بهرهبرداری از دومین واحد سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت پارس جنوبی
دومین واحد طرح سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت پارس جنوبی با ظرفیت تولید ۱۶۰ مگاوات با شبکه سراسری همگام شد و در مدار تولید برق قرار گرفت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر و به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، بخش توسعه نیروگاه بعثت پارس جنوبی شامل سه بلوک سیکل ترکیبی است که واحد دوم آن با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات به بهرهبرداری رسید.
واحد نخست این طرح نیز با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات، هفتم شهریورماه امسال به بهرهبرداری رسیده بود.
این طرح با سرمایهگذاری حدود ۴۲۴ میلیون یورو در زمان اجرا برای حدود هزار نفر و در زمان بهرهبرداری برای حدود ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
انرژی الکتریکی تولیدی این نیروگاه به شبکه ۴۰۰ کیلوولت پارس جنوبی اختصاص یافته و علاوه بر کاهش مصرف سوخت و آلایندههای زیست محیطی (صنعت سبز) در پایداری و استمرار تولید پالایشگاههای گازی مناطق پارس یک و دو نقش اساسی خواهد داشت.
نیروگاه سیکل ترکیبی پارس جنوبی شامل ۶ دستگاه بویلر بازیافت حرارتی (HRSG) با ظرفیت هریک ۳۰۰ تن در ساعت، ۳ دستگاه توربین بخار ۱۶۰ مگاواتی و سه واحد آبشیرینکن به روش MED با ظرفیت ۸ هزار متر مکعب در روز است.
بخش گازی نیروگاه بعثت پارس جنوبی نیز شامل ۶ واحد توربین گازی ۱۵۷ مگاواتی (درمجموع به ظرفیت ۹۴۲ مگاوات) است که در سال ۱۳۹۰ تکمیل شده و به بهرهبرداری رسید.
ظرفیت نامی نیروگاه بعثت پارس جنوبی در بخش بخار حدود ۵۰۰ مگاوات است و با تکمیل هر ۳ واحد آن، در مجموع ظرفیت مجموعه سیکل ترکیبی و بخش گازی به ۱۵۰۰ مگاوات خواهد رسید و بازدهی این نیروگاه را از ۳۰ درصد به حدود ۵۳ درصد افزایش خواهد داد.
بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت پارس جنوبی به منظور تامین کسری تولید نیروگاه متمرکز گازی، در زمینی به مساحت ۲۷ هکتار در نزدیکی شهر بیدخون ساخته شده است تا ضمن تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز تاسیسات صنعتی و افزایش پایداری شبکه برق، از هدررفت انرژی حرارتی حاصل از سوخت توربینهای گازی موجود جلوگیری کند. این طرح در قالب قرارداد EPC به شرکت فراب به عنوان پیمانکار اصلی واگذار شده است.