پخش زنده
امروز: -
متخصص مغز واعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهمترین عامل در افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون، افزایش سن است و هر لرزشی در اعضای بدن به معنی ابتلا به پارکینسون نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ برنامه ضربان شبکه سلامت سیما با حضور دکتر فرزاد اشراقی متخصص مغز و اعصاب و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به موضوع بیماری پارکینسون پرداخت.
مهمترین عامل ابتلا به پارکینسون، افزایش سن است
دکتر اشراقی متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه پارکینسون شایعترین بیماری تخریب کننده سلولهای مغز بعد از آلزایمر است گفت: با افزایش امید به زندگی و بیشتر شدن عمر در جوامع، این بیماریها رو به افزایش است.
این متخصص مغز واعصاب گفت: ابتلا به پارکینسون در سن زیر ۶۰ سال بیشتر به علت ژنتیک رخ میدهد و این موارد ۵ تا ۱۰ درصد موارد ابتلاست.
دکتر اشراقی افزود: علاوه بر ژنتیک، برخی مسمومیتها ازجمله مسمومیت با فلزات سنگین، الکل اتیلیک، مونوکسیدکربن و سموم دفع آفات نباتی موجب افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون است، با این حال مهمترین عامل بروز پارکینسون، افزایش سن است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: لرزشهای دو طرف بدن از جمله لرزش دو دست هیچ ارتباطی به پارکینسون ندارد و لرزشهای این بیماری همیشه یک طرفه آغاز و بیشتردر حال استراحت دیده میشود.
دکتر اشراقی با اشاره به اینکه، برخی بیماران نیز قبل از مشاهده علائم حرکتی، دچار اختلال بویایی میشوند، گفت: پارکینسون سیری ۱۰ تا ۱۵ ساله دارد و برخلاف آلزایمر، قابل کنترل است.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: تغییرات فشارخون، اختلالات ادراری و گوارشی، اختلالات خواب و اختلالات شناختی، رفتاری و خلقی نیزدر بیماران مبتلا به پارکینسون دیده میشود.
برنامه ضربان هر روز بجز جمعه ها، ساعت ۱۶ زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.