ما یک مکیلیارد نهال را بر اساس برنامه زمان بندی ۴ ساله تولید خواهیم کرد تا در عرصههای مختلف با توجه به اهداف مختلفی که مشخص شده است کاشته شوند.
شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این ارتباط میگوید طرح را بر مبنای اینکه کجا بکاریم، چگونه بکاریم و با چه محدودیتهایی روبرو هستیم تهیه کرده ایم. همه موانع پیش روی طرح شناسایی و بررسی اولیه شده و قرار است طرح را در سه بخش کاری اول، غنی سازی و دوم، احیای جنگلها و کنترل بیابانها و بخش سوم ارتقای سرانه فضای سبز اجرا کنیم.
گفته میشود از دیگر موارد مورد توجه اینکه قرار است کاشت و تولید نهال بر اساس مناطق آب و هوای استانها صورت گیرد.
احمدی مجری طرح یک میلیارد درخت در این ارتباط میگوید در نظر گرفته شده است که کدام شهرستان با چه ابعادی و در چه سطحی و با چه گونهای و چه زمانی طرح اجرا شود.
فرضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز نیز در این ارتباط در توصیف یک نمونه میگوید بالغ بر ۱۰ هزار هکتار عملیات بیابان زدایی با گونههای سازگار با اقلیم منطقه داشته ایم و نتیجه آن رشد بوتهها و ایجاد چتری روی خاک و تثبیت آن بوده است.
البته تامین آب مورد نیاز درختان کاشته شده نیز یکی از دغدغههای اجرای طرح است که در این رابطه احمدی مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت میگوید برای این منظور سیستم آبرسانی به جنگل کاریها را به صورت پهپادی و با استفاده از سیستمهای دانش بنیان و سوپر جاذبهها داریم و با استفاده از فنون نوین آبخیزداری، تله گذاری برای آب باران، استفاده از آب سبز و بکارگیری روشهایی برای کاهش تبخیر و تعرق میتوانیم موفق باشیم.
احمدی به عنوان نمونه موفق به ۷۰ هزار هکتار جنگل کاری در استان ایلام و در شهرهای مهران ودهلران از گرمترین نقاط کشور اشاره میکند که با وجود نبود رودخانه و نبود چاه آب، جنگل ایجاد شد.