پخش زنده
امروز: -
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از تخصیص نیرو در مناطق محروم و کم برخوردار، و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان دستگاه قضا خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت کار تیمی به منظور افزایش انگیزه کارکنان، خطاب به معاونان منابع انسانی دادگستری سراسر کشور بر لزوم بکارگیری افراد مجرب و با مهارت در زیر مجموعه خود تاکید کرد.
الفت در مبحث تشریح سیاست های آموزشی قوه قضاییه وفق سند تحول قضایی عنوان کرد: در راستای اجرای برنامه سند تحول، سیاست های تخصصی و حرفه ای نمودن فعالیت قضات در عرصه دادرسی به منظور عدالت گستری، رسیدن به حق و حقیقت و استفاده از روش های نوین آموزشی موضوعیت دارد.
وی در ادامه با اشاره به نقش پیشکسوتان دستگاه قضا افزود: انتقال تجارب مثبت قضات پیشکسوت با تجربه و فاضل کشورمان که دارای شناسنامه علمی و آموزشی هستند در آموزش قضات جدیدالورود نقش موثری ایفا می کند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از مجری گری استان ها در برگزاری دوره های کارآموزی خبر داد و گفت: با شناسایی ظرفیت برخی استان ها مقرر گردید اولین دوره کارآموزی استانی در برخی استان ها اجرا شود. وی افزود: به منظور پوشش ضعف علمی کارآموزان به نحوی آموزش ها باید ارائه شود تا کارآموزان با هدایت اساتید مجرب و فرهیخته کارآموخته شوند و هر چه در امر آموزش سرمایه گذاری شود، موفقیت بیشتری در تقویت فعالیت قضات جدیدالورود صورت می پذیرد. لذا ارتقا علمی کارآموزان با لحاظ زمانی که صرف آموزش این عزیزان می شود در دوره آموزشی مهم است و گرنه در دوره فعالیت زمانی برای کسب مهارت باقی نمی ماند و سرعت و دقت در کار حرف اول را می زند.
الفت خطاب به معاونان منابع انسانی دادگستری سراسر کشور با اشاره به اهمیت مبحث آموزش کارکنان ضمن و بدو خدمت خاطر نشان کرد: در امر آموزش نهایت دقت و اهمیت در برگزاری میزان ساعت آموزشی، زمان شروع و خاتمه آن و تبیین تمامی سرفصل های تعیین شده به منظور فهم عمیق مباحث حقوقی مد نظر قرار گرفته شود.
وی با اعلام اینکه نتیجه جذب ۹ هزار و ۶۰۰ نفر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی کارکنان اداری از اهم فعالیت های اداره کل امور اداری و کارگزینی کارکنان اداری بود و در ادامه گزینش پذیرفته شدگان در اداره کل جذب و گزینش قوه قضاییه صورت پذیرفت، اظهار کرد: در توسعه نیروهای بدنه دستگاه قضا از جذب تمامی این نیروها نخواهیم گذشت.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به تاکیدات رئیس قوه قضاییه در امر گزینش نیز نکاتی مبنی جذب مستعدترین نیروها از سوی محققان با کیفیت مطرح کرد و گفت: با توجه به اینکه هدف از گزینش جذب نیروی های دارای شخصیت کاری و ساخته اجتماعی است که بایستی با متانت و صدق نیت به ارائه خدمات به مراجعان بپردازند، حتماً فرایندها و معیارهای محققان نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در قالب کمیته ای بر روی نتایج مصاحبه ها نیز تحقیق شود.
وی در ادامه تشریح سیاست های معاونت منابع انسانی قوه قضاییه در امور فرهنگی اذعان کرد: تجربه ثابت کرده است که ایجاد فرهنگ و مدیریت مشارکتی برای همکاری موثر در اجرای برنامه های امور فرهنگی نتیجه مطلوب تری دارد. لذا نیازمند یک کار مشارکتی و فراگیر در حوزه امور فرهنگی با سایر دستگاه ها سازمان ها و نهادها هستیم تا از تمامی ظرفیت های قانونی در این امر بهره گیری کنیم تا با اقدام مشترک و هم افزایی و برش های استانی بار سنگین اجرای برنامه های فرهنگی را به ثمر برسانیم.
