پخش زنده
امروز: -
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به منظور صیانت از منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک اقدام به اجرای طرح زراعت چـوب کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، صنعت نیشکر خوزستان گفت : زراعت چوب یکی از طرحهایی است که به منظور تأمین نیاز چوبی کشور و حفاظت از پوشش محدود جنگلی کشور به مرحله اجرا گذاشته شده و یکی از طرحهای راهبردی کشور است.
عبدعلی ناصری افزود : صنعت نیشکر در کنار ایجاد فضایی سرسبز و مفرّح به وسعت ۷۰ هزار هکتار مزارع نیشکر، با رویآوردن به درختکاری، در صیانت از منابع طبیعی خوزستان پیشگام شده و به زراعت چوب نیز ورود کرده است.
وی گفت : این شرکت با کاشت چهار میلیون اصله نهال مثمر و غیرمثمر، در کنار صیانت از محیطزیست و منابع طبیعی، نفسی تازه در اقتصاد و اشتغال منطقه دمیده است و در عین حال، با آبیاری بخشی از این نهالها با زهاب نیشکر، در صرفهجویی منابع آبی نیز قدم مهمی برداشته است.
ناصری افزود : هر ساله ۷۰ هزار هکتار زیر کشت نیشکر میرود که زهاب حاصل از آن به دلیل کیفیت بالا برای کشتهای غیرنیشکری و آبیاری فضای سبز استفاده میشود.
اگر تا چندین سال پیش، این زهاب تهدیدی محیطزیستی بود، اما امروز یک فرصت شده و کام نهالهای کاشته شده را نیز سیراب میکند.
استفاده از کودهای آلی با منشا محیطزیست و حذف حداکثری سموم با رویکرد مبارزه بیولوژیک، باعث بهبود کیفیت زهاب نیشکر و مهیا شدن برای ورود به چرخه آبیاری شده است. در حال حاضر کیفیت این زهابها به گونهای است که نقش مهمی را در ایجاد یک اکوسیستم طبیعی برعهده گرفته است.
جلوگیری از فرسایش خاک
ناصری گفت : از آثار مهم درختکاری نیشکر، در کنار زراعت چوب، جلوگیری از فرسایش خاک است که مانع از ایجاد کانونهای جدید ریزگرد در استان میشود. البته این را هم باید اضافه کرد که کشت نیشکر از تبدیل ۷۰ هزار هکتار اراضی خوزستان به کانون ریزگرد جلوگیری کرده و مزارع نیشکر در برابر ریزگردها همچون یک سد دفاعی عمل میکنند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، صنعت نیشکر خوزستان گفت : توسعه فضای سبز و درختکاری، صرفا به محیط درونی واحدهای نیشکری محدود نشده و صنعت نیشکر در راستای مسئولیتهای اجتماعی همگام با توسعه فضای سبز درونشرکتی، محیط پیرامونی را نیز مدنظر قرار داده و در همین رابطه، درختانی در حاشیه جاده اهواز به آبادان و خرمشهر کاشته شده است.
صیانت از منابع طبیعی، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال سه گام توسعه نیشکر در نهضت درختکاری است که بر اساس این طرح، هر ساله طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، در روز درختکاری به تعداد نیروهای شاغل در واحدهای نیشکری، نهال مثمر از جمله نخل و مرکبات کاشته میشود.