پخش زنده
امروز: -
ترشی بیوَر، ترشی فلفل محلی همدانی است که با فلفل بیور که طعم تندی ملایمی دارد تهیه میشود. در این مطلب شما را با دستور تهیه ترشی بیور آشنا میکنیم.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بیوَر یا فلفل همدانی، نوعی فلفل با تندی ملایم است که بیشتر در شهر همدان استفاده میشود. از فلفل بیوَر میتوانید به صورت خام، کبابی یا در ترشی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کیوی؛ طعمی متفاوت و جذاب
ترشی بیور همدانی
مواد لازم ترشی بیور همدانی
فلفل بیور ۵۰۰ گرم
سرکه ۷۵۰ میلی لیتر
نمک ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه ترشی بیور همدانی
فلفلها را بشویید و آبکش کنید و هر کدام را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه به داخلشان نفوذ کند سپس در قابلمه بریزید و رویش را با آب پر کنید و ۲ قاشق غذا خوری نمک اضافه کرده و چند ساعت تا یک شب بگذارید در آب نمک بماند تا تلخیشان گرفته شود و آبکشی کنید.
قابلمهای بزرگ و پر آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس بیورها را داخل آب جوش بریزید و ۳۰ ثانیه بجوشانید و آبکش کنید. (بیشتر از این زمان بیورها له شده و ظاهرشان خراب میشود)
زمانی که آب فلفلها کاملا گرفته شد به مدت ۳ ساعت روی پارچه حولهای پهن کنید تا خشک شوند.
فلفلهای همدانی را داخل شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پرکنید و در شیشه را محکم کنید و در گوشهای خنک قرار دهید.
بعد از ۷ – ۱۰ روز ترشی جا میافتد.
افزودن نمک به این ترشی کاملا سلیقهای است. ترشی بیور با سیر
مواد لازم ترشی بیور با سیر
فلفل بیور ۱ کیلو
سرکه ۲ لیوان
نمک ۲ قاسق غذا خوری
سیر ۱ بوته
آب به میزان لازم
طرز تهیه ترشی بیور با سیر
فلفل بیرور را بشویید و آبکش کنید.
مقداری آب با یک قاشق چایخوری نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید زمانی که به جوش آمد فلفلها را در قابلمه ریخته و ۵ دقیقه بجوشنید تا تلخی اش گرفته شود.
فلفلها را آبکشی کرده با دستمال آشپزخانه خشک کنید و به همراه ۴ لیوان آب و سرکه و نمک روی حرارت بگذارید و ۱۰ دقیقه بپزید و سپس کناری بگذارید تا خنک شود.
سیرها را پوست گرفته به فلفلها اضافه کنید و داخل شیشه بریزید و درش را ببندید.
۱۰ روز در یخچال بگذارید تا ترشی بیور همدانی جا بیوفتد.
میتوانید از سبزیجات معطر مثل نعنا و ترخون یا تخم گشنیز در این ترشی استفاده کنید.
منبع: بیتوته