وی همچنین بر فعالیت مضاعف کیفیت عملکرد هیا ت های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان قوه قضاییه تاکید کرد و گفت: تغییراتی در چینش اعضا هیات های رسیدگی به تخلفات اداری اعمال شده است تا ترکیب اعضا از خود کارکنانی باشد که الگوی شایسته برای سایر کارکنان هستند.
وی ادامه داد: در چینش اخیر پیشگیری از تخلفات، دادرسی ها مبتنی بر تحقیقات عمیق و بازدارندگی مجازات از اصول مهم کیفیت عملکرد هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان قوه قضاییه به شمار می رود.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه همچنین نگاه ویژه ای به مبحث تکریم و احترام ایثارگران و خانواده های ایشان که از دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند، داشتند و عنوان کردند: با احراز توانمندی و برگزاری دوره های آموزشی و مهارتی برای ایثارگران و خانواده های معزز ایشان در تخصیص پست و اجرای مزیت های قانونی از هیچ تلاشی دریغ نشود.
الفت در تبیین دیگر اقداماتی که در اجرای سند تحول قضایی انجام شده است، گفت: با شناسایی مناطق محروم و کم برخوردار مقرر شد با ارائه راهکارهای مطلوب تخصیص قاضی و تزریق کارآموزان جدید مشکل متقاضیان خروج از این استان ها برطرف شود. لذا به استان هایی که بیشترین متقاضی خروج داشتند، قضات بیشتری تخصیص داده شد. وی افزود: سامانه ای نیز بدین منظور در حال استقرار است تا درخواست های قضات از سراسر کشور در ستاد نیز بررسی شود.
وی همچنین خطاب به معاونان منابع انسانی دادگستری سراسر کشور گفت: مدیران تشکیلات حکم پدر معنوی کارکنان را دارند. لذا برای اینکه در این نقش تاثیرگذار باشیم حتما باید احوال کارکنان را مورد سنجش قرار دهیم و جویای مشکلات آنها باشیم.
الفت همچنین جزییاتی از تغییر وضعیت کارکنان اداری به قضایی در مناطق محروم را مطرح کرد و اینکه یک دوره 6 ماهه آموزشی برای کسب بیشتر مهارت های مورد نیاز داوطلبان برای موفقیت در آزمون تغییر وضعیت در نظر گرفته شده است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس شورای اسلامی درخصوص جذب نیرو گفت: بر افزایش توانمندی نیروهای موجود، بهره مندی بیشتر از تجهیزات الکترونیکی، برنامه های آموزشی و ارتقا مهارت قطعاً بایستی توجه بیشتری نشان داد.
الفت درخصوص درخواست هایی که در کمیسیون نقل و انتقالات قضات مطرح می شود، توصیه کرد: با ارائه دستورالعمل و مصوبات در معرض دید پیشنهادات و نظرات بصورت جمعی و شفاف در ارکان دادگستری استان ها در قالب کمیسیون و کمیته استانی به شور گذاشته شود و سپس در قالب درخواست ارسال گردد. معاون رییس قوه قضاییه همچنین در بخشی از سخنان خود بر مشارکت کلیه همکاران دارای پایه قضایی در جهت حسن اجرای قانون رسیدگی به دارایی های مقامات و مسئولان تاکید کرد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه درخصوص بهبود وضعیت معیشتی کارکنان دستگاه قضا اظهار کرد: تلاش های قابل توجهی بصورت فوق العاده از سوی ریاست معزز قوه قضاییه صورت گرفت، بدین ترتیب که برقراری فوق العاده جذب و نگهداشت به یک میزان برای تمامی پرسنل لحاظ شد. در ادامه بدنبال پیگیری اثرات اهرمی آن امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی برای کارکنان خدوم دستگاه قضا باشیم.
وی در ادامه نسبت به برگزاری جلسات هم اندیشی با حضور معاونان منابع انسانی دادگستری سراسر کشور بصورت فصلی و در قالب جلسات حضوری و ویدئو کنفرانسی جهت ارتقا معاونت و توسعه منابع انسانی قول مساعد داد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود پیشاپیش با آرزوی سالی پرخیر و برکت برای کارکنان قوه قضاییه و کار و همت والا همراه با پرداخت مطلوب، اظهار امیدواری کرد تا با درایت مسئولان و همکاران از مشکلات گذر کرده و جایگاه دستگاه قضا به نحو شایسته ترسیم شود.